A SOLARLUX „láthatatlan” ablaka mindenkit elkápráztat

2014-04-15

CERO a láthatatlan ablak

Az idei (2014)  nürnbergi ablak kiállítás kétség kívül egyik legnagyobb látványossága a Solarlux stand CERO márkanévre keresztelt „láthatatlan” ablaka volt.

Az impozáns méreteivel feltűnő panoráma ablakok és emelő-toló ajtók nem csak az építkezni és felújítani vágyó közönség, de a szakmai zsűri elragadtatását is kivívta, mely a terméket az „Építészet + Homlokzati nyílászáró” innovációs díjjal tüntette ki.

A szakértők az alábbiakkal indokolták döntésüket:

„A láthatatlan ablak egy egyszerű konstrukcióval köti össze az építészeti lehetőségeket.  A max. 15 m2-es táblaméretek és a csaknem 1000 kg súly ellenére a nyílászárók mozgatása alig igényel erőkifejtést. Hőszigetelési tulajdonságaiban pedig a passzívház építés minőségi mutatóit célozza meg."

A zsűri kiemelte továbbá a hosszú élettartamot, az egyediséget is megengedő kiforrott műszaki megoldásokat.

A „láthatatlan ablak” egyetlen és nyilvánvaló hátránya, hogy az ára nem éppen láthatatlan, így nem az átlagos pénztárcával rendelkezők nyílászárója lesz. A különlegességre és egyediségre vágyók azonban bizonyosan sok örömüket lelik majd e korszakalkotó termékben.

A Cero panoráma alumínium ablakról ezen az oldalon talál bővebb információt.

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Homlokzati nyílászárók témában
Ezt a harmonika ajtót 50 évig használhatja gond nélkül!
2016-06-16

Ezt a harmonika ajtót 50 évig használhatja gond nélkül!

Egy Solarlux harmonika nyílászáró nyitása és csukása egyetlen kézmozdulattal lehetséges. Adódik a kérdés, mi a titka ennek a könnyedségnek és miért működnek akadozás és beszorulás nélkül évtizedekig?

Olvasson tovább
Érdemes-e többet fizetni a jobb hőszigetelésért?
2015-04-10

Érdemes-e többet fizetni a jobb hőszigetelésért?

A legtöbben nyilván rávágják a kérdésre a választ- "Természetesen!" Valószínűleg igazuk is van. De ha úgy kérdeznénk, hogy mennyivel érdemes többet fizetni, akkor valószínűleg már többet kellene gondolkodni. Mi segítünk ebben.

Olvasson tovább
Esettanulmány: Tolóablak a nappaliban, egy angol stílusú téglaépület átalakítása
2021-02-25

Esettanulmány: Tolóablak a nappaliban, egy angol stílusú téglaépület átalakítása

Az angliai családnak nem volt konkrét elképzelése a változtatásokat illetően, de azt biztosan tudták, hogy világosabb, tágasabb belső tért és közvetlenebb kertkapcsolat szeretnének kialakítani, mindezt modern és exkluzív tolóablak rendszere segítségével.

Olvasson tovább