Ezt a harmonika ajtót 50 évig használhatja gond nélkül!

2016-06-16

Egy Solarlux harmonika nyílászáró nyitása és csukása egyetlen kézmozdulattal lehetséges. Szeretné tudni, hogy mi a titka ennek a könnyedségnek és miért működnek akadozás és beszorulás nélkül évtizedekig?

Nos, a „titok” a Solarlux szerkezetek egyedülálló kialakításában keresendő, aminek köszönhetően egy stabil rendszert kapunk a nyitás során fellépő extrém terhelésekkel szemben.

A harmonika ajtók működtetése és a fizika törvényei

A gyakorlatban pontosan megfigyelhetjük, hogy egy harmonika nyílászáró nyitásakor vagy csukásakor, milyen fizikai erők működnek: alighogy kinyitjuk a belső záróreteszt, máris kifelé mozdul minden második csuklós tag és a harmonika ajtó kicsit összehúzódik a nyílásban.

Ezután a nyílószárnyat egy kézzel ráhajthatjuk a következő szárnyra, majd az egészet egyszerűen, minimális erőszükséglettel a nyitásirányba toljuk, miközben a szárnyak cikk-cakk alakban összehajtódnak és egy 90°-ban meghajtott keskeny csomagban leparkoltathatók a nyílás szélén.

Mivel az építtetők rendszerint nagy hőszigetelésű, többrétegű üvegezéseket igényelnek, ahol a szárnyak akár 3 méter magasak és 1 m szélesek is lehetnek, ezért a fizika erőkarra vonatkozó törvényszerűségei miatt jelentős erők hatnak a futófelületre és a görgőkre. A speciális Solarlux technológiának köszönhetően azonban ezek az erők alig érvényesülnek ezeknél a szerkezeteknél.

Az egész felületen nyitható harmonika falak, mint homlokzat kialakítások fontos szerkezeti elemei egy ingatlannak.

Nem csak a magánépítkezéseknél alkalmazzák széles körben, de éttermek és üzlethelységek portáljainál is gyakran ideális választás lehet, ahol különösen fontos a megbízható és a hosszantartó hibátlan működés.

Rozsdamentes futógörgők és sínek a stabilitásért

A Solarlux harmonika ajtók futógörgői és futófelületei rozsdamentes acélból készülnek és elég erősek, hogy a feszítőhatásokat minden nyitási szögben kompenzálják.

A fejlesztés során egy Solarlux harmonika ajtót több ezerszer nyitnak és zárnak laborkörülmények között, mert csak így állapítható meg, hogy hány évig működnek a nehéz működtetést okozó kopások nélkül.

Ez a harmonika ajtó kétszer jobb, mint szükséges

Az élettartamra vonatkozó előírás általában a CE minősítés szerinti 2. tartóssági osztály. Ahhoz, hogy ezt egy termék elérje 10.000 nyitást és csukást kell teljesítenie mindenféle kopás nélkül.

A Solarlux minden hőszigetelt harmonika nyílászárója teljesíti ezt a CE követelményt. Sőt, a saját vizsgálólaborban végzett vizsgálatok 20.000 nyitási ciklus alatt sem mutattak károsodást.

Mit jelent 10.000 nyitási ciklus  a gyakorlatban?

Egy egyszerű számítási példával érzékeltetjük ennek a számnak a jelentőségét. Ha egy harmonika ajtót minden nap kinyitnak és becsuknak, akkor éppen 25 évig történő kopásmentes működés garantálható a 2. kategória eléréséhez a CE minősítésben.

Elfogadva, hogy a Solarlux saját „laborkörülmények között végzett” vizsgálatai során a ciklusszám elérte a 20.000-t, a Solarlux harmonika szerkezetek kopásmentes működési ideje eléri a fél évszázadot.

Minden további fontos használati paramétert illetően kiemelkedőt nyújtanak a Solarlux harmonika ajtók, Minden hőszigetelt nyílászáró kiváló szigetelést biztosít, nem csak a hőszigetelés, de a szél és vízállóság tekintetében is. Nem utolsósorban említjük a betörésállóságot, mely a régiónkban elvárt RC2 biztonsági osztályt teljesíti.

További információ és ajánlatkérés.

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Homlokzati nyílászárók témában
Ilyen erkély ajtót még biztosan nem látott!
2015-09-15

Ilyen erkély ajtót még biztosan nem látott!

Új korszak köszönt be a nyílászárók világába. Ismerje meg az erkély ajtót, ami eltünteti a zárt tér korlátait, és a nyithatóság maximálissá válik.

Olvasson tovább
Esettanulmány: Tolóablak a nappaliban, egy angol stílusú téglaépület átalakítása
2021-02-25

Esettanulmány: Tolóablak a nappaliban, egy angol stílusú téglaépület átalakítása

Az angliai családnak nem volt konkrét elképzelése a változtatásokat illetően, de azt biztosan tudták, hogy világosabb, tágasabb belső tért és közvetlenebb kertkapcsolat szeretnének kialakítani, mindezt modern és exkluzív tolóablak rendszere segítségével.

Olvasson tovább
Nyáron is használható beltéri medence
2014-06-05

Nyáron is használható beltéri medence

A legtöbb beltéri medence legnagyobb hátránya, hogy éppen a legmelegebb nyári hónapokban nem nyújtanak felüdülést, hiszen mindenki a szabadba, a levegőre kívánkozik. Létezik egy megoldás, ami egy csapásra megoldja a problémát.

Olvasson tovább