Betörésvédelem felsőfokon – CERO III toló ablakok és ajtók

2016-04-24

A nagy átláthatóságot és a nagy homlokzati nyílászáró méreteteket előtérbehelyező építészet nem mondhat le a biztonságról. A megoldást a SOLARLUX CERO III jelenti.

A CERO III alumínium homlokzati nyílászáró rendszer mind az építészeknek , mind a építtetőknek egy látványos és lenyűgöző formaképzést tesz lehetővé. A tolható ablakok és ajtók minimális látható profilszélességek mellett nagyon nagy szárnyméreteket tesznek lehetővé, mely alkalmassá tesz azokat a nagy felületű és rugalmas homlokzatüvegezésre, miközben nem kell lemondani a könnyű mozgathatóságról.

Egy tolható ajtószárny maximális mérete elérheti akár a 15 m2-t, súlya pedig az 1000 kg-ot – miközben a teherhordó profilok szélessége mindössze két újjnyi, azaz 34 mm szélesek.

Ez a filigrán megjelenés nem mehet azonban a biztonság, a betörésgátlás rovására, hiszen a betörésgátlás napjaink egyik igen fontos építtetői elvárása. A CERO e tekintetben is az élen jár és minden versenytársnál magasabb, RC3 biztonsági besorolást tudhat magáénak.

A CERO III a legszigorúbb vizsgálatokat is kiállta

A vizsgálatokat az egyik legszigorúbbnak tartott Velbert Intézet végezte el. A RC3 vizsgálat egyik különlegessége a 600 mm hosszú feszítővassal vézgett betörési kísérlet meghiúsítása. A 20 perces vizsgálati idő alatt a CERO semmilyen károsodást nem szenvedett. A tolóablakok sínrenszere és a vasalatai egy egységes rendszert képezve rendkívül ellenállónak bizonyultak, esélyt sem adva a felszerszámozott betörőknek.

Azoban nem csak betörőszerszsámokkal támadták a CERO-t, hanem egy vontatókötél segítségével - 600 kg terheléssel - megpróbálták kihúzni a falazatból. Erre a viszgálatra az európai szabványnál szigorúbb angliai PAS24 tesztnek való megfelelés miatt volt szükség. Az eredmény itt is magáért beszélt, a CERO játszi könnyedséggel verte vissza ezt a támadást is, így semmi sem állhatott az RC3 minősítés megszerzése elé.

Garantált biztonság

Az építészek és az építettők az un. RC osztályozás révén kaphatnak megbizható képet egy nyílászáró betörésgátlást érintő minőségéről, ami a nagyfelületű, nyitható üvegzett homlokzatoknál különösen fontos szempont, hiszen nagyértékű otthonok átlátható és mozgatható nyílászáróiról van szó.

A minősítés 6 ellenállási osztályt, RC1-RC6 különböztet meg (Resistance-Classes), ahol tolóablakok és ajtók esetén az RC3 az eddig legmagasabb elért védelmet jelenti.

(Az ajtók és ablakok Magyarországon is hatályos RC biztonsági besorolási osztályairól itt olvashat bővebben.)

Nagy átláthatóság további kiemelkedő előnyökkel

Akadálymentes közlekedésre alkalmas süllyesztett küszöb

A CERO III kiemelkedő biztonsági ellenállása további előnyökkel párosul. A háromrétegű üvegezése a legmagasabb hőszigetelési követelményeket is kielégíti. A padlósínek teljesen süllyesztettek, ami által kielégítik az akadálymentes közlekedésre vonatkozó előírásokat.

A CERO a SOLARLUX bejegyzett márkavédjegye és minden eleme német gyártmány.

További információkat a magyarországi forgalmazó oldalán, vagy a gyártó saját oldalán talál.

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a téma szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Homlokzati nyílászárók témában
Térelválasztás – látványban összekötve
2017-09-14

Térelválasztás – látványban összekötve

Egy újonnan kifejlesztett extrém lapos küszöbbel kibővült a CERO II ablakok felhasználási területe, mely lehetőségeket nyit az építészek számára.

Olvasson tovább
Solarlux a gyakorlatban, videó!
2013-12-09

Solarlux a gyakorlatban, videó!

A Solarlux saját központját újította fel hőszigetelt harmonikafalakkal, erkélyüvegezéssel, valamint télikertekkel. Íme, az energiahatékony, egyúttal hétköznapi használatban is praktikus végeredmény!

Olvasson tovább
Újabb építészeti elismerést nyert a CERO
2015-07-20

Újabb építészeti elismerést nyert a CERO

Egy éven belül a második építészeti díjat nyeri a Solarlux “láthatatlan” ablaka, melynek értékesítési sikerei minden előzetes várakozást felülmúlnak. Olvassa el Ön is, mi az ablak sikerének titka?

Olvasson tovább