Térelválasztás – látványban összekötve

2017-09-14

A CERO II tolóablak mint teljesen átlátható térelválasztó

Egy újonnan kifejlesztett extrém lapos küszöbbel kibővült a CERO II ablakok felhasználási területe, mely lehetőségeket nyit az építészek számára.

A CERO II új padlósínjének fejlesztése az akadálymentes közlekedés biztosítását célozta meg. Ez az extrém lapos kivitel kielégíti ezt az igényt, mely által kiválóan alkalmazható belső terek elválasztására. Hála az új görgőrendszernek 1-2-3 pályás verziókban is készülhet, ami többféle nyitási lehetőséget is biztosít. A rendszer nagy előnye, hogy nagy szárnysúlyok esetén is mozgatható kézzel, így nincs szükség a drága motoros mozgatásra.

A CERO II lapos küszöbös kivitelénél a küszöb hőhidas, ezért kizárólag belső terek elválasztására vagy pl. üzletközpontokban lévő portálok kialakítására alkalmas. ( A CERO egyéb kivitelei természetesen hőszigeteltek, akár passzív ház minősítésű épületekbe is beépíthetők.)  

A CERO II tolóablak műszaki adatai:

  • max. 12m2/szárny
  • max. 600 kg/szárny
  • profilszélesség 34 mm
  • átláthatóság 98%
  • 2 rétegű ESG üveg

A CERO II  alkalmazása beltérban a homlokzaton már megszokott játványosságot kínálja.

További információkat a magyarországi forgalmazó oldalán, vagy a gyártó saját oldalán talál.

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a téma szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Homlokzati nyílászárók témában
Homlokzatot csúfító rovarhálók
2014-10-29

Homlokzatot csúfító rovarhálók

Egyetlen építésznek sem szíve vágya, hogy a megrendelő a művészileg megtervezett homlokzatot ronda, oda nem illő szúnyoghálókkal csúfítsa el. Ugyanakkor a szúnyogok és rovarok ellen védekezni kell. De hogyan?

Olvasson tovább
Ideális ablakbeépítési csomópont
2015-03-23

Ideális ablakbeépítési csomópont

Már többször foglalkoztunk az ablakok falsíkba történő beépítésével a legkedvezőbb hő technikai eredmény elérése érdekében. Most egy teljesen új megoldást, a System 110 rendszert vesszük górcső alá.

Olvasson tovább
IFGold díjat kapott a CERO ablak
2015-03-20

IFGold díjat kapott a CERO ablak

A Solarlux megkapta a kiemelkedő designért járó “IF Gold Award” kitüntetést a CERO toló-ablak rendszerért, melyet idén 2015. február 27-én a Münchenben a BMW Welt területén nyújtottak át.

Olvasson tovább