Mantu Ablak

Alumínium tolóajtó rendszer – Solarlux SL 142

Tudjuk, hogy a tolóajtók alkalmazása akkor javasolt, ha egyrészt szeretnénk nagyobb nyílásméretet használni, mint mondjuk egy standard egyszárnyú bukó-nyíló erkélyajtó. Ennek hozadékaként nagyobb ablakfelületet is kapunk, azaz világosabb belső tereket alakíthatunk ki például egy alumínium tolóajtóval is.

Azonban vannak olyan beépítési igények, amikor szükség van a tolóajtó funkcióra, azonban nincs szükség ehhez egy nagy értékű, magas műszaki tulajdonságú nyílászáróra. Ez persze nem azt jelenti, hogy meg kell elégednünk valamilyen silány másolattal.

Például nem mindegy, hogy egy magas hőszigetelésű tolóajtót építünk be egy olyan helyiségre, ahol alapvetően nincs szükség az állandó, kiváló hőszigetelésre, vagy pedig egy kedvezőbb árú, minőségi terméket, de alacsonyabb hőszigetelési értékkel.

Alumínium tolóajtó Solarlux SL 142

Modern és több funkciós alumínium tolóajtó

Keskeny vonalvezetésével és filigrán megjelenésével az SL 142 alumínium tolóajtó rendszer tökéletesen passzol az aktuális design trendeknek. Igazi, többfunkciós homlokzati nyílászáró, használhatjuk belső térelválasztó rendszerként, vagy olyan kültéri nyílászáróként, amelynél nem elvárás a magas hőszigetelési érték. Például csak temperálható (azaz nem teljes értékű lakótérként használt) télikertekbe ideális választás lehet.

Alumínium tolóajtó nappaliba

Fontosabb műszaki adatok

  • Az SL 142 hőszigetelési értéke: Uw= 1,8 W/m2K
  • Szárnyak száma: 2-6
  • Toló szárnyak száma: 1-6
  • Max. szárny magasság: 2200 mm
  • Max. szárny szélesség: 2000 mm
<