Mantu Ablak

Harmonika teraszajtó – Solarlux Megaline

A teraszajtó választás 4 fő szabályának tárgyalásakor láttuk, hogy a fényáteresztő képesség és az átláthatóság fontos szerepet játszik a döntésben.  Láttuk, hogy a harmonika teraszajtók világos, fénnyel átjárt belső terek kialakítását teszik lehetővé, anélkül, hogy le kellene mondanunk a szépségről, vagy a funkcionalitásról. A Solarlux Megaline típusú harmonika ajtó  esetében pedig különösen igaz ez, hiszen az extrém magassági méreteknek köszönhetően minden eddiginél nagyobb felületeket nyithatunk meg velük. Nyitott állapotban így valóban egyesül a külső és belső tér, minden eddiginél közelebb hozva a természetet. Nem véletlen, hogy a télikertek építésekor is előszeretettel alkalmazzák a harmonika nyílászárókat.

Megaline, a harmonika teraszajtók új dimenziója

A Solarlux harmonika teraszajtók új modellje a Megaline kivitel minden tekintetben túlszárnyalja a korábbi modelleket, azzal, hogy kivételes magassági és szélességi méretekre képes.
A Megaline maximális szerkezeti magassága 4,5 méter, a maximális szárnyszélessége pedig 1,5 méter (igaz, ez esetben csak 2,2 m magassággal párosítva). Ez akár 3 m2-nyi üvegfelületet is jelenthet szárnyanként, anélkül, hogy az a könnyű kezelhetőség és az üzembiztos működés rovására menne.

Extrém magasságú harmonika ajtó- Solarlux Megaline
Extrém magasságú harmonika ajtó- Solarlux Megaline

 

Az új magasságok és szélességek új lehetőségeket nyitnak meg a tervezésben. A Megaline ugyanis akár két épület szintre is kiterjeszthető, vagy akár a magas helyiségeket is teljesen kinyithatjuk a homlokzat felőli oldalon. Ugyanakkor zárt állapotban növelik az épületburkolat átláthatóságát, és több természetes napfényt és napenergiát juttatnak a helyiségekbe.

A magas hőszigetelési értékkel rendelkező szögletes alumínium profil látható keretszélessége oldalra parkolt állapotban mindössze: 132 mm, a szárnyak pedig egyenként nagyjából 150 kg súlyúak.

Harmonika teraszajtó medencéhez Solarlux Megaline

Szuperképességét az új bionicTURTLE®, egy egyedülálló műszaki tulajdonságokkal bíró multifunkcionális szigetelő keret biztosítja amely üvegszál-erősítésű poliamidból készült. De meg kell még említenünk az integrált futó- és vezetősíneket, valamint a szabályozott vízelvezető rendszert. 2,55 m magasság felett egy üvegező lécet építenek be az üvegbe, ezzel biztosítható a szerkezet stabilitása nagy magasságok esetén is.

A Megaline harmonika ajtók fontosabb műszaki paraméterei
Beépítési mélység 84 mm
Hőszigetelésmegfelelő üvegezéssel Ug=0,9 W/m2K
Üvegvastagság 22-60 mm (150 kg szárnysúlyig)
Választható színekSolarlux RAL színkollekció
Modell ismertetőalumínium harmonika ajtó

Hova ajánljuk a Megaline harmonika ajtókat?

A Megaline harmonika ajtók felhasználásának csak a képzelet szab határt. A családi házaktól kezdve, a vendéglátáson át a kereskedelmi intézményekig mindenhol alkalmazhatók, ahol nagy felületű homlokzatnyitásra van szükség. Azt extrém magassági méreteknek köszönhetően ledőlnek a korábbi méretkorlátok. Nem szabad elfelejteni, hogy a hasonlóan nagy felületeket lezárni képes tolóajtókkal vagy fix üvegezésekkel ellentétben a harmonka ajtók mozgatása és logisztikája sokkal kisebb kihívást jelent. És amíg az építkezés fázisában a nagyméretű nyílászárók darus mozgatása megoldható, addig a későbbiekben megépített kert vagy kültéri medence már nem teszi ezt lehetővé. Így egy esetleges üvegtörés esetén szinte lehetetlen rombolás és rongálás nélkül elvégezni a javítást.

A Megaline harmonika ajtók leggyakoribb felhasználási helyei :

  • homlokzati nyílászáróként nagy fesztávolságú és extra nagy magasságú, nyitható nyílások lezárására
  • terasz/kert kapcsolat kialakításához
  • harmonika teraszajtóként
  • beltéri medencetér nyitásához,
  • térelválasztáshoz
  • üzletportálok lezárásához
  • vendéglátóipari egységek belső terének megnyitásához
  • télikertekhez nyitható oldalfalként

Kinek ajánljuk a Megaline alumínium harmonika ajtókat?

Elsősorban azoknak, akik olyan építészeti megoldásokat képzelnek el az otthonukba, amelyet hagyományos kivitelű nyílászárókkal nem tudnak megvalósítani. Abban az eseteben is a Megaline-t ajánljuk, ha hagyományos méretű harmonika ajtókkal sem valósítható meg az elképzelt megoldás.  Akik tudatosan alakítják ki otthonuk természet közelségét, akik vágynak az aktív kert kapcsolatra és a nagyfokú átjárhatóságra.

Azoknak pedig mindenképpen, akik egy kiforrott, megbízható megoldást keresnek ehhez. Emellett nem bíznak semmit a véletlenre, mert biztosak akarnak lenni abban, hogy hosszútávon működőképes megoldást kapnak.

Pont ilyen terasz ajtóra vágyik? Kérjen ajánlatot!

Ajánlatkérését az ablak@mantu.hu e-mail címre küldheti el. Kérjük, hogy adja meg a kívánt méreteket, a nyitásirányokat (jobb, bal, kifele, vagy befele nyíló), illetve, hogy melyik típust (alu, fa, fa-alu) választotta.

<