Akadálymentes küszöb Solarlux harmonika ajtókhoz

2017-04-21

A Solarlux harmonika ajtókat már az is különlegessé teszi, hogy óriási üvegfelületük miatt elképesztően világos belső tereket teremtenek, ugyanakkor a panorámából sem vesznek el sokat. Ráadásul csaknem teljes egészében nyithatóvá teszik a homlokzatot.

A hagyományos emelő-toló és a harmonika ajtók hátrányaként szokták emlegetni a nagy küszöb magasságot, ami nem csak a kerekesszékes közlekedés esetében jelent hátrányt.

Szerencsére az új Solarlux küszöb kialakításoknak köszönhetően még több lehetőségünk van az akadálymentes élettér kialakítására.

Akár az otthonunkat, akár egy üzlethelyiséget kell akadálymentessé tennünk, a különböző padlósín kialakításoknak köszönhetően többféle megoldásból is választhatunk.

Az ipari felhasználású harmonikafalaknak teljesen más akadálymentességi követelményeknek kell megfelelniük, mint az otthonunkban ’terasz ajtóként’ használt harmonika ajtónak.

Egy étterem esetén az ajánlott minimális küszöb magasság 29 mm, amit szigorúan be kell tartani.  Nagy forgalmú helyek esetében ez a magasság 0 mm, azaz teljesen akadálymentesnek kell lennie a nyílást határoló szerkezetnek.

Ezeket a feltételeket jelenleg csak a Solarlux padlósín kialakításai tudják teljesíteni. Az otthoni akadálymentesség kialakításához a 14 mm magasságú kivitelt ajánljuk, amely messze megfelel a DIN 18040-es akadálymentességi szabványnak.

Ráadásul, az innováció nem csak annyiban áll, hogy ennyire alacsony a küszöbmagasság. Ugyanis a padlósín kapott egy úgy nevezett lépésvédelmi funkciót is, melynek köszönhetően a keskeny cipősarkak nem akadnak, szorulnak be a padlósín résébe, ha véletlenül rálépnénk.

 

Hőszigetelés és betörésvédelem

Az új Solarlux harmonikafalak két féle kivitelben készülnek: Ecoline, és Highline. Mindkettő esetében (beépítési mélységek: 67 és 84 mm) mindössze 99 mm vékony a látszó keret a szárnyak találkozásánál, így valóban nem vesznek el sokat a panorámánkból.

Ez a TURTLE nevű bionikus, multifunkcionális szigetelőanyagnak köszönhető, ami a Solarlux harmonikaajtó lelke, így kiváló szerkezeti felépítéssel, és hőszigetelési értékekkel bír. Ily módon egy Solarlux harmonikafal sokféle beépítési helyzetre kínál megoldást, ahol a teljes fal szélességében szeretnénk nyitni a homlokzatot.

A Solarlux harmonika ajtóval akár a passzívház követelményű 0,8-as Uw értéket is el tudja érni, mindezt RC2-es betörésvédelemmel.

További információ és ajánlatkérés.

 

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Homlokzati nyílászárók témában
Harmonika ajtó beltéri medencékhez - Esettanulmány
2021-04-29

Harmonika ajtó beltéri medencékhez - Esettanulmány

Ez a megvalósult harmonika ajtó referencia ismét Hollandiába kalauzol el minket, ahol egy 20 méter hosszú úszómedencét rejtettek a föld alá.

Olvasson tovább
Milyen fából készüljön az ablak?
2015-03-04

Milyen fából készüljön az ablak?

A fa ablakok kétségkívül újra reneszánszukat élik annak ellenére, hogy áruk lényegesen magasabb a műanyag ablakokhoz képest. Nem csoda, ha néhány gyártó vagy kereskedő az alapanyagok ügyes megválasztásával próbál versenyképes maradni. Vajon jó úton járnak

Olvasson tovább
Nyáron is használható beltéri medence
2014-06-05

Nyáron is használható beltéri medence

A legtöbb beltéri medence legnagyobb hátránya, hogy éppen a legmelegebb nyári hónapokban nem nyújtanak felüdülést, hiszen mindenki a szabadba, a levegőre kívánkozik. Létezik egy megoldás, ami egy csapásra megoldja a problémát.

Olvasson tovább