A SOLARLUX „láthatatlan” ablaka mindenkit elkápráztat

2014-04-15

CERO a láthatatlan ablak

Az idei (2014)  nürnbergi ablak kiállítás kétség kívül egyik legnagyobb látványossága a Solarlux stand CERO márkanévre keresztelt „láthatatlan” ablaka volt.

Az impozáns méreteivel feltűnő ablakok és emelő-toló ajtók nem csak az építkezni és felújítani vágyó közönség, de a szakmai zsűri elragadtatását is kivívta, mely a terméket az „Építészet + Homlokzati nyílászáró” innovációs díjjal tüntette ki.

A szakértők az alábbiakkal indokolták döntésüket: „A láthatatlan ablak összeköti az építészeti lehetőségek határait egy egyszerű ablak konstrukcióval.  A max. 15 m2-es táblaméretek és a csaknem 1000 kg súly ellenére a nyílászárók mozgatása alig igényel erőkifejtést. A passzívház építés minőségi mutatóit megcélozó nyílászáró konstrukció a minimálisra redukált.” A zsűri kiemelte továbbá a hosszú élettartamot, az egyediséget is megengedő kiforrott műszaki megoldásokat.

A „láthatatlan ablak” egyetlen és nyilvánvaló hátránya, hogy az ára nem éppen láthatatlan, így nem az átlagos pénztárcával rendelkezők nyílászárója lesz. A különlegességre és egyediségre vágyók azonban bizonyosan sok örömüket lelik majd e korszakalkotó termékben.

A termékekről bővebb információ a forgalmazó vagy a gyártó honlapján található.

 

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Homlokzati nyílászárók témában
5 ok, amiért beázhat az ablak
2014-09-18

5 ok, amiért beázhat az ablak

Bosszantó, vagy inkább dühítő, ha a frissen cserélt ablakunk beázik, és víztócsa vár minket a padlón. Nézzük, mi okozhatja ezt.

Olvasson tovább
Ilyen ablakok kerültek be az e4 házba
2015-09-14

Ilyen ablakok kerültek be az e4 házba

A Wienerberger kezdeményezéseként létrejön Magyarország első e4 téglaháza, melybe a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szállította a nyílászáró megoldásokat. De mi is az az e4 ház?

Olvasson tovább
Ajtók és ablakok betörésgátlása, biztonsági besorolása
2014-10-09

Ajtók és ablakok betörésgátlása, biztonsági besorolása

Még mindig nagy a káosz és a tudatlanság a magyar szabályozást illetően. Ez a helyzet pedig mint mindig a zavarosban halászókat segíti. De most tiszta vizet öntünk a pohárba!

Olvasson tovább