CERO - A "láthatatlan" ablak

2014-02-05

2014 tavaszán a nürnbergi ablak vásáron (márc. 26-29) mutatja be a SOLARLUX a luxus osztály legújabb design csúcstermékét a CERO-t. Hatalmas üvegfelületek és alig látható ablakkeretek jellemzik ezt a fantasztikus új terméket. 

A „határtalan nyitottság“ mint mottó eddig sem állt távol a SOLARLUX fejlesztőitől, akik a nagyfelületű homlokzatnyitások specialistái. A legújabb fejlesztésű CERO nyílászáró család azonban minden várakozást felülmúl.

A CERO első pillantásra az extra szélességű üvegtábláival és a minimális szélességű ablakkereteivel tűnik fel. Egy zárt ablak már nem is lehetne „nyitottabb”. Az ablakkeretek beépítése teljesen rejtett, a hőszigetelt alumínium szerkezetek 34 mm-es szélessége alig két ujjnyi.

Ezzel a megoldással akár 15m2 felületű toló elemek is megvalósíthatók, melyek súlya elérheti az 1000 kg-ot, és magasságuk a 4 métert. A luxus kategóriában már elengedhetetlenné vált, így az akadálymentes kilátást biztosító üveg saroksorolások a CERO családban is rendelkezésre állnak.

A CERO nyílászáró család variáció gazdagsága lehetővé teszi az építészek számára a a nagy üvegfelületek megalkotásához a formai elképzeléseik tökéletes megvalósítását, minimális anyagszükséglet mellett.

Minden egyes CERO ablak egy egyedi mestermű és egyben nagy építészeti kihívás, mely alapos és felkészült tervezést igényel. Ezért saját építész tervező gárdánk az ötlet megszületésétől a megvalósulásig segíti az építész tervezők munkáját.

A nürnbergi vásárra kilátogató építész kollégákat szeretettel várjuk a SOLARLUX standon. (7A pavilon, 516 stand). További kérdések megválaszolásával a SOLARLUX magyarországi partnere, a Mantu Ajtó- Ablak Stúdió és munkatársai állnak rendelkezésre.

Segítségre van szüksége a tervezésben? Vegye fel velünk a kapcsolatot itt!

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a téma szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Homlokzati nyílászárók témában
ERSTE CAMPUS, a szuperlatívuszok projektje: Művészet és precízió
2015-09-15

ERSTE CAMPUS, a szuperlatívuszok projektje: Művészet és precízió

Az ERSTE csoport jövendő főhadiszállása Bécsben, az új Belveder negyedben új távlatokat nyitott a városi építészetben mind a technológiát, mind pedig a fenntarthatóságot illetően. Bemutatjuk az építészeti koncepciót.

Olvasson tovább
Solarlux a gyakorlatban, videó!
2013-12-09

Solarlux a gyakorlatban, videó!

A Solarlux saját központját újította fel hőszigetelt harmonikafalakkal, erkélyüvegezéssel, valamint télikertekkel. Íme, az energiahatékony, egyúttal hétköznapi használatban is praktikus végeredmény!

Olvasson tovább
Fényáteresztő rovarhálók a Schlotterertől
2014-10-29

Fényáteresztő rovarhálók a Schlotterertől

Egyetlen építésznek sem szíve vágya, hogy a megrendelő a művészileg megtervezett homlokzatot ronda, oda nem illő szúnyoghálókkal csúfítsa el. Ugyanakkor a szúnyogok és rovarok ellen védekezni kell. De hogyan?

Olvasson tovább