A SOLARLUX „láthatatlan” ablaka mindenkit elkápráztat

2014-04-15

CERO a láthatatlan ablak

Az idei (2014)  nürnbergi ablak kiállítás kétség kívül egyik legnagyobb látványossága a Solarlux stand CERO márkanévre keresztelt „láthatatlan” ablaka volt.

Az impozáns méreteivel feltűnő panoráma ablakok és emelő-toló ajtók nem csak az építkezni és felújítani vágyó közönség, de a szakmai zsűri elragadtatását is kivívta, mely a terméket az „Építészet + Homlokzati nyílászáró” innovációs díjjal tüntette ki.

A szakértők az alábbiakkal indokolták döntésüket:

„A láthatatlan ablak egy egyszerű konstrukcióval köti össze az építészeti lehetőségeket.  A max. 15 m2-es táblaméretek és a csaknem 1000 kg súly ellenére a nyílászárók mozgatása alig igényel erőkifejtést. Hőszigetelési tulajdonságaiban pedig a passzívház építés minőségi mutatóit célozza meg."

A zsűri kiemelte továbbá a hosszú élettartamot, az egyediséget is megengedő kiforrott műszaki megoldásokat.

A „láthatatlan ablak” egyetlen és nyilvánvaló hátránya, hogy az ára nem éppen láthatatlan, így nem az átlagos pénztárcával rendelkezők nyílászárója lesz. A különlegességre és egyediségre vágyók azonban bizonyosan sok örömüket lelik majd e korszakalkotó termékben.

A Cero panoráma alumínium ablakról ezen az oldalon talál bővebb információt.

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Homlokzati nyílászárók témában
Műanyag, fa, vagy alumínium ablakot válasszak?
2014-04-15

Műanyag, fa, vagy alumínium ablakot válasszak?

Ez az a kérdés, amit minden építkezőnek és felújítónak elsőnek kell megválaszolnia, amikor az ablakválasztás elé kerül. Mi alapján dönthetünk?

Olvasson tovább
Mikor vegyük meg az ablakokat?
2014-10-15

Mikor vegyük meg az ablakokat?

Amikor az építkezés eljut abba a fázisba, hogy beépíthetőek lesznek a homlokzati nyílászárók, már biztosan elkéstünk az ablakrendeléssel, eláruljuk, miért.

Olvasson tovább
Felújítás előtt állóknak: Mivel jár az ablakcsere?
2014-08-05

Felújítás előtt állóknak: Mivel jár az ablakcsere?

Valószínűleg nem sok újat árulunk el azzal, ha azt mondjuk, hogy sok zajjal és kosszal. De ezeken belül mire is számíthatunk?

Olvasson tovább