Így kerülje el a vízszigetelési hibákat!

2014-08-26

A családi házak vízszigetelési problémái alapvetően a következőkre vezethetőek vissza: 

  • rossz műszaki megoldás
  • rossz kivitelezés
  • a szigetelés teljes hiánya

Pedig egy utólagos szigetelés az eredeti költség többszörösébe kerül, ami akár milliós nagyságrendű is lehet.

A nyílászárók esetében az egyik leggyakoribb tervezési és kivitelezési hibát az erkélyajtó és a teraszajtó beépítése során követik el. Mindegy, hogy hagyományos nyíló, vagy modern toló, esetleg harmonika erkélyajtóról van szó, a probléma abból adódik, hogy a fogadószerkezetet legtöbbször nem a kiválasztott erkélyajtó típusához alakítják ki. A közben kialakuló réseket pedig utólag próbálják betömködni, ami szinte lehetetlen.

De vajon mi lehet az oka annak, hogy nem a megfelelő fogadószerkezetet alakítják ki? Általában az, hogy a megrendelő egyszerre több, egymástól teljesen különböző műszaki kivitelű szerkezet között próbál dönteni. Pedig azt legkésőbb a főfalak felhúzásáig véglegesíteni kellene, hogy időben el tudják készíteni a megfelelő fogadószerkezetet.

Ezért is lenne fontos, hogy még a tervezési szakaszban meghatározzuk az összes nyílászárót is, így a műszaki megoldásokról is pontos rajz készülhet, ami alapján minden szakipar pontosan tudni fogja, hogy mi a feladata.

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Homlokzati nyílászárók témában
2018-03-08

"Minőségi" műanyag ablakok

Ma szinte nem találni olyan nyílászárós weboldalt, ahol ne „prémium” vagy „minőségi” ablakot vagy ajtót kínálnának. Tényleg ekkora „prémium” ország lettünk, vagy ez csak szemfényvesztés?

Olvasson tovább
Ilyen ablakok kerültek be az e4 házba
2015-09-14

Ilyen ablakok kerültek be az e4 házba

A Wienerberger kezdeményezéseként létrejön Magyarország első e4 téglaháza, melybe a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szállította a nyílászáró megoldásokat. De mi is az az e4 ház?

Olvasson tovább
Ilyen erkély ajtót még biztosan nem látott!
2015-09-15

Ilyen erkély ajtót még biztosan nem látott!

Új korszak köszönt be a nyílászárók világába. Ismerje meg az erkély ajtót, ami eltünteti a zárt tér korlátait, és a nyithatóság maximálissá válik.

Olvasson tovább