Redőny, vagy raffstore árnyékolót válasszunk?

2014-06-11

Sokakban felmerül ez a kérdés otthonuk árnyékolásának megtervezésekor. Divatos dolog manapság a raffstore mellett dönteni, de sokan csak az építkezés során szembesülnek azzal, hogy a költségvetésük véges. 

Ebben az esetben visszatáncolnának a redőnyökhöz, amikor is azzal szembesülnek, hogy a legtöbb esetben sajnos nincs erre lehetőség. A redőny és a raffstore szekrénye ugyanis rendszerint különböző.

Erre a problémára kínál megoldást a Schlotterer Voro elnevezésű redőnyszekrénye, mely kiválóan alkalmazható felújítás és új építés esetén is. Felújításkor az un. előtét szekrényt kell választanunk, mely építészetileg is szép, esztétikus megoldást jelent.

Redőny és raffstore egyazon dobozban

Az épület azonos homlokzatán elhelyezhetünk redőnyt és raffstore-t (zsalúziát) is, mert az azonos méretű és kinézetű előtétszekrény egységes megjelenést biztosít. Új építés esetén mindeképpen a rejtett, vakolható kivitelt ajánljuk.

Ha ilyen dobozt választunk, a későbbiekben bármikor dönthetünk redőny, vagy zsalúzia mellett, mert a Voro alkalmas a 37 mm alumínium redőny lamella és 80R raffstore (zsalúzia) lamella fogadására is.

A Voro SE modell alkalmazásával az ablak és az árnyékoló közötti megnövelt légrés optimális hő- és hangszigetelést biztosít számunkra.

Integrált lefutó sínjeinek köszönhetően rolós, nyíló ill. toló rovarhálóval is bővíthető, akár utólag is.

 

Nem tudja, milyen árnyékolásra lenne szüksége? Olvassa el árnyékolási tanácsainkat itt.

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Árnyékolás témában
Három tanács a megfelelő árnyékolás kiválasztásához
2014-04-30

Három tanács a megfelelő árnyékolás kiválasztásához

Korábbi írásunkban láthattuk, hogy a klímaváltozással együtt fokozatosan nő az árnyékolások iránti igény. De milyen szempontok alapján választhatjuk ki a számunkra legmegfelelőbb árnyékolást?

Olvasson tovább
Rovarvédelem ablakokhoz és erkély ajtókhoz
2014-10-29

Rovarvédelem ablakokhoz és erkély ajtókhoz

Mindenki töltött már el álmatlan éjszakát egy-egy szúnyogot üldözve a hálószobájában. Bár számos mechanikai (légycsapó) és kémiai eszköz is rendelkezésünkre áll, mégis a legkényelmesebb megoldás, ha kizárjuk e kellemetlen vendégeket. Hogyan?

Olvasson tovább
Hűvös és árnyékos teraszt szeretne?
2014-04-16

Hűvös és árnyékos teraszt szeretne?

Közismert dolog, hogy a terasz fölé, időjárási védelem céljából emelt különböző üveg és polikarbonát tetőszerkezetek alatt nyáron bizony sokszor elviselhetetlenül meleg van. Mit tehetünk ellene?

Olvasson tovább