Mantu Ablak

Külső textil árnyékolások

A külső textil árnyékolók esetében is érdemes előre megfogalmaznunk, hogy pontosan mire szeretnénk azt használni. Csak a fény ellen akarunk védekezni, esetleg szükség van valamilyen szintű hő elleni védelemre is.

Mindenképpen tartsuk szem előtt, hogy akármilyen üvegfelületről van is szó, ha a textil árnyékolót az üveg belső oldalán helyezzük el, akkor csak a fény ellen védekezünk. A meleg ellen azért nem, mert a nap direktben süti az üveg külső felületét, ami átmelegszik, ezzel továbbítva befelé, vagy lefelé a hőmennyiséget. Így mind a lakásban, mind a teraszunkon könnyen szauna érzet alakulhat ki.

Külső textil árnyékoló ablakokhoz a Markiluxtól
Külső textil árnyékoló ablakokhoz a Markiluxtól

Ha kívülre helyezzük a textil árnyékolót, akkor máris többet tettünk azért, hogy megakadályozzuk az üveg felmelegedését. Továbbá, az árnyékoló és az üveg közötti légrésben tud járni a levegő, ami tovább hűti az üveg külső felületét.

Azonban a redőnyökkel és a raffstore-okkal ellentétben, ezeknek az árnyékolóknak jobban meg kell küzdeniük az időjárás viszontagságaival. A tűző nap hamar kifakíthatja a színeket, a szél leszaggathatja a textilt a keretről, de kárt tehet benne a sok eső is.

Szerencsére a modern Markilux külső textil árnyékolók már olyan szövetekkel, és olyan kivitelekben készülnek, amelyek jól bírják az időjárási okozta viszontagságokat. Ráadásul környezetbarát, újrahasznosítható anyagokból gyártják őket, ezért használatuk nem növeli az ökológiai lábnyomunkat.

Ablakok árnyékolása külső textil árnyékolóval

Ezt az árnyékolási megoldást elsősorban azoknak ajánljuk, akik túlságosan ipari megjelenésűnek találják a redőnyöket, és a raffstore-okat, valamint nem támasztanak egyéb követelményeket az árnyékolókkal kapcsolatban. (biztonságtechnika, hang és hőszigetelési funkció)

Külső textil árnyékoló ablakokhoz a Markiluxtól

A számos színben és mintával rendelhető Markilux textil árnyékolók színtartóak, ellenállnak az időjárás viszontagságainak, és ami a legfontosabb, szó szerint öltöztetik az otthonunkat. Hátrányuk, hogy télen nem jelentenek plusz hőszigetelési réteget, illetve biztonságtechnikai funkciójuk sincs, mint mondjuk a redőnyöknek és a raffstore-oknak.

Utólagos árnyékolási megoldásnak is ideálisak akkor, ha kevés a beépítéshez rendelkezésre álló hely, mivel a textil árnyékolók doboza kisebb a redőnydobozoknál.

Télikertek árnyékolása külső textil árnyékolóval

A télikertek tervezésének fontos lépése az árnyékolás végiggondolása, hiszen a nyári időszakban az üveg a megfelelő árnyékolás nélkül túlmelegszik, nem tudunk behúzódni a tető alá a tűző napsugarak elől. Azonban az sem mindegy, hogy milyen megoldást választunk, mivel a ház és a terasz tájolásától, saját igényeinktől, valamint a télikert típusától függően kell megválasztanunk a megfelelő árnyékoló rendszert.

Az általunk forgalmazott Solarlux télikertek partnere a Markilux árnyékoló rendszereket gyártó cég, így a két termék tökéletesen kompatibilis egymással mind szín, mind formavilágban.

Külső textil árnyékoló télikertekhez a Markiluxtól

A többféle textil árnyékoló közül kiemelnénk a legmodernebb típust, amit általában javasolni szoktunk ügyfeleinknek. A PERFOTEX szövetből készült Markilux télikert árnyékolók azért különlegesek, mert az anyaguk a fény infravörös tartományának visszaverésére alkalmas fémszálakat tartalmaz, valamint a szövése is speciális. Így egyrészt visszaveri a fényt, tehát csökkenti az üveg felmelegedését, ugyanakkor rendkívül fényáteresztő, azaz úgy árnyékol, hogy közben nem sötétít.

Teraszárnyékolás könyökkaros textil árnyékolóval

Ez a Markilux árnyékoló azok számára tökéletes megoldás, akik nem gondolkoznak épített előtetőben, vagy teraszbeépítésben, nem szeretnék egész évben használni a teraszukat, de a nyári időszakban mégis szükségük van valamilyen teraszárnyékoló megoldásra.

Külső textil árnyékoló - Markilux könyökkaros árnyékoló

A Markilux könyökkaros típusú árnyékolói kiváló megoldást jelentenek erre, mert amikor szükség van rá, akkor kinyitjuk, amikor már nem, akkor összezárjuk. A modern gyártástechnológia, és az innováció ezeket az árnyékoló típusokat sem kerülte el, ugyanis a saját fejlesztésű bionikus karok zaj és súrlódásmentes mozgást tesznek lehetővé, ellentétben a hagyományos láncos meghajtással szemben.

A felületkezelésük egyedülálló nanotechnológiás megoldás, melynek köszönhetően taszítja a koszt, sőt, a rárakódó port az eső egyszerűen lemossa. Számos textil színből és mintából választhatja ki az Önnek tetszőt, illetve azt, ami leginkább illik a háza építészeti stílusához, színvilágához.

Működtetésüket megoldhatjuk mechanikusan, vagy motorikusan is, valamint választhat olyan kivitelt is, aminek a dőlésszöge állítható a nap járásának megfelelően.

Külső textil árnyékoló - Markilux könyökkaros árnyékoló tok
<