Mantu Ablak

Harmonika teraszajtó Solarlux Megaline

A harmonika teraszajtók lehetővé teszik, hogy világos belső tereket alakítsunk ki anélkül, hogy le kellene mondanunk a szépségről, vagy a funkcionalitásról. A Solarlux kültéri harmonika ajtók esetében pedig különösen igaz ez, hiszen zárt állapotban is mutatósak, mivel vékony keretrendszerüknek köszönhetően nem egy erődítményben érezhetjük magunkat. Nyitott állapotban pedig egyesítik a kintit a bentivel, olyan térérzetet kínálva, amit egy hagyományos nyílászáróval nem kaphatunk meg.

Megaline, a harmonika teraszajtók új dimenziója

A Solarlux harmonika ajtók új modellje a Megaline kivitel minden tekintetben túlszárnyalja a korábbi modelleket, azzal, hogy kivételes magassági és szélességi méretekre képes.
A Megaline maximális szerkezeti magassága 4,5 méter, a maximális szárnyszélessége pedig 1,5 méter (igaz, ez esetben csak 2,2 m magassággal párosítva). Ez akár 3 m2-nyi üvegfelületet is jelenthet szárnyanként, anélkül, hogy az a könnyű kezelhetőség rovására menne.

Nagyméretű kültéri harmonikaajtó- Solarlux Megaline

 

Az új magasságok és szélességek új lehetőségeket nyitnak meg a tervezésben. A Megaline ugyanis akár két épület szintre is kiterjeszthető, vagy akár a magas helyiségeket is teljesen kinyithatjuk a homlokzat felőli oldalon. Ugyanakkor zárt állapotban növelik az épületburkolat átláthatóságát, és több természetes napfényt és napenergiát juttatnak a helyiségekbe.

A magas hőszigetelési értékkel rendelkező szögletes alumínium profil látható keretszélessége oldalra parkolt állapotban mindössze: 132 mm, a szárnyak pedig egyenként nagyjából 150 kg súlyúak.

Harmonika teraszajtó medencéhez Solarlux Megaline

Szuperképességét az új bionicTURTLE®, egy egyedülálló műszaki tulajdonságokkal bíró multifunkcionális szigetelő keret biztosítja amely üvegszál-erősítésű poliamidból készült. De meg kell még említenünk az integrált futó- és vezetősíneket, valamint a szabályozott vízelvezető rendszert. 2,55 m magasság felett egy üvegező lécet építenek be az üvegbe, ezzel biztosítható a szerkezet stabilitása nagy magasságok esetén is.

A Megaline harmonika ajtók fontosabb műszaki paraméterei
Beépítési mélység 84 mm
Hőszigetelésmegfelelő üvegezéssel Ug=0,9 W/m2K
Üvegvastagság 22-60 mm (150 kg szárnysúlyig)
Választható színekSolarlux RAL színkollekció
Modell ismertetőalumínium harmonika ajtó

Hova ajánljuk a Megaline harmonika ajtókat?

  • homlokzati nyílászáróként nagy fesztávolságú és extra nagy magasságú, nyitható nyílások lezárására
  • terasz/kert kapcsolat kialakításához
  • erkély, vagy terasz ajtóként
  • beltéri medencetér nyitásához,
  • térelválasztáshoz
  • üzletportálok lezárásához
  • vendéglátóipari egységek belső terének megnyitásához
  • télikertekhez nyitható oldalfalként

Kinek ajánljuk a Megaline alumínium harmonika ajtókat?

Elsősorban azoknak, akik olyan építészeti megoldásokat képzelnek el az otthonukba, amelyet hagyományos kivitelű nyílászárókkal nem tudnak megvalósítani. Abban az eseteben is a Megalinet ajánljuk, ha hagyományos méretű harmonika ajtókkal sem valósítható meg az elképzelt megoldás.  Akik tudatosan alakítják ki otthonuk természet közelségét, akik vágynak az aktív kert kapcsolatra és a nagyfokú átjárhatóságra.

Azoknak pedig mindenképpen, akik egy kiforrott, megbízható megoldást keresnek ehhez. Emellett nem bíznak semmit a véletlenre, mert biztosak akarnak lenni abban, hogy hosszútávon működőképes megoldást kapnak.

Pont ilyen terasz ajtóra vágyik? Kérjen ajánlatot!

Ajánlatkérését az ablak@mantu.hu e-mail címre küldheti el. Kérjük, hogy adja meg a kívánt méreteket, a nyitásirányokat (jobb, bal, kifele, vagy befele nyíló), illetve, hogy melyik típust (alu, fa, fa-alu) választotta.

<