Mantu Ablak

Schüco homlokzati nyílászárók

A Schüco homlokzati nyílászárók ma már fogalomnak számítanak a nyílászárók piacán. A világ egyik legnagyobb profilrendszergyártójaként legtöbb terméke a haladást és az innovációt testesíti meg. Így ez a termékkör a mi kinálatunkból sem hiányozhat, mert alternatív választási lehetőséget kínál az emelt igényszíntű családi házak esetében ott, ahol a vevői elvárások nem indoklják a Solarlux CERO panoráma abalakok alkalmazását.

Ablakválasztási tanácsaink között részletesen foglalkoztunk már azzal a veszéllyel, amikor egy laikus építkező egy adott gyártmányú alumínium nyílászáró minőségét hozzáköti az alapanyag, azaz alumínium profil gyártójának jól csengő nevéhez. Ezért  ezen a helyen csak egy másik szempontra szeretnénk felhívni a figyelmet, ami alkalmas a megtévesztésre.

Említettük korábban, hogy az alumínium nyílászárók elsődleges felhasználási területe nem a családi ház építés, hanem az intézményi beruházásokterülete (közintézmények, irodaházak, üzeltek, stb.). Így aztán a  Schüco kínálatában is megtalálhatók azok a korszerűtlennek tekinthető, elavult profilrendszerek (pl. AWS 70), melyek nem felelnek meg a korszerű lakóingatlanok funkcionális (hőszigetelés, vízzárás, légzárás) és esztétikai (design, síkban záródás, rejtett vasalat stb.) követelményeinek, legfeljebb az alacsonyabb áruk miatt találnak vevőre a „vadkeleti” piacokon. Így aztán vevőként különösen észnél kell lenni a különböző ajánlatok kiértékelésekor, és nem elég a Schüco jól csengő márkanevére figyelni, mert bizony tudni kell értelmezni az ajánlatok műszaki leírásaiban elrejtett apróbetűs részeket vagy legtöbbször le sem írt tulajdonságokat, ami egy átlagos vásárlótól már alig várható el.

Üzletpolitikánknak megfelelően a Schüco palettájából is kizárólag a legmagasabb igényeket is kielégítő profilrendszereket ajánljuk, melynek gyártását a Mantu minőségi standardok szerint felügyeljük a gyártónál. A kínálatunk belépő terméke az AWS 90 profilrendszerű Schüco nyílászáró, mely a prémium szegmens alap típusa, és amit a modern, magas igényeket megfogalmazó emeltszintű családi otthonokba ajánlunk.

Schüco AWS90 alumínium nyílászáró

Alumínium ablakok a fenntartható építészetért

Az új Schüco AWS 90.SI+ ablakrendszer az alumínium alapanyag előnyeit ötvözi a jövőbe mutató hőszigetelési értékekkel.
Ez a rendszer nem csak azoknak a legmagasabb hőszigetelési követelményeknek tesz eleget, amelyek eddig a műanyag és a fa ablakokra voltak jellemzőek, de a 90 mm-es ablakrendszer a kiváló hőszigetelés mellett a legmagasabb építészeti és esztétikai igényeket is kielégíti.
Ami a látható profilszélességeket illeti, az AWS 90 a maga 117 mm széles szárnykeretével kissé elmarad a Solarlux 78,5 mm szélességű kerete mögött. Igaz ugyanakkor, hogy ehhez kissé jobb Uw értékek tartoznak, ami itt akár 0,8 W/m2K is lehet a Solarlux 1,2 W/m2K értékéhez képest.
A Schüco AvanTec rejtett vasalattal kombinálva 160 kg-os szárnysúlyig alkalmazható, a Schüco TipTronic elektromos vasalattal kombinálva pedig az ablakvezérlés beköthető az épületfelügyeleti rendszerbe.

Schüco ablakok

Megvalósítható kivitelek

A kínálatban szereplő alumínium profilrendszerből a következő kivitelek valósíthatók meg:

  • Nyíló ablak
  • Bukó-nyíló ablak
  • Forgó és billenő ablak
  • Felülvilágító
  • PASK (toló-bukó) erkélyajtó
  • Emelő-toló ajtó
  • Felújító ablak
  • Középen felnyíló ablak
Schüco alumínium ablakok

Szolgáltatásaink Schüco termékekhez

Az alumínium nyílászárók piacára jellemző, hogy a nagyobb gyártók jelentős része nem szolgál ki családi házas projekteket, ők elsősorban az intézményi beruházókra koncentrálnak. Amikor időnként mégis elvállanak egy-egy családi házas munkát, akkor mindig szembesülnek a nehezségekkel és rájönnek, hogy sem idejük, sem kapacitásuk nincs a magánvásárlók összetett és bonyolult igényeire odafigyelni.

Ezt a figyelmet és törődést nyújtja Önnek a Mantu Ajtóstúdió, ahol közel 25 éves nyílászáró piacon szerzett szakmai tapasztalat gyűlt össze prémium nyílászárók értékesítésének terén . A német és osztrák szállítóinktól megszerzett precizitást és pontosságot igyekszünk átültetni a  Schüco termékek forgalmazására is.

Kiemelt figyelmet fordítunk a vevői igények legalaposabb felmérésére, ahol a beruházó fejével gondolkodva segítünk kiválasztani az építészeti követelményeknek legmegfelelőbb terméket és kialakítani azt a műszaki megoldást, ami a legoptimálisabb választást jelenti ügyfeleink részére. Az előkészítő munka során szükség esetén közreműködünk az építész tervek optimalizálásában, segítünk  a nyílászárók beépítési csomópontjainak kialakításában és szakszerű tanácsokkal segítjük az építész kollégák munkáját. Mindeközben szükség estén támaszkodunk a Schüco szakembereinek támogatására.

A kivitelezés során saját, felkészült szerelőcsapattal és tapasztalt szerelésvezetővel biztosítjuk, hogy a termékek beépítése és szerelése hibamentes legyen.

 

Vissza az alumínium nyílászárókhoz »

<