Harmonikafal passzívházba

2013-12-04

A Solarlux egy német székhelyű, de nemzetközi értékesítési hálózattal rendelkező vállalat, melynek termékei egy olyan speciális nyílászáró szegmenset fednek le, amelyek ilyen összefogottan eddig még nem álltak rendelkezésre hazánkban.

A kínálatukban megtalálhatóak az egyszerűbb erkélyüvegezések, a komplex hőszigetelt harmonika falak és a télikertek is.

Solarlux SL97 harmonika ajtó

A Solarlux a 2011-es BAU-n mutatta be a legújabb fából készült üveg harmonika szerkezeteit, melyek elnyerték az építészek tetszését is, hiszen kiváló alternatívát kínálnak a luxus kategóriájú lakóházak egyedi homlokzatának kialakításához.

A három új termék külső oldala eltér egymástól anyagfelépítésben és megjelenésben is, míg a belső oldal egységes faborítást kapott.

Elsősorban az energiatakarékossága miatt ajánljuk az építészek és a tervezők figyelmébe a Solarlux SL97-et, mely a piacon az első habmagos szigetelésű fa/alu homlokzati üveg harmonikafal.

A szerkezet alapkivitelben is hármas üvegezésű, melynek köszönhetően magas hőszigetelési értékkel rendelkezik, így megfelel az energiatakarékos házak által előírt szabványoknak.

Speciális üvegezéssel a szerkezet hőszigetelése tovább javítható, az Uw=0,8-as értéket is teljesíteni tudja.

A külső alumínium borítás tartóssá és az időjárás viszontagságaival szemben ellenállóvá teszi a szerkezetet, míg a belső oldal fa borítása kellemes, meghitt hangulatot varázsol bármelyik otthonba.

A három réteget (fa, alumínium, szigetelés) nem ragasztással rögzítették, hanem mechanikusan kapcsolódnak egymáshoz, így mind a gyártás, vagy a későbbi szétszerelés során könnyen szétválaszthatóak, és akár újrahasznosíthatóak.

Segítségre van szüksége a tervezésben? Vegye fel velünk a kapcsolatot itt!

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a téma szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Homlokzati nyílászárók témában
Homlokzati nyílászáró elhelyezése a falsíkban
2014-03-19

Homlokzati nyílászáró elhelyezése a falsíkban

Az épületfalazatok vastagságának növelése egyre szembeötlőbben igényli a választ arra a kérdésre, hol helyezzük el a nyílászárók síkját a falazatban. A kérdés bonyolultabb, mint azt elsőre gondolnánk.

Olvasson tovább
Izgalmas építészet hőszigetelt üveg tolófalakkal
2020-11-11

Izgalmas építészet hőszigetelt üveg tolófalakkal

Íme egy igazán különleges építészeti megoldás, a Kölnben található Lebegő felhő. Hogy miért hívják így, és hogyan valósították meg? Olvasson tovább!

Olvasson tovább
Solarlux a gyakorlatban, videó!
2013-12-09

Solarlux a gyakorlatban, videó!

A Solarlux saját központját újította fel hőszigetelt harmonikafalakkal, erkélyüvegezéssel, valamint télikertekkel. Íme, az energiahatékony, egyúttal hétköznapi használatban is praktikus végeredmény!

Olvasson tovább