Így kerülje el a vízszigetelési hibákat!

2014-08-26

A családi házak vízszigetelési problémái alapvetően a következőkre vezethetőek vissza: 

  • rossz műszaki megoldás
  • rossz kivitelezés
  • a szigetelés teljes hiánya

Pedig egy utólagos szigetelés az eredeti költség többszörösébe kerül, ami akár milliós nagyságrendű is lehet.

A nyílászárók esetében az egyik leggyakoribb tervezési és kivitelezési hibát az erkélyajtó és a teraszajtó beépítése során követik el. Mindegy, hogy hagyományos nyíló, vagy modern toló, esetleg harmonika erkélyajtóról van szó, a probléma abból adódik, hogy a fogadószerkezetet legtöbbször nem a kiválasztott erkélyajtó típusához alakítják ki. A közben kialakuló réseket pedig utólag próbálják betömködni, ami szinte lehetetlen.

De vajon mi lehet az oka annak, hogy nem a megfelelő fogadószerkezetet alakítják ki? Általában az, hogy a megrendelő egyszerre több, egymástól teljesen különböző műszaki kivitelű szerkezet között próbál dönteni. Pedig azt legkésőbb a főfalak felhúzásáig véglegesíteni kellene, hogy időben el tudják készíteni a megfelelő fogadószerkezetet.

Ezért is lenne fontos, hogy még a tervezési szakaszban meghatározzuk az összes nyílászárót is, így a műszaki megoldásokról is pontos rajz készülhet, ami alapján minden szakipar pontosan tudni fogja, hogy mi a feladata.

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Homlokzati nyílászárók témában
Érdemes-e többet fizetni a jobb hőszigetelésért?
2015-04-10

Érdemes-e többet fizetni a jobb hőszigetelésért?

A legtöbben nyilván rávágják a kérdésre a választ- "Természetesen!" Valószínűleg igazuk is van. De ha úgy kérdeznénk, hogy mennyivel érdemes többet fizetni, akkor valószínűleg már többet kellene gondolkodni. Mi segítünk ebben.

Olvasson tovább
Melyik a legjobb ablakmárka?
2014-11-12

Melyik a legjobb ablakmárka?

Érdekes kutatás látott napvilágot, melyben a kutatók arra keresték a választ, hogy az egyes ablakgyártók termékeit, szolgáltatásait miként ítélik meg az osztrák vásárlók. Kíváncsi az eredményre?

Olvasson tovább
2014-06-26

"Hőszigetelési számok" bábeli zűrzavara ablakoknál

Építkező legyen a talpán, aki eligazodik a különböző ablakgyártók által megadott legkülönbözőbb "hőszigetelési" paraméterek között. Pedig fontos, hogy tisztában legyünk velük, különben nagyon "ráfázhatunk".

Olvasson tovább