Ajtó-, és ablakbeépítés - szakszerűen, garanciával

A Mantu Ajtó-Ablak Stúdió a különleges kültéri nyílászárók specialistájaként a hagyományostól és mindennapitól eltérő (kicsit nagyobb, kicsit szebb), egyedi megoldásokat és nagy szakmai felkészültséget igénylő komplex nyílászáró megoldásokat kínál azoknak, akik különös figyelmet fordítanak otthonuk vagy lakásuk átlagnál magasabb színvonalú műszaki és vagy esztétikai kialakítására.

A termékkörünk megköveteli, hogy ne csak a gyártókkal szemben, hanem magunkkal szemben is a legmagasabb elvárásokat fogalmazzuk meg.

Alapfilozófiánk szerint a kültéri nyílászárók és azok kiegészítői a ház szerkezeti elemeként csak akkor képesek megfelelni a velük szemben támasztott alapvető követelményeknek, ha a termék minőségéhez magas színvonalú építészeti munka és építő/szerelő tevékenység is társul.

Nálunk a termék minőségét a szigorú szakmai szempontok alapján kiválasztott gyártók garantálják, ezért ez alapfeltétel.

Megtalálhatóak köztük a prémium kategóriás nyílászárók ugyanúgy, mint a költséghatékony megoldást kínáló középkategóriás termékek, valamint a speciális igényeket kielégítő egyedi megoldások.

Valamennyi termékünkhöz ugyanazt a kiemelt szolgáltatást kínáljuk, mely által minden nyílászárónkhoz a maximális teljesítményt tudjuk Önnek garantálni:

  • Az értékesítés, amelynek keretében az Önnek legmegfelelőbb nyílászáró megoldásokat mutatjuk meg.
  • A kiválasztott nyílászárók műszaki megoldásainak kidolgozása
  • A megrendelt nyílászárók beépítése és szerelése
  • Garancia és karbantartás
Ezeket a feladatokat magasan képzett, nyílászáró specialisták végzik, akik hosszú évek óta kizárólag nyílászárókkal foglakoznak.

Tudnia kell, hogy kültéri ajtók és ablakok egy átlagos épület esetén a teljes beruházási érték kb. 15%-át teszik ki, melynek kb. 85-90% a termékek ára, és a maradék a szerelés.

Viszont ez az a 10-15%, ami ha nem tökéletesen kerül elvégzésre, akkor felesleges magas műszaki színvonalú terméket vásárolnia, mert nem tudja annak műszaki előnyeit kihasználni!

Ezekkel a problémákkal kell szembenéznie a kültéri nyílászárók vásárlásakor, amire az alábbi megoldásokat kínáljuk!

 

• A kültéri nyílászárók műszaki kivitele gyártónként különbözik, ennek megfelelően az építészeti fogadószerkezeteket, csatlakozásokat különbözőképpen kell előkészíteni. Ez építészmérnöki munka, melyet az építésztervezők a termékspecifikumok ismerete nélkül nem tudnak megfelelően elkészíteni. Munkájukhoz ezért minden támogatást megadunk.
• A kivitelezői hibák elértékteleníthetik az Ön nagy értékű beruházását. A hibás beépítés rontja a hőszigetelési értéket, beázásokhoz vezet, mechanikai hibákat okoz a nyíló-, toló szerkezetekben. Ezeket a hibákat csak részletes kiviteli tervekkel és a kivitelezési munka ellenőrzésével kerülheti el. Fontos tudnia, hogy a hibák többségét még a szerkezetépítés fázisában követik el, amikor Ön legtöbbször még ki sem választotta nyílászáróit. Viszont ezek a hibák később legtöbbször már nem javíthatók, ezért van szükség az Ön a minél korábbi döntésére és megbízására, hogy az ellenőrzést elvégezhessük Ön helyett.

Hogyan találjuk meg Önnek a legmegfelelőbb megoldást?


Az értékesítés során Ön szakmailag felkészült, a nyílászárók területén sokéves tapasztalattal rendelkező tanácsadónkkal találkozik, akinek munkáját szükség esetén egy további műszaki kolléga is segíti.

Először is meghallgatjuk elképzeléseit és elvárásait a nyílászárók vásárlásával kapcsolatosan. Ennek során kitérünk nemcsak a műszaki és design kérdésekre, de tisztázzuk a várható bekerülési költségeket is.

Ha a megfogalmazottak tükrében tudunk megoldási javaslatot tenni, akkor azokat bemutatjuk Önnek a bemutatótermi mintákon és segítünk kiválasztani az Önnek legmegfelelőbbet, melyre egy tájékoztató árajánlatot készítünk.

Ez az árajánlat figyelembe veszi az Ön által megfogalmazott elvárásokat és az ajánlott termékek műszaki paramétereit, de nem veszi figyelembe teljes körűen az építészeti adottságokból fakadó követelményeket.

A kiválasztott nyílászárók műszaki megoldásainak kidolgozása


Amennyiben az árajánlat alapján Ön úgy dönt, hogy minket kíván megbízni tervezett otthona nyílászáróinak szállításával és szerelésével, akkor térítés ellenében elvégezzük az ajánlatban foglaltak és az építészeti követelmények összehangolását.

Ennek keretében kidolgozzuk a beépítéshez szükséges csomópontokat és egyeztetjük azokat az építész tervezővel, ill. a kivitelezővel. Elvégezzük a helyszíni méretvételt és előkészítjük a végleges műszaki megoldás specifikációját.

Megvizsgáljuk a nyílászárók beépíthetőségének feltételeit. Nem csak a szükséges emberi és gépi erőforrásokat elemezzük, de olyan nem elhanyagolható körülményeket is ellenőrzünk, mint a nyílászárók építési helyszínre szállíthatósága vagy a helyszín megközelíthetősége.

Minden befolyásoló tényező figyelembe vétele után elkészítjük végleges árajánlatunkat ami a szerződés alapját képezi majd.


A megrendelt termékek beépítése és szerelése


A beépítés és szerelés nagy felkészültséget igénylő feladat, ami alapos elemzést és tervezést igényel. Egyik legfontosabb része az előkészítés, melynek keretében megtervezzük a szerelési feladat végrehajtását. Tekintve, hogy nagy értékű és nagyon sérülésveszélyes áruval van dolgunk, nem mindegy, hogy kire bízza annak kezelését. A sokszor több száz kilós nyílászáró szerkezetek mozgatása nagy tapasztalatot és felkészültséget igényel.

Garancia és karbantartás


A gyártói termékgaranciákon felül cégünk teljes körű 5 éves szavatosságot vállal a beépítésre is. Meghibásodás esetén állunk vevőink rendelkezésére a hiba mielőbbi megszűntetésére.

A hosszú élettartam titka a termékek rendszeres karbantartása, melyet vevői megrendelésre karbantartási szerződés keretében végzünk.