Mantu Ablak

Alumínium tolóajtó rendszer – Solarlux SL 142

Tudjuk, hogy a tolóajtók alkalmazása akkor javasolt, ha szeretnénk nagyobb átjárhatóságot vagy intenzív szellőztetést biztosítani két helység között annál, mint amit egy standard egyszárnyú bukó-nyíló ablakkal vagy erkélyajtóval elérhetnénk. Ennek hozadékaként nagyobb ablakfelületet is kapunk, azaz világosabb belső tereket alakíthatunk ki. Homlokzati alumínium nyílászáróként kínálatunkban megtalálhatók a minimal design jegyében a CERO szerkezetek és standard kategóriában a Solarlux SL 160 vagy a jól ismert Schüco szerkezetek.

Azonban vannak olyan beépítési igények, amikor szükség van a tolóajtó funkcióra, de nincs különleges magassági követelmény (2,20 m felett) és nincs extrém hőszigetelési igény sem. Tipikus beépítési példák erre a télikertek oldalfalai, vagy a balkon-, és veranda beépítések.

 

Alumínium tolóajtó Solarlux SL 142

Modern és több funkciós alumínium tolóajtó

Keskeny vonalvezetésével és filigrán megjelenésével az SL 142 alumínium tolóajtó rendszer tökéletesen passzol az aktuális design trendeknek. Az alumínium keretrendszer hosszú élettartamú és semmilyen karbantartást nem igényel. Igazi, többfunkciós nyílászáró, használhatjuk belső térelválasztó rendszerként, vagy olyan homlokzati nyílászáróként, amelynél nem elvárás a kiugróan magas hőszigetelési érték, de elvárás a tökéletes vízzárás , szélállóság és légzárás.  Éppen ezért kiváló választás a csak temperálható (azaz nem teljes értékű lakótérként használt) télikertekben való felhasználásra.

Méretek és árak

Az SL142 alumínium tolóajtó 2200 mm magasságig egy oldalra nyíló 2 és 3 szárnnyal ill. két oldalra nyíló 4 és 6 szárnnyal is rendelhető. Az egy oldalra nyíló alumínium tolóajtó max. szélességi mérete akár 4700 mm, míg a két oldalra nyílóé akár 7200 mm is lehet.

A Solarlux SL 142 alumínium tolóajtó tájékoztató irányára 3900 x 2200 mm méretben, EUR 4.100,- + ÁFA

Alumínium tolóajtó nappaliba

Fontosabb műszaki adatok

  • Az SL 142 hőszigetelési értéke: Uw= 1,8 W/m2K
  • Szélállóság EN 12210: B1
  • Vízállóság EN 12208: 7A
  • Szárnyak száma: 2-6
  • Toló szárnyak száma: 1-6
  • Max. szárny magasság: 2200 mm
  • Max. szárny szélesség: 2000 mm
<