Esettanulmány: Tolóablak a nappaliban, egy angol stílusú téglaépület átalakítása

2021-02-25

Tolóablak nappaliban - Cero

A notthinghami család utcára néző otthona a tipikus, inkább szűkösnek tűnő angol stílusú épületek közé tartozik. Ahogy az ilyen sorházakra jellemző, a kert felőli oldalon viszont egy kertkapcsolattal rendelkező nappalit találunk.

Az angliai családnak nem volt konkrét elképzelése a változtatásokat illetően, de azt biztosan tudták, hogy világosabb, tágasabb belső tért és közvetlenebb kertkapcsolat szeretnének kialakítani, mindezt modern és exkluzív tolóablak rendszere segítségével.

Az átalakítás elsődleges célja az volt, hogy nagyobb életteret teremtsenek mind a négyük számára. A tervük középpontjában egy tágas, nyitott belső tér szerepelt, otthonuk új központi része, az amerikai konyhás nappali, ahol a család együtt töltheti az időt. 

Azonban a tulajdonosok nem csak nagyobb belső teret szerettek volna kialakítani, hanem valami igazán különleges megoldással szerették volna szebbé tenni az otthonukat.

Tolóablak, mint teraszajtó - Cero

Maximális átláthatóság

Nagyon fontos volt, hogy a család a nappaliból vagy a konyhából is akadálytalanul élvezhesse az udvarra néző kilátást. „A feleségem egyáltalán nem akart nagy ablakkereteket nézegetni” - foglalja össze a családfő a tervezéssel szemben támasztott igényeket.

A család kívánságait és ötleteit  a Cero tolóablak rendszer segítségével valósították meg. A Cero a versenytársakhoz képest egyedülállóan keskeny alumíniumprofillal rendelkezik, így a lehető legnagyobb átláthatóságot teszi lehetővé. A mindössze 34 mm-es keretszélesség azt jelenti, hogy a szerkezetben 98%-os az üvegfelület aránya. 

A kivitelezés során két hőszigetelt Cero tolóablakot építettek be a homlokzatba. A teljes szerkezet hét méternél hosszabb és két méternél magasabb így az egész földszinti részből egy tágas és világos, széles kertkapcsolattal (azaz nagyméretű teraszajtóval) rendelkező helyiség lett, pont, ahogyan tervezték. Ráadásul a nagyméretű Cero tolóablakok időtlen, minimalista kialakítása megfelel a sorház építészeti stílusának is. 

Nagyméretű tolóablak - Cero

Tolóablak speciális követelményekhez

A Cero tolóablak maximális méretei igazán impresszívek: max. szárnyfelület 15 m2, max. magasság: 6 m. Nyitott állapotban az akadálymentes küszöbnek köszönhetően teljesen zökkenőmentes az átmenet a kint és a bent között.

A szárnyak abszolút könnyen kezelhetőek hála a rozsdamentes görgőknek és síneknek, hiszen még a hatalmas (15 m2-es) szárnyméretek és szárnysúlyok (akár 1000 kg) is probléma nélkül és zajmentesen eltolhatóak. De természetesen a szárnyak kérhetőek motoros működtetéssel is.

A Cero tolóablakok két, vagy három rétegű üvegezéssel is rendelhetőek, melyeket a legszigorúbb biztonsági előírások alapján teszteltek és tanúsítottak. Így a Cero ablak rendszer RC3-as kategóriáig nyújt betörés elleni védelmet.

Ha szeretne többet tudni a Cero alumínium tolóablakokról, ezen az oldalunk talál bővebb információt.

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Homlokzati nyílászárók témában
2014-06-26

"Hőszigetelési számok" bábeli zűrzavara ablakoknál

Építkező legyen a talpán, aki eligazodik a különböző ablakgyártók által megadott legkülönbözőbb "hőszigetelési" paraméterek között. Pedig fontos, hogy tisztában legyünk velük, különben nagyon "ráfázhatunk".

Olvasson tovább
Ilyen erkély ajtót még biztosan nem látott!
2015-09-15

Ilyen erkély ajtót még biztosan nem látott!

Új korszak köszönt be a nyílászárók világába. Ismerje meg az erkély ajtót, ami eltünteti a zárt tér korlátait, és a nyithatóság maximálissá válik.

Olvasson tovább
A műanyag ablak választás szempontjai
2014-10-14

A műanyag ablak választás szempontjai

A megfelelő műanyag ablakot kiválasztani szinte már művészet. Mit vegyünk figyelembe a rengeteg műszaki tulajdonság, érték közül? Valóban azok a fontosak az ár szempontjából?

Olvasson tovább