Mantu Ablak

Solarlux harmonika ajtók

Korábban egy átlagos családi házba nagyjából 2-3 standard méretű ablakot terveztünk szobánként, valamint 1-3 erkély és terasz ajtó bővítette a ház repertoárját. Ez megfelelt az akkori trendeknek, de ma már alig találkozunk ilyen igénnyel. Ugyanis, aki világos és tágas belső tereket álmodik meg az otthonába, annak jóval több, vagy nagyobb méretű homlokzati nyílászáróban kell gondolkodnia.

Sőt, ha nem csak a több fény beengedése a fontos, hanem az is, hogy mindemellett a nyílászárók megjelenése, sőt funkciója is passzoljon a belsőépítészeti tervekhez, akkor könnyen beláthatja, hogy egy modern otthon bizony modern nyílászárókat igényel.

Modern alatt nem csak azt értjük, hogy modern gyártástechnológiával, minőségi alapanyagokból készüljön az ablak. Sokkal inkább olyan modern megoldásokra gondolunk, melyek valamilyen szempontból előremutatóak, azaz szakítanak a korábbi mintákkal és berögződésekkel, nem kényszerítik bele az embert olyan kompromisszumba, amelyet valójában nem szeretne. 

Ma már rengeteg módon megvalósítható a fénnyel teli terek koncepciója, például ablakok mellé sorolt üvegsarokkal, vagy nagyméretű tolóablak rendszerekkel, illetve harmonika ajtókkal is. Hogy Önnek melyik lenne az ideális választás? Ez függ az otthona építészeti stílusától, a helyiségek funkciójától és használati szokásaitól, az Önök életvitelétől, és a rendelkezésre álló költségvetéstől is.

Lakóterek tele fénnyel és élettel

Ösztönös igényünk a természet közelsége, amit egy családi ház esetén könnyebben el is tudunk érni.  Az otthonunk a várunk, amely véd például az időjárás viszontagságaival szemben, ugyanakkor el is zár minket a külvilágtól. Azonban egy jól megválasztott nyílászáróval és átgondolt tervezéssel beengedheti a természetet a nappaliba is.

A harmonika ajtók méltán lehetnek a 21. század erkély ajtói, hiszen nagy fesztávon nagy mértékű nyithatóságot biztosítanak. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy Önnek akár 14 méter széles is lehet a terasz ajtaja, amit könnyen nyithat és zárhat.

Éppen ezért a legnagyobb szuperképességük az az, hogy a harmonika ajtók úgy szeparálnak, hogy nem választanak el. Amikor akarja, kizárja a kinti világot, amikor akarja, akkor pedig beengedi. Mindeközben nem kell lemondania a fénnyel teli terekről, és a panorámáról sem.

Határtalan kilátások az Ön otthonában is

Röviden és tömören: fény, fény, fény, és hatalmas térérzet, ezeket kínálhatja Önnek egy jól megválasztott homlokzati harmonika ajtó. A felhasználási lehetőségeik határtalanok, mindegy, hogy a kertet szeretné beengedni a nappaliba, (avagy a nappalit telepítené át a kertbe), esetleg a beltéri medencéjéhez szeretné a szabad levegő érzetét adni, mindenre IS van megoldásunk.

Ha Ön is inkább vizuális típus, nézze meg alábbi videónkban, hogyan változtathatja meg az életét egy Solarlux harmonikaajtó:

<