Lejárt a műanyag redőnyök kora

2015-09-25

A redőnyök nagy előnye, hogy gyakorlatilag teljes sötétséget tudunk velük elérni. Ha pusztán az a célunk, hogy a tűző nap ellen védelmet biztosítsunk, akkor többé-kevésbé ma is megfelel erre a célra a műanyag lamellás redőny. Igaz, a meleget ezzel nem fogjuk tudni kint tartani.

A legkorszerűbb redőnyök már alumíniumból készülnek, egészen pontosan szigetelő habbal kitöltött, duplán hajtott alumínium lamellákkal.

Ennek eredményeképpen lezárt állapotban nem csak teljes sötétséget érünk el vele, de kint tartja a meleget és a hideget is. Gyakorlatilag egy plusz szigetelő réteget kapnak ablakaink.

Az alumínium további előnye, hogy gyakorlatilag bármilyen színre porszórható, és sokkal ellenállóbb az időjárás elemeivel szemben, mint a műanyag redőny. Gondoljunk csak a néhány éves, napszítta műanyag redőnyök látványára.

Ráadásul ma már azt is megválaszthatjuk egy új építésű ház esetén, hogy látszódjanak-e a redőnydobozok, vagy sem. Felújításnál pedig akár a homlokzat díszei lehetnek, nem csak azért, mert nincs rajtuk szegecs, vagy csavar, és nem keltik valami ipari, befejezetlen építőanyag látványát, hanem mert a házhoz illő színvilágot, és formavilágot is választhatunk. 

 

Vakolt redőnydoboz Látszó redőnydoboz

 

Schlotterer Voro sarkos formájú doboz Schlotterer Voro kerek formájú doboz

 

 

 


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha nem tudja, milyen árnyékolásra van szüksége, olvassa el további tippjeinket itt.
Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Árnyékolás témában
Hogyan válasszon külső textilárnyékolót?
2015-10-06

Hogyan válasszon külső textilárnyékolót?

A modern textilárnyékolók design és színválasztéka szinte nem ismer határokat. Mégis milyen gyakorlati szempontokat érdemes figyelembe venni, amikor kiválasztjuk a szövet színét és mintázatát.

Olvasson tovább
Rovarvédelem ablakokhoz és erkély ajtókhoz
2014-10-29

Rovarvédelem ablakokhoz és erkély ajtókhoz

Mindenki töltött már el álmatlan éjszakát egy-egy szúnyogot üldözve a hálószobájában. Bár számos mechanikai (légycsapó) és kémiai eszköz is rendelkezésünkre áll, mégis a legkényelmesebb megoldás, ha kizárjuk e kellemetlen vendégeket. Hogyan?

Olvasson tovább
Szabadon álló árnyékoló teraszok, jacuzzik és ülőgarnitúrák részére
2014-06-23

Szabadon álló árnyékoló teraszok, jacuzzik és ülőgarnitúrák részére

Nincs gond, amíg a terasz vagy az ülőgarnitúra a ház mellett helyezkedik el, hiszen ilyenkor az árnyékolás konzolja egyszerűen a falra szerelhető. De mi a helyzet, ha a kert közepén szeretnénk egy meghitt sarkot egy ülőgarnitúrával elhelyezni?

Olvasson tovább