Termikusan szigetelt redőny lefutósín

2014-06-25

Közismert probléma, hogy a hagyományos árnyékoló berendezések lefutó sínjei tisztán alumíniumból készülnek, ezért relatív hőhídat képezve rontják a beépítési csomópont szigeteltségét. Így adódik a kérdés, hogy hogyan lehetne ez ellen védekezni?

A kevésbé hatékony szigetelés egyik jele lehet az ablakok kávájában megfigyelhető páralecsapódás. Ennek ellenére a legtöbb árnyékolástechnikával foglalkozó gyártó nem fordít figyelmet a problémára. 

Kivételt képez ez alól a Schlotterer gyár redőny lefutósín megoldása

A lefutók talpa nagy teherbírású és jó hőszigetelésű anyagból készül, így a legapróbb részletekig energiahatékony árnyékolástechnikát kapunk. A mindenkori építészeti adottságok függvényében ezzel a vezetősínnel betartható a 0,1-es pszi érték anélkül, hogy az ablaktokot még külön szigetelni kelljen.

Mind raffstore-hoz (zsalúziához), mind redőnyhöz elérhető a termikusan leválasztott vezetősín, alap és rovarháló fogadására alkalmas változatban is. Az EN1027 szabvány előírásainak megfelelően, a vezetősínekben kiképzett horony biztosítja a nyílászáró csapóeső elleni védelmét. A falazathoz ill. a vakolathoz való csatlakozásnak úgy, mint magának a nyílászárónak is, csapóeső ellen védett kivitelűnek kell lennie.

Az alábbi beépítési rajzon látható csomópont kialakítás komplex megoldást nyújt a beépítési hézag tökéletes szigetelésére. 

Amennyiben további kérdése van az árnyékolás tervezésével kapcsolatban, vegye fel velünk a kapcsolatot.

 

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a téma szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Árnyékolás témában
Egy esztétikus külső redőnydoboz
2014-06-11

Egy esztétikus külső redőnydoboz

Az építésznek elsősorban felújításkor okoz fejtörést az árnyékolás esztétikus, építészetileg is vállalható megoldása. Ha minden kötél szakad, akkor kizárólag a külső redőnydoboz jelenti a megoldást. De létezik-e ebből egységes és szép kialakítású?

Olvasson tovább
Üvegtetők árnyékolása textil árnyékolóval
2014-04-16

Üvegtetők árnyékolása textil árnyékolóval

Külső vagy belső árnyékolást alkalmazzunk? Milyen tulajdonságú anyagok alkalmasak a külső árnyékolásra? A választ itt találja!

Olvasson tovább
Egy árnyékoló, amely árnyékol, de nem sötétít
2014-03-13

Egy árnyékoló, amely árnyékol, de nem sötétít

A dilemma mindenki előtt ismert: ha árnyékolunk, akkor sötétítünk, és hűvösebb van, ha nem árnyékolunk, akkor világos van, viszont a helyiség felmelegszik. Kivéve, ha ilyen árnyékolót használunk.

Olvasson tovább