Újabb építészeti elismerést nyert a CERO ablak

2015-07-20

Idén október 5-én a müncheni Expo Real vásár keretében osztják ki az idei “ICONIC AWARD” díjat, mely az egyik legelismertebb építészeti kitüntetés. A homlokzat kategóriában a győzelmi dobogó tetején a Best of best” díjjal ezúttal a Solarlux legifjabb termékmárkája a CERO ablak fog állni.

A CERO ezzel az idei IF Gold Award elismerés után már a a második építészeti díjat zsebeli be, ami egyértelműen bizonyítja, hogy ez az egyedülálló tolóajtó rendszer milyen mértékben találkozik a designerek és építészek elvárásaival. 

A Solarlux által “kinn és benn” érzésnek nevezett CERO ablak megkoronázza a Solarlux 30 éve képviselt, nagy és nyitható homlokzati megoldásokként jellemezhető filozófiáját.

A funkcionalitás és az esztétika egymásra találása

A kitüntetés a Cero filozófia logikus következménye, mert a gyakorlati alkalmazás során is összefonódik a funkció és a különleges látvány.

A Cero ablak a széles üvegfelületeivel és a legkeskenyebb üvegkeretekkel dominál – nyitottabb aligha lehetne egy csukott ablak. Még az élek is tiszta üveg optikájúak, és a küszöb nélküli átmenetek teszik teljessé a designt.

A legdöntőbb tényező azonban mégis az, hogy bár 15 m2-es üvegfelületek is megoldhatóak a Cero-val, mégis légies megjelenésűek és mozgatásuk sem igényel különösebb erőfeszítést.

A Cero ablakról bővebb információ és tervezési segédlet itt igényelhető.

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a téma szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Homlokzati nyílászárók témában
Az Egységes Termékkiíró Rendszerről
2014-03-11

Az Egységes Termékkiíró Rendszerről

Az Egységes Termékkiíró Rendszer gyakorlati alkalmazása során hamar kiderült, hogy a betervezett termékek teljesítményadatai és az épület követelményei között sokszor nincs egyértelmű összerendelhetőség. Az alábbiakban erre a problémára kínálunk megoldást

Olvasson tovább
Izgalmas építészet hőszigetelt üveg tolófalakkal
2020-11-11

Izgalmas építészet hőszigetelt üveg tolófalakkal

Íme egy igazán különleges építészeti megoldás, a Kölnben található Lebegő felhő. Hogy miért hívják így, és hogyan valósították meg? Olvasson tovább!

Olvasson tovább
Nyitható saroksorolás nyílászárókkal
2015-09-11

Nyitható saroksorolás nyílászárókkal

A modern építészetben igen elterjedt megoldás a nagy üvegfelületű nyílászárók egymás mellé sorolása. Sőt a prémium gyártóknál nem lehetetlen vágy az üveg-üveg sorolás már a sarkoknál sem. De lehet-e a saroksorolást nyithatóvá tenni?

Olvasson tovább