Az örökkévalóságnak tervezett nyílászáró

2016-06-16

Notice: Use of undefined constant r - assumed 'r' in /home/csaladihazepites-okosan/public_html/inc/config.php on line 346

Notice: Use of undefined constant r - assumed 'r' in /home/csaladihazepites-okosan/public_html/inc/config.php on line 346

Egy Solarlux harmonika nyílászáró nyitása és csukása egyetlen kézmozdulattal lehetséges. Adódik a kérdés, mi a titka ennek a könnyedségnek és miért működnek akadozás és beszorulás nélkül évtizedekig?

Teljesen nyitott homlokzat - Solarlux harmonika ajtóval

Nos, a „titok” a Solarlux szerkezetek egyedülálló kialakításában keresendő, ami a rendszer kiváló stabilitását eredményezi a nyitás során fellépő extrém terhelésekkel szemben.

A gyakorlatban megfigyelhető, hogy egy harmonika nyílászáró nyitásakor vagy csukásakor, milyen fizikai erők működnek: Alighogy kinyitjuk a belső záróreteszt, máris kifelé mozdul minden második csuklós tag és a harmonika ajtó kicsit összehúzódik a nyílásban.

Ezután a nyílószárnyat egy kézzel ráhajthatjuk a következő szárnyra, majd az egészet egyszerűen, minimális erőszükséglettel a nyitásirányba toljuk, miközben a szárnyak cikk-cakk alakban összehajtódnak és egy 90°-ban meghajtott keskeny csomagban leparkoltathatók a nyílás szélén.

Mivel az építtetők rendszerint nagy hőszigetelésű, többrétegű üvegezéseket igényelnek, ahol a szárnyak akár 3 méter magasak és 1 m szélesek is lehetnek, ezért a fizika erőkarra vonatkozó törvényszerűségei miatt jelentős erők hatnak a futófelületre és a görgőkre. A speciális Solarlux technológiának köszönhetően azonban ezek az erők alig érvényesülnek a Solarlux szerkezeteknél.

Igény a hosszú élettartamra

Az egész felületen nyitható harmonika falak, mint homlokzat kialakítások fontos szerkezeti elemei egy ingatlannak. Nem csak a magánépítkezéseknél alkalmazzák széles kőrben, de éttermek és üzlethelységek portáljainál is gyakran az ideális választást jelentik, ahol különösen fontos a megbízható és hosszantartó hibátlan működés.

Rozsdamentes futógörgők és sínek a stabilitásért

A Solarlux harmonika ajtók futógörgői és a futófelületei rozsdamentes acélból készülnek és elég erősek, hogy a feszítőhatásokat minden nyitási szögben kompenzálják. A fejlesztés során egy Solarlux harmonika ajtót laborkörülmények között több ezerszer nyitják és csukják, mert csak így állapítható meg, hogy hány évig működnek a nehéz működtetést okozó kopások nélkül.

Kétszer jobb, mint szükséges

Az élettartamra vonatkozó előírás a CE minősítés szerinti 2. tartóssági osztály. Ahhoz, hogy ezt egy termék elérje 10.000 nyitást és csukást kell teljesítenie mindenféle kopás nélkül.

A Solarlux minden hőszigetelt harmonika nyílászárója teljesíti ezt a CE követelményt. Sőt, a saját vizsgálólaborban végzett vizsgálatok 20.000 nyitási ciklus alatt sem mutattak károsodást.

Mit jelent 10.000 nyitási ciklus  a gyakorlatban?

Egy egyszerű számítási példával érzékeltetjük ennek a számnak a jelentőségét. Ha egy harmonika ajtót minden nap kinyitnak és becsuknak, akkor éppen 25 évig történő kopásmentes működés garantálható a 2, kategória eléréséhez a CE minősítésben. Elfogadva, hogy a Solarlux saját „laborkörülmények között végzett” vizsgálatai során a ciklusszám elérte a 20.000-t, a Solarlux harmonika szerkezetek kopásmentes működési ideje eléri a fél évszázadot.

Tartós használati értékek

Minden további fontos használati paramétert illetően kiemelkedőt nyújtanak a Solarlux harmonika ajtók, Minden hőszigetelt nyílászáró kiváló szigetelést mutat, nem csak a hőszigetelés, de a szél és vízállóság tekintetében is. Nem utolsósorban említjük a betörésállóságot, mely a régiónkban elvárt RC2 biztonsági osztályt teljesíti.

További információ és ajánlatkérés: www.solarlux-telikert.hu


Notice: Undefined variable: cimke in /home/csaladihazepites-okosan/public_html/contents/content.php on line 91
Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Homlokzati nyílászárók témában
Stabilabb műanyag ablakok
2014-12-10

Stabilabb műanyag ablakok

Egy új szabadalomnak köszönhetően minden eddiginél stabilabb műanyag ablakot sikerült kifejleszteni a világ egyik legnagyobb műanyagprofil gyártójának számító Profine csoportnak. A termékek 2015 januárjától Magyarországon is kaphatóak.

Olvasson tovább
Így kerülje el a vízszigetelési hibákat!
2014-08-26

Így kerülje el a vízszigetelési hibákat!

Az építkezés után már 1-2 évvel kiderülhet, hogy mennyire volt alaposan előkészített és megtervezett a kivitelezés. Az egyik ilyen sarkos pont a vízszigetelés, nézzük, hol csúszhat hiba a gépezetbe.

Olvasson tovább
Ilyen ablakok kerültek be az e4 házba
2015-09-14

Ilyen ablakok kerültek be az e4 házba

A Wienerberger kezdeményezéseként létrejön Magyarország első e4 téglaháza, melybe a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szállította a nyílászáró megoldásokat. De mi is az az e4 ház?

Olvasson tovább