Akadálymentes padlósín megoldások Solarlux harmonikafalakhoz

2017-04-21

A Solarlux harmonikafalakat már az is különlegessé teszi, hogy óriási üvegfelületük miatt elképesztően világos belső tereket teremtenek, ugyanakkor a panorámából sem vesznek el sokat.

Ráadásul csaknem teljes egészében nyithatóvá teszik a homlokzatot.

Ezen felül, az új padlósín kialakításoknak köszönhetően még több lehetőségünk van az akadálymentes élettér kialakítására.

Akár az otthonunkat, akár egy üzlethelyiséget kell akadálymentessé tennünk, a különböző padlósín kialakításoknak köszönhetően többféle megoldásból is választhatunk.

Az ipari felhasználású harmonikafalaknak teljesen más akadálymentességi követelményeknek kell megfelelniük, mint az otthonunkban ’terasz ajtóként’ használt harmonika ajtónak.

Egy étterem esetén az ajánlott minimális küszöb magasság 29 mm, amit szigorúan be kell tartani.  Nagy forgalmú helyek esetében ez a magasság 0 mm, azaz teljesen akadálymentesnek kell lennie a nyílást határoló szerkezetnek.

Ezeket a feltételeket jelenleg csak a Solarlux padlósín kialakításai tudják teljesíteni. Az otthoni akadálymentesség kialakításához a 14 mm magasságú kivitelt ajánljuk, amely messze megfelel a DIN 18040-es akadálymentességi szabványnak. Ráadásul, az innováció nem csak annyiban áll, hogy ennyire alacsony a küszöbmagasság, mivel a padlósín kapott egy úgy nevezett lépésvédelmi funkciót is, melynek köszönhetően a keskeny cipősarkak nem akadnak, szorulnak be a padlósín résébe, ha véletlenül rálépnénk.

Ezeken felül a padlósín megjelenését befolyásolja még, hogy kifelé, vagy befelé nyíló elemekhez kérjük.

 

További jellemzők az új Solarlux harmonikafalakhoz

Az új Solarlux harmonikafalak két féle kivitelben készülnek: Ecoline, és Highline. Mindkettő esetében (beépítési mélységek: 67 és 84 mm) mindössze 99 mm vékony a látszó keret a szárnyak találkozásánál, így valóban nem vesznek el sokat a panorámánkból.

Ez a TURTLE nevű bionikus, multifunkcionális szigetelőanyagnak köszönhető, ami a Solarlux harmonikaajtó lelke, mivel kiváló szerkezeti felépítéssel, és hőszigetelési értékekkel bír. Így egy Solarlux harmonikafal sokféle beépítési helyzetre kínál megoldást, ahol a teljes fal szélességében szeretnénk nyitni a homlokzatot.

A Solarlux harmonikafalakat akár a passzívház követelményű 0,8-as Uw értéket is el tudja érni, mindezt RC2-es betörésvédelemmel.

 

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Homlokzati nyílászárók témában
A SOLARLUX „láthatatlan” ablaka mindenkit elkápráztat
2014-04-15

A SOLARLUX „láthatatlan” ablaka mindenkit elkápráztat

Az idei 2014 évi nürnbergi ablak kiállítás kétség kívül egyik legnagyobb látványossága a Solarlux stand CERO márkanévre keresztelt „láthatatlan” ablaka volt.

Olvasson tovább
Az örökkévalóságnak tervezett nyílászáró
2016-06-16

Az örökkévalóságnak tervezett nyílászáró

Egy Solarlux harmonika nyílászáró nyitása és csukása egyetlen kézmozdulattal lehetséges. Adódik a kérdés, mi a titka ennek a könnyedségnek és miért működnek akadozás és beszorulás nélkül évtizedekig?

Olvasson tovább
Nyáron is használható beltéri medence
2014-06-05

Nyáron is használható beltéri medence

A legtöbb beltéri medence legnagyobb hátránya, hogy éppen a legmelegebb nyári hónapokban nem nyújtanak felüdülést, hiszen mindenki a szabadba, a levegőre kívánkozik. Létezik egy megoldás, ami egy csapásra megoldja a problémát.

Olvasson tovább