Egy esztétikus külső redőnydoboz

2014-06-11

Az egyes helységek eltérő árnyékolási igényei ugyanis kölönböző megoldásokat igényelnek. Amíg a hálószobában nem gond, ha az olcsóbb redőnyt választjuk, addig a nappaliban már nem szerencsés, mert lenegedett állapotban sötétben botorkálhatunk.

Oda a raff-store (zsalúzia) jelenti az ideális megoldást. Igenám, de ha a nappali és a hálószoba ablaka egy homlokzaton helyezkedik el, akkor a külső doboz megjelenése nem lehet különböző a redőny és a raff-store (zsalúzia) estén sem.

Erre a problémára kínál megoldást a Schlotterer árnyékolástechnikai cég, amelynek Voro névre hallgató előtétszekrénye alkalmas a 37mm alumínium redőny lamella és 80R raffstore lamella fogadására is. Így a homlokzat megjelenése egységes marad a különböző lammellázat alkalmazása esetén is.

De nem csak felújítás esetén lehet hasznos a Voro doboz beépítése. Akkor is célszerű, amikor az építkezés korai fázisában a megrendelő még nem tudja, hogy redőny vagy zsalúzia mellett fog dönteni. Ilyenkor  a Voro falazható kivitelét érdemes beépíteni, mert a  beépítés után a választás lehetősége redőny és zsalúzia között nyitott marad.

A redőnydoboz méretei 13, 16 és 18-as méretben állnak rendelkezésre és minden RAL színben elérhetőek.

 

 

 

 

 

 

 

Segítségre van szüksége a tervezésben? Vegye fel velünk a kapcsolatot az ablak@mantu.hu email címen.

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a téma szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Árnyékolás témában
Egy árnyékoló, amely árnyékol, de nem sötétít
2014-03-13

Egy árnyékoló, amely árnyékol, de nem sötétít

A dilemma mindenki előtt ismert: ha árnyékolunk, akkor sötétítünk, és hűvösebb van, ha nem árnyékolunk, akkor világos van, viszont a helyiség felmelegszik. Kivéve, ha ilyen árnyékolót használunk.

Olvasson tovább
Szempontok árnyékolás tervezéséhez
2014-01-22

Szempontok árnyékolás tervezéséhez

Ahhoz, hogy tudjuk, milyen árnyékolóval tervezzünk, el kell döntenünk, hogy mire keresünk megoldást az árnyékolással: teljes sötétséget szeretnénk, vagy inkább megfelelő védelmet a tűző nap ellen.

Olvasson tovább
Termikusan szigetelt redőny lefutósín
2014-06-25

Termikusan szigetelt redőny lefutósín

Közismert probléma, hogy a hagyományos árnyékoló berendezések lefutó sínjei tisztán alumíniumból készülnek, miáltal relatív hőhídat képezve rontják a beépítési csomópont szigeteltségét. Hogyan tudunk ez ellen védekezni?

Olvasson tovább