Lejárt a műanyag redőnyök kora

2015-09-25

A redőnyök nagy előnye, hogy gyakorlatilag teljes sötétséget tudunk velük elérni. Ha pusztán az a célunk, hogy a tűző nap ellen védelmet biztosítsunk, akkor többé-kevésbé ma is megfelel erre a célra a műanyag lamellás redőny. Igaz, a meleget ezzel nem fogjuk tudni kint tartani.

A legkorszerűbb redőnyök már alumíniumból készülnek, egészen pontosan szigetelő habbal kitöltött, duplán hajtott alumínium lamellákkal.

Ennek eredményeképpen lezárt állapotban nem csak teljes sötétséget érünk el vele, de kint tartja a meleget és a hideget is. Gyakorlatilag egy plusz szigetelő réteget kapnak ablakaink.

Az alumínium további előnye, hogy gyakorlatilag bármilyen színre porszórható, és sokkal ellenállóbb az időjárás elemeivel szemben, mint a műanyag redőny. Gondoljunk csak a néhány éves, napszítta műanyag redőnyök látványára.

Ráadásul ma már azt is megválaszthatjuk egy új építésű ház esetén, hogy látszódjanak-e a redőnydobozok, vagy sem. Felújításnál pedig akár a homlokzat díszei lehetnek, nem csak azért, mert nincs rajtuk szegecs, vagy csavar, és nem keltik valami ipari, befejezetlen építőanyag látványát, hanem mert a házhoz illő színvilágot, és formavilágot is választhatunk. 

 

Vakolt redőnydoboz Látszó redőnydoboz

 

Schlotterer Voro sarkos formájú doboz Schlotterer Voro kerek formájú doboz

 

 

 


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha nem tudja, milyen árnyékolásra van szüksége, olvassa el további tippjeinket itt.
Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Árnyékolás témában
Redőny, vagy raffstore árnyékolót válasszunk?
2014-06-11

Redőny, vagy raffstore árnyékolót válasszunk?

Sokakban felmerül ez a kérdés az árnyékolás megtervezésekor. Divatos dolog manapság a raffstore mellett dönteni, de sokan csak az építkezés során szembesülnek azzal, hogy a költségvetésük véges. Ilyenkor marad a redőny. Megoldható?

Olvasson tovább
Miért jó egy raffstore árnyékoló?
2015-09-25

Miért jó egy raffstore árnyékoló?

A lamellás árnyékolónak is nevezett raffstore-ok egyre elterjedtebbek. Azt néztük meg, hogy mire jó, és, hogy mikor érdemes ezt választani.

Olvasson tovább
Hűvös és árnyékos teraszt szeretne?
2014-04-16

Hűvös és árnyékos teraszt szeretne?

Közismert dolog, hogy a terasz fölé, időjárási védelem céljából emelt különböző üveg és polikarbonát tetőszerkezetek alatt nyáron bizony sokszor elviselhetetlenül meleg van. Mit tehetünk ellene?

Olvasson tovább