Mantu Ablak

Az alumínium ablakok királya a CERO tolóajtó

Az elmúlt évek, évtizedek, sőt évszázadok alatt azért építettük erős falakból az otthonunkat, hogy megvédjük magunkat a környezeti hatásoktól, mondhatni, hogy kizárjuk a természetet. Mostanra, talán amiatt is, hogy sokkal kevesebbet tartózkodunk a természetben, egyre több fényre és természetközelségre van szükségünk.

Mivel már a technológia is lehetővé teszi, így az építészetben, otthonunk felépítésében is ezt próbáljuk megvalósítani, aminek eredményeként tudatosan és kompromisszumok nélkül változik meg a „kívül” és „belül” kapcsolata, ugyanis az elválasztás helyett az összekötés lép előtérbe. Ennek új eszköze nem a hagyományos értelemben vett „ablak”, hanem egy új fogalom, amit mi úgy nevezünk, hogy a „kint is bent is”.

Alumínium ablak - Cero tolóajtó rendszer
Alumínium ablak – Cero tolóajtó rendszer

CERO – a láthatatlan alumínium ablak

Ha modern épületet szeretne létrehozni nagy üvegfelületekkel és minél keskenyebb keretszélességekkel, de nem akar lemondani a homlokzat nagy mértékű nyithatóságáról, akkor Önnek a CERO-ra van szüksége. A CERO egy egyedi és különleges nyílászáró megoldás, amit a homlokzati üvegezések és nagy fesztávú nyitható homlokzatok specialistájának számító Solarlux gyárt Németországban.

A CERO koncepció lényege a design, amit egészen különleges módon mutatnak meg: minél kevesebb, annál jobb. A design azonban cseppet sem öncélú, ugyanis az igények forma és funkcióközpontú megvalósítását jelenti. De mondhatjuk azt is, hogy a tiszta minimalizmus és a rugalmas rendszerjellemzők örömteli nászát láthatjuk minden CERO szerkezetben.

A fejlesztő mérnökök 4 célt tűztek maguk elé amikor a CERO-t megalkották

 • a látszódó profilok és keretek a lehető legkeskenyebbek legyenek
 • a műszaki megoldások a legmegbízhatóbbak és leghosszabb élettartamúak legyenek
 • a görgőtechnológia  minél kisebb erővel legyen mozgatható és ne kelljen karbantartani
 • a CERO fix, toló-, és sarokelemei szinte vég nélkül kombinálhatóak legyenek
Alumínium ablak- Cero fix és tolóajtó rendszer sorolt ablaksarok kialakításához is
Alumínium ablak- Cero fix és tolóajtó rendszer sorolt ablaksarok kialakításához is

Profilrendszer

A versenytársaktól eltérően a Solarlux saját fejlesztésű profilrendszerrel dolgozik, melyből saját maga gyártja a termékeit. Ennek nagy előnye, hogy a fejlesztés és gyártás egy kézben van, így nem fordulhat elő, hogy egy gyártó nem tartja be a rendszergazda (pl. Schüco) gyártmányminőségre vonatkozó előírásait.

Utóbbi úgy fordulhat elő, hogy bár a termékek gyártásának a rendszergazda által megadott technológia szerint kellene megtörténnie, de a gyakorlatban a gyártókat semmi nem kötelezi annak pontos betartására. Ezért a rendszergazda nem tudja garantálni a termék minőségét, hiszen az kizárólag az egyes gyártók szakmai felkészültségétől és gyártási fegyelmétől függ.

Sajnos a gyártók a piaci versenyben az olcsóbb árak elérése érdekében hajlamosak a rendszergazda utasításai ellenére eltérni és „alternatív” megoldásokkal árelőnyre szert tenni.

Ezzel ellentétben a CERO szerkezet fejlesztője és gyártója is egy személyben a Solarlux. A Solarluxnál egyedül a szerelést és a beépítést végzik a partnercégek, de azt is a Solarlux felügyelete és irányítása mellett. A know how és a tapasztalat így végig egy kézben marad, ami maximális biztonságot és garanciát jelent az ügyfeleknek.

A CERO alumínium ablak profilrendszerének legfontosabb jellemzői

 • hőszigetelt alumínium profilrendszer “keretnélküli” optikával
 • a futó és vezető sínek síkban illeszkednek a rendszerbe
 • szellőzés és rejtett vízelvezetés az alsó üvegfalcban

Egy rendszer, három variáns

A nagyméretű fix, vagy az eltolható CERO elemek különleges módon egyesítik az építészetet, a designt és a technikát. A filigrán alumínium profilok mindössze 34 mm látható profilszélessége a létező legnagyobb átláthatóságot biztosítja, a rejtetten beépített tokkeret pedig átmenet nélkül csatlakozik az padozathoz, a falhoz és a födémhez.

