Újabb építészeti elismerést nyert a CERO ablak

2015-07-20

Idén október 5-én a müncheni Expo Real vásár keretében osztják ki az idei “ICONIC AWARD” díjat, mely az egyik legelismertebb építészeti kitüntetés. A homlokzat kategóriában a győzelmi dobogó tetején a Best of best” díjjal ezúttal a Solarlux legifjabb termékmárkája a CERO ablak fog állni.

A CERO ezzel az idei IF Gold Award elismerés után már a a második építészeti díjat zsebeli be, ami egyértelműen bizonyítja, hogy ez az egyedülálló tolóajtó rendszer milyen mértékben találkozik a designerek és építészek elvárásaival. 

A Solarlux által “kinn és benn” érzésnek nevezett CERO ablak megkoronázza a Solarlux 30 éve képviselt, nagy és nyitható homlokzati megoldásokként jellemezhető filozófiáját.

A funkcionalitás és az esztétika egymásra találása

A kitüntetés a Cero filozófia logikus következménye, mert a gyakorlati alkalmazás során is összefonódik a funkció és a különleges látvány.

A Cero ablak a széles üvegfelületeivel és a legkeskenyebb üvegkeretekkel dominál – nyitottabb aligha lehetne egy csukott ablak. Még az élek is tiszta üveg optikájúak, és a küszöb nélküli átmenetek teszik teljessé a designt.

A legdöntőbb tényező azonban mégis az, hogy bár 15 m2-es üvegfelületek is megoldhatóak a Cero-val, mégis légies megjelenésűek és mozgatásuk sem igényel különösebb erőfeszítést.

A Cero ablakról bővebb információ és tervezési segédlet itt igényelhető.

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a téma szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Homlokzati nyílászárók témában
CPR konferencia 2015 - A szélvédelemről és a páraképződésről esett szó
2015-01-29

CPR konferencia 2015 - A szélvédelemről és a páraképződésről esett szó

Az idei évben is elstartolt a jogszabályoknak megfelelő tervezést segítő építész konferencia sorozat, melynek célja a termékkiírást segítő teljesítmény követelmények megismertetése. A konferencia nyílászárókat érintő néhány témájáról itt olvashatnak.

Olvasson tovább
Fényáteresztő rovarhálók a Schlotterertől
2014-10-29

Fényáteresztő rovarhálók a Schlotterertől

Egyetlen építésznek sem szíve vágya, hogy a megrendelő a művészileg megtervezett homlokzatot ronda, oda nem illő szúnyoghálókkal csúfítsa el. Ugyanakkor a szúnyogok és rovarok ellen védekezni kell. De hogyan?

Olvasson tovább
ERSTE CAMPUS, a szuperlatívuszok projektje: Művészet és precízió
2015-09-15

ERSTE CAMPUS, a szuperlatívuszok projektje: Művészet és precízió

Az ERSTE csoport jövendő főhadiszállása Bécsben, az új Belveder negyedben új távlatokat nyitott a városi építészetben mind a technológiát, mind pedig a fenntarthatóságot illetően. Bemutatjuk az építészeti koncepciót.

Olvasson tovább