Mantu Ablak

Fa-alu ablak beépített árnyékolással

Akár építkezésről, akár felújításról van szó, ez a kapcsolt szárnyas fa-alu ablak beépített árnyékolással (Katzbeck Verbund IQ) igazi jolly joker. Egy valóban több funkciós ablakról beszélünk, ami nem csak a hő és a hangszigetelés terén mutat fel kiváló értékeket. Ennek a fa-alu ablak típusnak a legnagyobb előnye a beépített árnyékolás, aminek köszönhetően nem kell plusz árnyékolással terveznie az ablakok esetén. Ez különösen a régi épületek felújításánál jelenthet nagy előnyt, ahol nincsen lehetőség a beépített redőnydoboz utólagos elhelyezésére és esztétikai okokból a megrendelő nem akar külső, látható redőnydobozokat elhelyezni. Ha fa-alu ablakot választ beépített árnyékolással, akkor jelentősen egyszerűsíti az új nyílászárók beépítését lehetővé tevő fogadószerkezetet is. Így kevesebb tervezési költséggel és alacsonyabb beépítési költséggel számolhat.

Ez az fa-alu ablak a beépített árnyékolással rendelkezik természetesen a fa-alu ablakok minden kedvező tulajdonságával és a Katzbeck ablakokra jellemző prémium minőséggel.  A fa alapanyagot tekintve ugyanazok a fafajták állnak rendelkezésre, mint a Katzbeck alap fa ablak típusai esetén, de válaszhatók egyedi kívánság szerint exkluzív fajaták is. Ugyancsak rendelkezésre állnak a különleges felületi struktúrák, melyekkel még exkluzívabbá teheti a homlokzati nyílászárók belső megjelenését. A külső felületen megjelenő alumíminum borítás színét válaszhatja a közkedvelt RAL színskálából vagy eloxált felületekkel, és dönthet matt vagy finom struktúrájú megjelenés mellett.

 

Egy önszellőztető fa-alu ablak beépített árnyékolással

A korszerű, jó energiahatékonyságú épületek egyik legnagyobb problémája a hatékony szellőzés megoldása. A tökéletesen záródó homlokzati nyílászárók mellett rendszerint szükség van valamilyen gépi szellőztetésre a penészesedés megakadályozása céljából.

A Katzbeck mérnökei egy nagyon egyszerű, de mégis forradalmi megoldást dolgoztak ki erre. A légáram-szabályozó rendszer egy nagyon egyszerű, mégis rendkívül hatékony, ráadásul karbantartást nem igénylő technológián alapul, amely már évek óta létezik, és működik. Az autókban illetve a szellőztető rendszerekben alkalmazott szellőzőlapok hőmérséklet-alapú vezérlésére használják, igaz az utóbbi években egyre inkább elterjedtek a komplexebb elektronikus megoldások.
Azonban a rendszer egyszerűsége és megbízhatósága, valamint nullaáramú működése ideálissá teszi a fa-alu ablak szellőzőnyílásainak vezérléséhez, főként mivel egyszerűen használható hosszú távra bármilyen egyéb programozás nélkül.

Az önszellőztetési funkció előnyei

Habár korszerűtlen technológiának tűnik ez a megoldás, a Katzbeck mérnőkei mégis szándékosan választották ezt azért, hogy garantálják a karbantartás nélküli működést és a maximális hatékonyságot.

Ha zárt állapotban szellőztet, akkor

 • nem kell tartania betörőktől
 • nem esik be az eső
 • élvezheti az ablak teljes hangszigetelő képességét
 • szúnyogháló hiányában nem kell a berepülő rovarokat vadásznia
 • sem a gyerekek, sem a háziállatok nem indulnak felfedezőútra a nyitott ablakon át

Továbbá

 • előmelegített friss levegővel folyamatosan biztosított a levegőcsere
 • nincs huzat
 • hatékony védelem a nedvesség és a penész ellen
 • szellőzés elektronika nélkül
 • pozitív energiamérleg
 • nincs működési költség vagy folyamatos karbantartási költség (pl. szűrőcsere)

Műszaki tulajdonságok

Fa-alu ablak Katzbeck Verbund IQ beépített árnyékolással - külső nézet
Beépítési mélység94 mm
Fafajtáklucfenyő, vörösfenyő, tölgy
Hőszigetelésmegfelelő üvegezéssel Ug=0,4 W/m2K
Hangszigetelés41-46 dB
Síkban záródáskívül
BetörésvédelemRC2 kivitelben is választható
Vasalatrejtett és látható bukó-nyíló vasalat, látható nyíló vasalat
Választható színekKatzbeck színkollekció, vagy saját minta alapján
Modell ismertetőfa-alu ablak beépített árnyékolással

Ezekkel még többet hozhat ki a fa-alu ablakokból!

<