Megújult a Mantu ablakválasztéka

2015-01-15

Az Internorm ablakok kínálatával korábban is igen magasra tettük a mércét és műszakilag az egyik legkiforrottabb legjobb műanyag-alumínium és fa-alumínium ablakot kínáltuk a magyar piacon. Most azonban rátettünk még egy lapáttal!

Az Internorm ablakok után egy olyan a magyar piacon eddig kevésbé ismert ablak márka került bele a kínálatunkba, mint a fa és fa-alumínium ablakokat gyártó Katzbeck®.

Miért volt szükség a kínálat bővítésére?

Bár az Internorm ablakokkal a  hőtechnikai és műszaki igények nagy része kiszolgálható volt,  azonban korunk egyre nagyobb üvegfelületeket és modern designt kívánó építészeti kihívásaira nem születtek kiváló megoldások. 

Az egyik legnagyobb kihívást jelenleg a minimalista igényeknek való megfelelés jelenti. E tekintetben bátran állíthatjuk, hogy az osztrák családi vállalkozás, a Katzbeck® cég termékei jelentik az egyik etalont a piacon.

A hagyományos fa-alu rendszereken túl  a kínálatban találhatóak a legújabb fejlesztésű Design és a Linea típusú fa-alu ablakok, melyek látszó profilszélessége (a látható "ablakkeret") mindössze 105 mm.

Összehasonlításként álljon itt az Internorm adata, mely 120 mm. Ez a gyakorlatban egy 900mm széles ablakszárny estén csaknem 4%-kal nagyobb üvegfelületet, ezáltal több bejutó fényt eredményez.

A Katzbeck®  fa-alumínium abalakok másik hatalmas előnye a nagyobb méretű homlokzati üvegezések elérése. Nem csak az emelő-toló ajtók nagyobb megvalósítható szélességi méretei, de a talán még fontosabb magassági korlátok kitolása jelentik az igazi előnyöket.

Nem elhanyagolható a külső megjelenés sem, hiszen a síkban illesztett külső alumínium borítás igazán modern és szép megjelenést biztosít az épület homlokzatán.

További információt talál a Katzbeck fa és fa-alu ablakokról itt.

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Homlokzati nyílászárók témában
Milyen fából készüljön az ablak?
2015-03-04

Milyen fából készüljön az ablak?

A fa ablakok kétségkívül újra reneszánszukat élik annak ellenére, hogy áruk lényegesen magasabb a műanyag ablakokhoz képest. Nem csoda, ha néhány gyártó vagy kereskedő az alapanyagok ügyes megválasztásával próbál versenyképes maradni. Vajon jó úton járnak

Olvasson tovább
Bejárati ajtók és ablakok betörésgátlási szintjei
2014-10-09

Bejárati ajtók és ablakok betörésgátlási szintjei

Még mindig nagy a káosz és a tudatlanság a magyar szabályozást illetően. Ez a helyzet pedig mint mindig a zavarosban halászókat segíti. De most tiszta vizet öntünk a pohárba!

Olvasson tovább
Hozza be a természetet az otthonába!
2017-11-15

Hozza be a természetet az otthonába!

A CERO tolóablakok nagyfokú szabadságot kínálnak, de nem kell lemondania a szükséges rovarvédelemről sem.

Olvasson tovább