Mantu Ablak

Egyedi nyílászárók különleges funkciókkal

Egyedi nyílászárók, amelyek funkcionalitásukban és a használatuk módjában jóval túlmutatnak egy „normál” homlokzati nyílászáró használati értékén egyre gyakrabban jelennek meg a modern épületeken. Nemcsak hőszigetelnek és vízzárnak, hanem rendelkeznek min. egy olyan különleges tulajdonsággal, funkcióval, ami alkalmassá teszi őket speciális feladatok ellátására.

A több mint két évtizedes nyílászáró piacon szerzett tapasztalattal a hátunk mögött, megtaláltuk és kifejlesztettük azokat a különleges funkcióval bíró egyedi homlokzati nyílászáró megoldásokat, amelyekkel a speciális építészeti és felhasználói igényeket is ki tudjuk szolgálni az egyedi nyílászárók terén, legyen szó nagy felületű homlokzatnyitásról, emelt szintű hangszigetelésről vagy éppen különleges design megjelenésről.

Egyedi nyílászárók – harmonika falak

A beltéri medencével rendelkezők gyakran szembesülnek azzal a ténnyel, hogy nyáron bizony nincsen kedvük a beltéri fedett medencében úszkálni, hiszen sokkal szívesebben tartózkodnának a friss levegőn.

Egyedi nyílászárók - harmonika falak
Beltéri medence nyitás harmonika ajtóval

Nos, számukra jelentenek megoldást a Solarlux harmonika falai, melyekkel akár 14 m hosszúságban nyithatóvá tehetők a beltéri medenceterek. A harmonika falak rendkívül keskeny, mindössze 99 m profilszélességű keretezése zárt állapotban is nagyfokú átláthatóságot biztosít. Az alumínium keretszerkezet kiválóan ellenáll a párás, nedves levegőnek, sőt a sós vízes párát is kiválóan bírja.

A számos kunfigurálási lehetőségnek köszönhetően a nyitási variációk száma szinte végtelen. A harmonika falakat nyithatja befelé és kifelé, jobbra vagy balra, de akár kétirányban is.

Ha szeretne többet megtudni a harmonikafalakról, kattintson ide »

Balkonlezárás harmonika falakkal

A több évtizeddel ezelőtt épült társasházak hőszigetelési korszerűsítése már régóta szükségszerűvé vált. A homlokzat teljes szigetelése, illetve a homlokzati nyílászárók teljes cseréje elengedhetetlen annak érdekében, hogy gazdaságossá lehessen tenni az épület fűtését. Sok esetben az erkélyek az energetikai gyenge pontjai a felújításnak, mivel a többnyire megfelelő hőszigetelés nélkül összeillesztett betonlapoknál keletkezik a hőveszteség.

Erkélybeépítés hőszigetelt harmonika ajtóval - Solarlux
Erkélybeépítés hőszigetelt harmonika ajtóval – Solarlux

Az erkély beépítése nem új módszer, számtalanszor alkalmaztak már normál bukó-nyíló ablakokat ahhoz, hogy kitolják a homlokzatot, és beillesszék az erkély területét a nappaliba, vagy egyszerűen csak időjárásvédelmi okokból beépítsék a balkont. Ezzel a megoldással azonban teljesen, vagy nagy részben elveszik az erkély funkció. Ráadásul a normál bukó-nyíló ablakok nyitott állapotban belógnak a térbe, kerülgetni kell őket.

A Solarlux Ecoline harmonikafal megfelelő hőszigeteléssel rendelkezik ahhoz, hogy tökéletesen lezárja és védje az időjárástól a homlokzatot, ezáltal nem kell az erkélyfelületeket szigetelni, vagy adott esetben a régi nyílászárókat kicserélni. A harmonika kivitelnek köszönhetően a szerkezet bármikor teljes egészében kinyitható, és az erkély egyik szélére sorolható, így az erkély funkciót sem korlátozza, vagy szünteti meg.

Ha szeretne többet megtudni az erkélyek harmonikafallal való lezárásáról, jelentkezzen be hozzánk egy konzultációra!

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot! »

Balkon-, és erkélyüvegezés

Az egyedi nyílászárók között nem újkeletű megoldás a balkonok és erkélyek időjárás védetté alakítása mobil eltolható keret nélküli vagy keretezett üvegfalakkal. Különösen azokon az erkélyeken elterjedt, ahol jelentős szélmozgásokkal kell számolni (pl. Balaton part). Kevésbé ismert viszont az a nagyvárosi alkalmazás, amikor a forgalmas és hangos főutvonalak menti erkélyekre és balkonokra építik be a  mobil üvegfalakat a hangcsillapítás érdekében.

Balkonüvegezés Solarlux SL25 lapozható üvegfallal
Balkonüvegezés Solarlux SL25 lapozható üvegfallal

A társasházakban is kiválóan alkalmazható megoldást a Solarlux keretezett és keret nélküli lapozható üvegfalai jelentik, melyek alkalmazásával lényegesen meghosszabbítható a terasz kihasználtsága. Egy balkonüvegezéssel nem kell tovább küzdeni a szeles, és az enyhén csapadékos időjárással, a szerkezet zárt állapotban komfortos tartózkodási helyet biztosít. Megfelelő árnyékolással pedig meleg időben sem kell lemondania arról, hogy a teraszon pihenjen.

Ha szeretne többet megtudni a Solarlux lapozható üvegfalairól, akkor kattintson ide »

Üvegsarkok, üvegsorolások

A modern építészet nagy hangsúlyt fektet a nyitott és átlátható terek kialakítására. A nyílászárók nyelvére lefordítva ez nagyfelületű homlokzati üvegezéseket jelent. Gyakori igényként jelenik meg a transzparens üvegsarkok kialakítása, aholis az épület sarkán statikai alátámasztás nélkül két üvegfelület találkozik.  Kínálatunban megtalálhatóak mind a fa és fa-alu (Katzbeck) , mind az alumínium (CERO, SCHÜCO) nyílászáró családokon belül is ezek a megoldások.

Ugyancsak egyre terjedő igényként jelenik meg a nagy méretű  fix üvegfelületekbe közlekedő útvonalak, nyitható nyílászárók integrálása.

Ha szüksége van segítségre különleges funkcióval rendelkező nyílászárók tervezéséhez,  kialakításához, jelentkezzen be hozzánk egy kötelezettségmentes, ingyenes konzultációra.

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot! »

<