Ilyen erkély ajtót még biztosan nem látott!

2015-09-15

Egy Solarlux harmonika ajtóval akár 14 méteres erkély ajtót is kialakíthatunk az otthonunkban. Ha ilyen méretűre nincs is szükségünk, jó tudni, hogy akár 4-6 méteren is kinyithatjuk a házunk homlokzatát, hogy még jobban összekapcsolhassuk az otthonunkat a kerttel és a szabad levegővel.

Nyílászárók világos belső terekhez

Már évek óta 'a minél világosabb belső tereket szeretnénk' üzenettel érkeznek hozzánk az ügyfeleink, amire kitűnő megoldást kínálnak a harmonika szerkezetek. Igaz, vannak olyan építészeti megoldások, mint például a sorolt üvegsarkok, ahol nem tudjuk kihasználni a harmonikaszerkezetek zsenialitását.  

Az üvegsarkokat többnyire egy, vagy több fix ablak, és egy toló erkély ajtó összesorolásával alakítják ki. Sajnos, nem kompromisszumentes a megoldás, mert ebben az esetben több dologgal is meg kell békélnünk. Először is lesz egy csúnya, a kilátást zavaró sarokoszlopunk.

Aztán a tolóajtóval csak a nyilás felét tudjuk használni átjárhatóság szempontjából. Méretileg is be vagyunk határolva, ugyanis a tolóajtókból nem gyártanak egy bizonyos magasságon felül, mert nem lesz stabil, így nem is működik jól.

 

Saroksorolás helyett sarkon át nyíló harmonika ajtó

Innen jött hát a gondolat, hogy miért csak egy falat lehessen kinyitni, miért ne lehetne a vele szomszédos homlokzatot is? A Solarlux megoldása új lehetőséget nyit meg az építészetben, ugyanis a nyitható saroksorolású szerkezet lehetővé teszi, hogy a helyiség két oldalát is nyithatóvá alakítsuk. Mindezt csúnya, a kilátást zavaró sarokoszlop nélkül.

Természetesen az akadálymentesség, és a betörésgátlás ugyanolyan fontos funkciói ennek a szerkezetnek is, mint bármelyik más Solarlux harmonika ajtónak.

Itt talál további információkat a Solarlux harmonika ajtókról.

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Homlokzati nyílászárók témában
Felújítana? Ezt tudnia kell a háromrétegű ablakokról!
2014-07-16

Felújítana? Ezt tudnia kell a háromrétegű ablakokról!

Az energiatakarékosság jegyében egyre többen korszerűsítjük otthonunkat, mely legtöbbször az ablakok cseréjével kezdődik. Olvassa el, mire figyeljen a 3 rétegű ablakoknál.

Olvasson tovább
Melyik a legjobb ablakmárka?
2014-11-12

Melyik a legjobb ablakmárka?

Érdekes kutatás látott napvilágot, melyben a kutatók arra keresték a választ, hogy az egyes ablakgyártók termékeit, szolgáltatásait miként ítélik meg az osztrák vásárlók. Kíváncsi az eredményre?

Olvasson tovább
Esettanulmány: Tolóablak a nappaliban, egy angol stílusú téglaépület átalakítása
2021-02-25

Esettanulmány: Tolóablak a nappaliban, egy angol stílusú téglaépület átalakítása

Az angliai családnak nem volt konkrét elképzelése a változtatásokat illetően, de azt biztosan tudták, hogy világosabb, tágasabb belső tért és közvetlenebb kertkapcsolat szeretnének kialakítani, mindezt modern és exkluzív tolóablak rendszere segítségével.

Olvasson tovább