Díjat nyert a ‘láthatatlan’ Cero ablakunk

2020-10-09

Méghozzá az Év terméke díjjal tüntették ki a Cero-t a 2020-as Év épületei díjátadón. A csúcs kategóriás tolóablak rendszer letisztultságával és a sokféle beépítési helyzetekre alkalmas felhasználhatóságával vette le a lábáról a zsűrit.

A Callwey kiadó és a Német Építészeti Múzeum, valamint a díj többi támogatója már tizedik alkalommal rendezte meg az Év épülete - A legjobb családi házak versenyét, melyben 150 pályázó közül végül 50-et választottak ki. Az Év terméke díjat tavaly alapították meg a verseny keretein belül, amit idén a Solarlux nyert el az Ablak kategóriában a Cero tolóablak rendszerrel.

Cero, a láthatatlan ablak

A szinte keretnélküli Cero olyan érzést kelt, mintha egybeolvadna a kint és a bent. Köszönhetően a rejtett profiloknak, az akadálymentes padlósínnek és az elképesztően keskeny (34 mm!) látszó keretnek, a szerkezet megjelenése lélegzetelállító és időtlen.

Hatalmas méretű szárnyaival könnyen varázsolja elénk a nyitott tér érzetét, az egyes szárnyak max. magassága 6 méter is lehet, a max. szárnyfelület pedig 15 m2.

Gyakorlatilag a szerkezet 98%-a (az üvegfelület) képes átengedni a fényt, így nagyfokú transzparenciát biztosít.

Kiemelkedő ablak technológia

Tervezési szempontból a Cero minden olyan adottsággal rendelkezik amire egy építészetileg igényes épületnek szüksége lehet. Biztosítja a hatalmas üveghomlokzatot méghozzá a lehető legnagyobb nyitható nyílással, melyet egy, két, vagy három sínes rendszerben alakíthatunk ki.

A Cero elemei között nem csak a tolóablakok szerepelnek, hanem szinte korlátozás nélkül kombinálhatjuk fix, illetve mozgatható sarok elemekkel is, így elképesztően nagy szabadságot ad a tervezéshez.

 

A hatalmas üvegméretek ellenére a szerkezet megőrzi minimalista megjelenését, melyet a keskeny 34 mm-es látszó keretrendszernek köszönhet.

Az akár passzívházba is megfelelő hőszigetelési érték, a kiváló szélterhelési és csapadék ellenállási minősítések, valamint az akár RC3-as betörésgátlási osztály teszi többfunkciós tolóablakká a Cero-t, ily módon gyakorlatilag minden épület típusban használható.

A jól megtervezett futótechnika miatt a max. 1000 kg súlyú tolószárnyak akár kézzel is könnyen mozgathatóak. De természetesen rendelhető motorizált mozgatással, valamint elektronikus nyitás-zárás funkcióval is. 

Ha kérdése van a Cero üveghomlokzattal kapcsolatban, vegye fel velünk a kapcsolatot itt. 

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a téma szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Homlokzati nyílászárók témában
Nagyméretű homlokzati üvegezések
2014-11-27

Nagyméretű homlokzati üvegezések

Az építészeti határokat feszegetni vágyó építészeket egyre többször akadályozzák terveik megvalósításában a nyílászárók gyárthatósági méretkorlátai. A modern építészet egyre nagyobbat, egyre magasabbat és egyre szélesebbet kíván. A megoldást itt találja.

Olvasson tovább
CERO - A
2014-02-05

CERO - A "láthatatlan" ablak

2014 tavaszán a nürnbergi ablak vásáron (márc. 26-29) mutatja be a SOLARLUX a luxus osztály legújabb design csúcstermékét a CERO-t. Hatalmas üvegfelületek és alig látható ablak- keretek jellemzik ezt a fantasztikus új terméket.

Olvasson tovább
Újabb építészeti elismerést nyert a CERO ablak
2015-07-20

Újabb építészeti elismerést nyert a CERO ablak

Egy éven belül a második építészeti díjat nyeri a Solarlux “láthatatlan” ablaka, melynek értékesítési sikerei minden előzetes várakozást felülmúlnak. Olvassa el Ön is, mi az ablak sikerének titka?

Olvasson tovább