Mantu Ablak

Solarlux harmonika ajtók

Korábban, amikor itthon még sehol sem voltak a harmonika ajtók, egy átlagos családi házba nagyjából 2-3 standard méretű ablakot terveztünk szobánként, valamint egy, két, esetleg három erkély, vagy terasz ajtó bővítette a ház repertoárját. Ez megfelelt az akkori trendeknek, de ma már alig találkozunk ilyen igénnyel. Ugyanis, aki világos és tágas belső tereket álmodik meg az otthonába, annak jóval több, vagy jóval nagyobb méretű homlokzati nyílászárókban kell gondolkodnia.

Sőt, ha nem csak az a fontos, hogy minél több fényt engedjünk be az otthonunkba, hanem az is, hogy mindemellett a nyílászárók megjelenése, sőt funkciója is passzoljon a belsőépítészeti tervekhez, akkor könnyen beláthatja, hogy egy modern otthon bizony modern nyílászárókat igényel.

De, hogy kicsit pontosítsunk ezen, a modern alatt nem csak azt értjük, hogy modern gyártástechnológiával, és természetesen minőségi alapanyagokból készüljön az ablak. Sokkal inkább olyan modern megoldásokra gondolunk, melyek valamilyen szempontból előremutatóak, azaz szakítanak a korábbi mintákkal és berögződésekkel, mert nem kényszerítik bele az embert olyan kompromisszumba, amelyet valójában nem szeretne. 

Ma már rengeteg módon megvalósítható a fénnyel teli terek koncepciója, például ablakok mellé sorolt üvegsarokkal, vagy nagyméretű tolóajtó rendszerekkel, illetve harmonika ajtókkal is. Hogy Önnek melyik lenne az ideális választás? Ez függ az otthona építészeti stílusától, a helyiségek funkciójától és használati szokásaitól, az Önök életvitelétől, és a rendelkezésre álló költségvetéstől is.

 

Lakóterek tele fénnyel és élettel

Ösztönös igényünk a természet közelsége, amit egy családi ház esetén könnyebben el is tudunk érni.  Az otthonunk a várunk, amely véd például az időjárás viszontagságaival szemben, ugyanakkor el is zár minket a külvilágtól. Azonban egy jól megválasztott nyílászáróval és átgondolt tervezéssel beengedheti a természetet a nappaliba is.

A harmonika ajtók méltán lehetnek a 21. század erkély ajtói, hiszen nagy fesztávon nagy mértékű nyithatóságot biztosítanak. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy Önnek akár 14 méter széles is lehet a terasz ajtaja, amit könnyen nyithat és zárhat.

A harmonika ajtó az egyetlen olyan nyílászáró, amely nem elválaszt, hanem összeköt. Amikor akarja becsukja és normál hőszigetelő homlokzati nyílászáróként használja, de amikor akarja kinyitja és ezáltal összeköti a külső és belső teret, közel hozva a természetet és fénnyel árasztva el a lakás belső tereit. Ha Ön is inkább vizuális típus, nézze meg alábbi videónkban, hogyan változtathatja meg az életét egy Solarlux harmonika ajtó:

A szinte végtelen nyitási lehetőségeknek köszönhetően számtalan funkcionális lehetőséget kínálnak. Tetszőleges számú szárnyat nyithat egy vagy két irányba, meghatározhatja legyen-e rajta közlekedő ajtó és ha igen, akkor hol. Lehetetlen leírni a működési módokat, ezért legjobb a nyitási lehetőségeket bemutató konfigurátort  kipróbálja a gyártó weboldalán itt. Válassza ki, hogy kifelé vagy befelé szeretné nyitni a szerkezetet (Öffnungsvarianten), határozza meg hány szárnyat (Flügel) szeretne (átlagos szárnyszélesség 1 m) majd nézze meg a lehetséges nyitási módokat.

Határtalan kilátások az Ön otthonában is

Röviden és tömören: fény, fény, fény, és hatalmas térérzet, ezeket kínálhatja Önnek egy jól megválasztott homlokzati harmonika ajtó. A felhasználási lehetőségeik határtalanok, mindegy, hogy a kertet szeretné beengedni a nappaliba, (avagy a nappalit telepítené át a kertbe), esetleg a beltéri medencéjéhez szeretné a szabad levegő érzetét adni, esetleg a télikertjéhez keres hőszigetelt oldalfalat, mindenre IS van megoldásunk. 

<