Melyik a legjobb ablakmárka?

2014-11-12

Érdekes kutatás látott napvilágot, melyben a kutatók 10 fontosnak ítélt szempont alapján, arra keresték a választ, hogy mely ablakgyártót miként ítélik meg az osztrák vásárlók.

Tekintve, hogy ezen gyártók némelyike a magyar piacon is aktív, az ablakvásárlás előtt érdemes lehet megismerkedni az eredményekkel.

A kutatás során webes kérdőívek alkalmazásával 1500 célszemélyt kérdeztek meg, összesen 37 kérdést feltéve. Az alábbiakban a legérdekesebb válaszokból szemezgettünk és próbáltunk meg következtetéseket levonni.

Fontos elöljáróban leszögezni, hogy a gyártók termékpalettája nem minden esetben összevethető, hiszen vannak akik csak műanyag ablakot, vannak akik csak fa ablakot, és vannak akik mindkettőt gyártanak. 

Melyek Ausztria legismertebb ablakmárkái?

A válaszadók 73%-a említette az Internorm, 50-53%-a Josko, az Actual és a Velux nevét, amiben semmi meglepő sincsen, hiszen ezek a legnagyobb gyártók.

Mely ablakmárkákat tartják modernnek?

Meglepetésre itt legtöbben (31%) a kizárólag tetőtéri ablakot gyártó Velux-ot nevezték meg. Sorban a következő az Internorm (29%) és a Josko (27%) voltak. A negyedik helyen egy kisebb és kevésbé ismert gyártó a fa-alu ablakot gyártó Katzbeck (24%) ablakát találjuk. 

Mely ablakmárka termékei a legtartósabbak?

Ebben a kategóriában is az Internorm (37%) vitte el a pálmát. Meglepő módon ebben a kategóriában a második helyezett a Katzbeck (36%), harmadik pedig a Velux (34%) lett. Olyan ismert márkák, mint a Josko (29%) csak a hetedik, vagy az Actual (27%) csak a tizedik helyet érték el.

Melyik ablakmárka a legdesignorientáltabb?

Itt az első helyen egy eddig nem említett márka a Kapo (27%) található. Őt követi a Katzbeck (26%) és a Velux (19%). Az Internorm gyenge megítélése a hetedik helyen (15%) valamint a a Josko-é a kilencedik helyen (12%) kisebb meglepetés.

Melyik a legmegbízhatóbb ablakmárka?

Ennél a kérdésnél jönnek az igazi meglepetések. A válaszok alapján a legmegbízhatóbb gyártónak a Katzbeck bizonyult (47%). Mögötte jelentősen lemaradva található az Internorm (40%) és a Kapo (38%). Az ismert márkák közül a Josko csak hetedik (32%), az Actual pedig a kilencedik (29%) lett.

A kutatás során azt is vizsgálták, hogy az ablakvásárlás előtt álló ügyfelek, mely szempontokat tartják a legfontosabbnak a döntésük kialakításában. A válaszadók a következő legfontosabb szempontokat nevezték meg:

  • szigetelés jósága (70%)
  • kidolgozás, megmunkálás minősége (69%)
  • energiahatékonyság (65%)
  • ár (58%)
  • üvegezés (56%)

Mindenképpen említésre méltó, hogy a vásárlók döntésénél az ár csak a negyedik legfontosabb szempont volt.

Összefoglalásként elmondhatjuk, hogy bár ismertségben az Internorm vitte el a pálmát, de mindössze a tartósság (élettartam) kategóriában találtatott a legjobbnak. Sem designban, sem pedig megbízhatóságban nem tudott az élen végezni.

Kiemelendő még a kisebb gyártók közül a fa és fa-alumínium ablakot gyártó Katzbeck, mely három kategóriában (élettartam, design és megbízhatóság) is az első kettő között végzett. Jó átlageredményt ért el a Josko márka is, mely minden kategóriában jó eredményt hozott, igaz semmiben sem találtatott a legjobbnak.

Tanulságként az szűrhető talán le, hogy bátran lehet a kisebb márkák közül is választani, mert nagyon jó ár-értékarányú ablakokat vehetünk és nem kell feltétlenül a nagyobb márkáért kifizetni a több pénzt.

A kutatás további eredményeiről szívesen adunk tájékoztatást megkeresés alapján. 

Forrás: www.marketagent.com

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Homlokzati nyílászárók témában
Harmonika ajtó beltéri medencékhez - Esettanulmány
2021-04-29

Harmonika ajtó beltéri medencékhez - Esettanulmány

Ez a megvalósult harmonika ajtó referencia ismét Hollandiába kalauzol el minket, ahol egy 20 méter hosszú úszómedencét rejtettek a föld alá.

Olvasson tovább
Megújult a Mantu ablakválasztéka
2015-01-15

Megújult a Mantu ablakválasztéka

Az Internorm ablakok kínálatával a Mantu eddig is igen magasra tette a mércét és műszakilag az egyik legkiforrottabb műanyag-alumínium és fa-alumínium ablakot kínálta a magyar piacon. Most azonban még rátettek egy lapáttal!

Olvasson tovább
Felújítás előtt állóknak: Mivel jár az ablakcsere?
2014-08-05

Felújítás előtt állóknak: Mivel jár az ablakcsere?

Valószínűleg nem sok újat árulunk el azzal, ha azt mondjuk, hogy sok zajjal és kosszal. De ezeken belül mire is számíthatunk?

Olvasson tovább