Szabadon álló árnyékoló teraszok, jacuzzik és ülőgarnitúrák részére

2014-06-23

Nincs gond, amíg a terasz vagy az ülőgarnitúra a ház mellett helyezkedik el, hiszen ilyenkor az árnyékolás konzolja egyszerűen a falra szerelhető. De mi a helyzet, ha a kert közepén szeretnénk kialakítani egy meghitt zugot egy ülőgarnitúrával? Vagy mivel árnyékoljuk a jacuzzinkat a tűző napsütésben?

Erre a problémára kínál megoldást a német Markilux árnyékolástechnikai cég legújabb fejlesztésű Markilux Pavillon RS1 típusú terméke, ami egy szabadon álló árnyékoló, azaz falcsatlakozás nélkül felállítható.

A négy lábon álló keretszerkezetet betonalapokra rögzítik, majd a keretre egy íves sínvezetésű textilárnyékolást feszítenek. Az így felállott "pavillon", akár 6-os errőségű szélben is stabilan áll. A vízelvezetés a keretbe ill. a lábakba épített vízelvezető folyóka segítségével történik.

A légrugós feszítőrendszer gondoskodik az árnyékoló vászon állandó és optimális feszítéséről. Az árnyékolás mozgatásáért a rádióvezérelt és távirányítható motor felel. A Markilux RS1 típusú pavilonnja 400x400 cm és 500x500 cm standard méretben rendelhető, de lehetőség van köztes méretekre is.

A Markilux RS1 szabadon álló árnyékoló alapszínei a fehér, az ezüstmetál és valamennyi lounge szín. Opcionálisan rendelhető kiegészítők: az íves oldal elemre kérhető akril takaró elem,  fűtőtest és világító panelek.

A Markilux ezzel a a felső kategóriás árnyékoló megoldásával minden bizonnyal egy új osztályt teremtett az árnyékolásban.

Ha nem tudja, hogy milyen árnyékolásra van szüksége, itt tájékozódhat bővebben az árnyékoló megoldásokról.

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Árnyékolás témában
Miért jó egy raffstore árnyékoló?
2015-09-25

Miért jó egy raffstore árnyékoló?

A lamellás árnyékolónak is nevezett raffstore-ok egyre elterjedtebbek. Azt néztük meg, hogy mire jó, és, hogy mikor érdemes ezt választani.

Olvasson tovább
Lejárt a műanyag redőnyök kora
2015-09-25

Lejárt a műanyag redőnyök kora

Már régóta a műanyag lamellás redőny a legelterjedtebb árnyékolási forma. Azonban megszületett a továbbfejlesztett változata, nézzük, mit is tud.

Olvasson tovább
A nap járását követő árnyékolás
2014-06-23

A nap járását követő árnyékolás

Bizony nem egyszerű feladat az ebéddel megterített asztalt az étkezés közepén visszarángatni az árnyékba, ha az asztal végén ülők a tűző napra panaszkodnak. Sokkal praktikusabb megoldást kínál a Markilux cég Planet névre keresztelt árnyékolása.

Olvasson tovább