Az inteligens technológiának köszönhetően az akár 15 m2 felületű, és akár 1000 kg súlyú üvegtáblák megerőltetés nélkül, csendesen mozgathatók. A CERO különböző kivitelei (I., II. és III.), a különböző klímájú régióknak kínál megoldást.

Komfort és biztonság

Kétségkívül a CERO egyik legnagyobb előnye más hasonló termékekkel szemben, hogy még a legnagyobb szárnyméretek esetén is gyerekjáték a mozgatásuk. Természetesen a még nagyobb komfort érdekében motoros mozgatást is választhat, ami szinte nesztelenül működik.

Magától értetődik az akadálymentes küszöb kialakítás, mely szintkülönbség nélkül köti össze a külső és belső tereket, így senki nem bukik orra benne. A CERO az egyedi elvárások függvényében különböző hang és hőszigetelési igényeknek is meg tud felelni. A piacon egyedüliként RC 3 betörésgátlási kivitelben is rendelhető.

 

Alumínium ablak vékony kerettel - Cero tolóajtó rendszer
Alumínium ablak vékony kerettel – Cero tolóajtó rendszer

Ezért különleges a CERO alumínium ablak

A CERO rendszer két egyedülálló műszaki megoldással is rendelkezik, az egyik az üvegfalc szellőzés, a másik pedig a görgőtechnika.

Az integrált üvegfalc szellőzés lehetővé teszi az üvegkeretek kiszellőzését és a szabályozott vízelvezetést. Ez a műszaki megoldás az egyetlen, amely valójában megfelel a szabványokban előírt követelményeknek.

A rozsdamentes futógörgőket a szárnykeretekbe integrálják és egy tisztítókefe védi őket a szennyeződéstől. Ez a megoldás garantálja, hogy a görgők mozgását nem akadályoztatja semmi, ezért maradnak továbbra is könnyen és halkan mozgathatóak.

A CERO szerkezetek szerelése

Az extrém méretek és a nagy súlyok miatt a CERO szerkezetek szerelése nagy felkészültséget és figyelmet igényel. A több millió forint értékű ablakszárnyak mozgatása nagy felelősséggel jár, hiszen a legkisebb hiba is jelentős kárt okozhat. Ezért csak a legkorszerűbb eszközöket és tapasztalt gépkezelőket alkalmazunk, akik a saját szerelőcsapatunkkal kiegészülve biztos kézzel építik be a helyükre az ablakszárnyakat.

Alumínium ablak óriási méretekben - Cero tolóajtó rendszer
Alumínium ablak óriási méretekben – Cero tolóajtó rendszer

Kiknek ajánljuk a CERO ablakokat, tolóajtókat?

 • Mindenekelőtt azoknak, akik egy kiforrott, megbízható terméket keresnek. Nem bíznak semmit a véletlenre, és biztosak akarnak lenni abban, hogy működőképes megoldást kapnak.
 • Akik figyelmet fordítanak a különleges designra és kiemelten fontos számukra az egyedi megjelenés és ezért magasabb árat is hajlandóak megfizetni.
 • Az energiahatékonysági szempontokat fontosnak tartó építkezőknek, mert a CERO III harmonika fal hőszigetelése megfelel a legszigorúbb előírásoknak is.
 • Akik azt szeretnék, hogy gyermekeik is könnyen ki tudjanak jutni a teraszra. Egy nagy méretű tolóajtó működtetése, ahol egy-egy szárny akár 600-800 kg is lehet, túl nagy erőkifejtést igényelhet gyermekeinktől, idősebb családtagjainktól. A CERO kiforrott egyedi technológiájának köszönhetően a szárnyak könnyen működtethetőek.
 • Akik a nappalijukból a zárt homlokzaton keresztül is akadálytalanul szeretnék élvezni az eléjük táruló panorámát.

Mennyibe kerül?

Az alumínium homlokzati nyílászárók között a CERO szerkezetek egyértelműen a legfelső prémium kategóriát képviselik. Nemcsak a gyártó, vagy a gyártmány maga, hanem az értékesítést övező magas színvonalú mérnöki előkészítői munka és a rendkívüli tapasztalatot igénylő beépítés ill. kivitelezés is.

Mindezek mellett egy CERO szerkezet beruházási költségigénye könnyen eléri a négyzetméterenkénti
EUR 1.300-1.500,- /m2 + ÁFA közötti árat.

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot! »

 

Vissza az alumínium nyílászárókhoz »

<