Szabadon álló árnyékoló teraszok, jacuzzik és ülőgarnitúrák részére

2014-06-23

Nincs gond, amíg a terasz vagy az ülőgarnitúra a ház mellett helyezkedik el, hiszen ilyenkor az árnyékolás konzolja egyszerűen a falra szerelhető. De mi a helyzet, ha a kert közepén szeretnénk kialakítani egy meghitt zugot egy ülőgarnitúrával? Vagy mivel árnyékoljuk a jacuzzinkat a tűző napsütésben?

Erre a problémára kínál megoldást a német Markilux árnyékolástechnikai cég legújabb fejlesztésű Markilux Pavillon RS1 típusú terméke, ami egy szabadon álló árnyékoló, azaz falcsatlakozás nélkül felállítható.

A négy lábon álló keretszerkezetet betonalapokra rögzítik, majd a keretre egy íves sínvezetésű textilárnyékolást feszítenek. Az így felállott "pavillon", akár 6-os errőségű szélben is stabilan áll. A vízelvezetés a keretbe ill. a lábakba épített vízelvezető folyóka segítségével történik.

A légrugós feszítőrendszer gondoskodik az árnyékoló vászon állandó és optimális feszítéséről. Az árnyékolás mozgatásáért a rádióvezérelt és távirányítható motor felel. A Markilux RS1 típusú pavilonnja 400x400 cm és 500x500 cm standard méretben rendelhető, de lehetőség van köztes méretekre is.

A Markilux RS1 szabadon álló árnyékoló alapszínei a fehér, az ezüstmetál és valamennyi lounge szín. Opcionálisan rendelhető kiegészítők: az íves oldal elemre kérhető akril takaró elem,  fűtőtest és világító panelek.

A Markilux ezzel a a felső kategóriás árnyékoló megoldásával minden bizonnyal egy új osztályt teremtett az árnyékolásban.

Ha nem tudja, hogy milyen árnyékolásra van szüksége, itt tájékozódhat bővebben az árnyékoló megoldásokról.

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Árnyékolás témában
Redőny, vagy raffstore árnyékolót válasszunk?
2014-06-11

Redőny, vagy raffstore árnyékolót válasszunk?

Sokakban felmerül ez a kérdés az árnyékolás megtervezésekor. Divatos dolog manapság a raffstore mellett dönteni, de sokan csak az építkezés során szembesülnek azzal, hogy a költségvetésük véges. Ilyenkor marad a redőny. Megoldható?

Olvasson tovább
Három tanács a megfelelő árnyékolás kiválasztásához
2014-04-30

Három tanács a megfelelő árnyékolás kiválasztásához

Korábbi írásunkban láthattuk, hogy a klímaváltozással együtt fokozatosan nő az árnyékolások iránti igény. De milyen szempontok alapján választhatjuk ki a számunkra legmegfelelőbb árnyékolást?

Olvasson tovább
Rovarvédelem ablakokhoz és erkély ajtókhoz
2014-10-29

Rovarvédelem ablakokhoz és erkély ajtókhoz

Mindenki töltött már el álmatlan éjszakát egy-egy szúnyogot üldözve a hálószobájában. Bár számos mechanikai (légycsapó) és kémiai eszköz is rendelkezésünkre áll, mégis a legkényelmesebb megoldás, ha kizárjuk e kellemetlen vendégeket. Hogyan?

Olvasson tovább