Betörésvédelem felsőfokon – CERO III toló ablakok és ajtók

2016-04-24

A nagy átláthatóságot és a nagy homlokzati nyílászáró méreteteket előtérbehelyező építészet nem mondhat le a biztonságról. A megoldást a Solarlux CERO III jelenti.

A CERO III alumínium homlokzati nyílászáró rendszer mind az építészeknek, mind az építtetőknek látványos és lenyűgöző formaképzést tesz lehetővé. A tolóablakok és ajtók minimális látható profilszélességek mellett nagyon nagy szárnyméreteket tesznek lehetővé. De közben nem kell lemondani a könnyű mozgathatóságról sem.

Egy tolható ajtószárny maximális mérete elérheti akár a 15 m2-t, súlya pedig az 1000 kg-ot, miközben a teherhordó profilok szélessége mindössze két ujjnyi, pontosabban 34 mm.

Ez a filigrán megjelenés nem mehet azonban a biztonság, vagyis a betörésgátlás rovására, hiszen ez napjaink egyik igen fontos építtetői elvárása. A Cero ebben a tekintetben is az élen jár és minden versenytársnál magasabb, RC3 biztonsági besorolást tudhat a magáénak.

A CERO III ablak a legszigorúbb vizsgálatokat is kiállta

A vizsgálatokat az egyik legszigorúbbnak tartott Velbert Intézet végezte el. Az RC3 vizsgálat egyik különlegessége a 600 mm hosszú feszítővassal vézgett betörési kísérlet meghiúsítása.

A 20 perces vizsgálati idő alatt a Cero szerkezet semmilyen károsodást nem szenvedett. A tolóablakok sínrenszere és a vasalatai egy egységes rendszert képezve rendkívül ellenállónak bizonyultak, esélyt sem adva a felszerszámozott betörőknek.

Azonban nem csak betörésre alkalmas szerszsámokkal támadták a Cero-t, hanem egy vontatókötél segítségével, 600 kg terheléssel, megpróbálták kihúzni azt a falazatból. Erre a viszgálatra az európai szabványnál szigorúbb angliai PAS24 tesztnek való megfelelés miatt volt szükség.

Az eredmény itt is magáért beszélt, a Cero játszi könnyedséggel verte vissza ezt a támadást is, így semmi sem állhatott az RC3 minősítés megszerzése útjába.

Garantált biztonság

Az építészek és az építettők az un. RC osztályozás révén kaphatnak megbizható képet egy nyílászáró betörésgátlást érintő minőségéről. Ez a nagyfelületű, nyitható üvegzett homlokzatoknál különösen fontos szempont, hiszen nagyértékű otthonok átlátható és mozgatható nyílászáróiról van szó.

A minősítés 6 ellenállási osztályt, RC1-RC6 különböztet meg (Resistance-Classes), ahol tolóablakok és ajtók esetén az RC3 az eddig legmagasabb elért védelmet jelenti.

(Az ajtók és ablakok Magyarországon is hatályos RC biztonsági besorolási osztályairól itt olvashat bővebben.)

Nagy átláthatóság további kiemelkedő előnyökkel

Akadálymentes közlekedésre alkalmas süllyesztett küszöb

A Cero III kiemelkedő biztonsági ellenállása további előnyökkel is párosul. A háromrétegű üvegezése a legmagasabb hőszigetelési követelményeket is kielégíti. A padlósínek teljesen süllyesztettek, ami által kielégítik az akadálymentes közlekedésre vonatkozó előírásokat.

A Cero a Solarlux bejegyzett márkavédjegye és minden eleme német gyártmány.

További információk a Cero ablakokról: www.mantu-ablak.hu

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a téma szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Homlokzati nyílászárók témában
A CERO II tolóablak, mint teljesen átlátható térelválasztó
2017-09-14

A CERO II tolóablak, mint teljesen átlátható térelválasztó

Egy újonnan kifejlesztett extrém lapos küszöbbel kibővült a CERO II ablakok felhasználási területe, mely új lehetőségeket nyit az építészek számára.

Olvasson tovább
Nyitható saroksorolás nyílászárókkal
2015-09-11

Nyitható saroksorolás nyílászárókkal

A modern építészetben igen elterjedt megoldás a nagy üvegfelületű nyílászárók egymás mellé sorolása. Sőt a prémium gyártóknál nem lehetetlen vágy az üveg-üveg sorolás már a sarkoknál sem. De lehet-e a saroksorolást nyithatóvá tenni?

Olvasson tovább
IFGold díjat kapott a CERO ablak
2015-03-20

IFGold díjat kapott a CERO ablak

A Solarlux megkapta a kiemelkedő designért járó “IF Gold Award” kitüntetést a CERO toló-ablak rendszerért, melyet idén 2015. február 27-én a Münchenben a BMW Welt területén nyújtottak át.

Olvasson tovább