Harmonikafal passzívházba

2013-12-04

A Solarlux egy német székhelyű, de nemzetközi értékesítési hálózattal rendelkező vállalat, melynek termékei egy olyan speciális nyílászáró szegmenset fednek le, amelyek ilyen összefogottan eddig még nem álltak rendelkezésre hazánkban.

A kínálatukban megtalálhatóak az egyszerűbb erkélyüvegezések, a komplex hőszigetelt harmonika falak és a télikertek is.

Solarlux SL97 harmonika ajtó

A Solarlux a 2011-es BAU-n mutatta be a legújabb fából készült üveg harmonika szerkezeteit, melyek elnyerték az építészek tetszését is, hiszen kiváló alternatívát kínálnak a luxus kategóriájú lakóházak egyedi homlokzatának kialakításához.

A három új termék külső oldala eltér egymástól anyagfelépítésben és megjelenésben is, míg a belső oldal egységes faborítást kapott.

Elsősorban az energiatakarékossága miatt ajánljuk az építészek és a tervezők figyelmébe a Solarlux SL97-et, mely a piacon az első habmagos szigetelésű fa/alu homlokzati üveg harmonikafal.

A szerkezet alapkivitelben is hármas üvegezésű, melynek köszönhetően magas hőszigetelési értékkel rendelkezik, így megfelel az energiatakarékos házak által előírt szabványoknak.

Speciális üvegezéssel a szerkezet hőszigetelése tovább javítható, az Uw=0,8-as értéket is teljesíteni tudja.

A külső alumínium borítás tartóssá és az időjárás viszontagságaival szemben ellenállóvá teszi a szerkezetet, míg a belső oldal fa borítása kellemes, meghitt hangulatot varázsol bármelyik otthonba.

A három réteget (fa, alumínium, szigetelés) nem ragasztással rögzítették, hanem mechanikusan kapcsolódnak egymáshoz, így mind a gyártás, vagy a későbbi szétszerelés során könnyen szétválaszthatóak, és akár újrahasznosíthatóak.

Segítségre van szüksége a tervezésben? Vegye fel velünk a kapcsolatot itt!

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a téma szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Homlokzati nyílászárók témában
Fényáteresztő rovarhálók a Schlotterertől
2014-10-29

Fényáteresztő rovarhálók a Schlotterertől

Egyetlen építésznek sem szíve vágya, hogy a megrendelő a művészileg megtervezett homlokzatot ronda, oda nem illő szúnyoghálókkal csúfítsa el. Ugyanakkor a szúnyogok és rovarok ellen védekezni kell. De hogyan?

Olvasson tovább
Újabb építészeti elismerést nyert a CERO ablak
2015-07-20

Újabb építészeti elismerést nyert a CERO ablak

Egy éven belül a második építészeti díjat nyeri a Solarlux “láthatatlan” ablaka, melynek értékesítési sikerei minden előzetes várakozást felülmúlnak. Olvassa el Ön is, mi az ablak sikerének titka?

Olvasson tovább
A CERO II tolóablak, mint teljesen átlátható térelválasztó
2017-09-14

A CERO II tolóablak, mint teljesen átlátható térelválasztó

Egy újonnan kifejlesztett extrém lapos küszöbbel kibővült a CERO II ablakok felhasználási területe, mely új lehetőségeket nyit az építészek számára.

Olvasson tovább