Külső és belső textil árnyékolók

Az árnyékolástechnikai eszközök alatt nem csak a redőnyöket és a raffstore-okat értjük. Van, amikor más megoldásokra van szükség, akár a költségkeret szűkössége, akár a ház építészeti designja, akár a helyigény, akár a saját ízlésünk miatt.

Mielőtt belevetjük magunkat az árnyékolónk kiválasztásába, mindenképpen érdemes tisztáznunk, hogy mi a célunk vele. Csak a fény ellen szeretnénk védekezni, vagy a fényt és a hőt is szeretnénk kizárni, főleg a nyári időszakban.

Schwöller belső textil árnyékolók


A belső textil árnyékolók elsősorban a fény elleni védekezés eszközei, másodsorban pedig a lakberendezési design elemeihez tartoznak. Számos típus közül választhatunk, a végeredmény csak a saját fantáziánkon múlik.

Természetesen itt is érdemes átgondolni, hogy mi a célunk az árnyékoló használatával (sötétítés, részleges árnyékolás, belátás elleni védelem), hiszen ettől is függ, hogy melyik típust válasszuk. A textil árnyékolók legnagyobb előnye, hogy szinte bármilyen színt, vagy dekor mintát választhatunk, amellyel erősíteni tudjuk az otthonunk lakberendezési stílusának jegyeit.

Legelőször valószínűleg a függönyök jutnak eszünkbe, ha a belső textil árnyékolókról beszélünk, pedig sok más designos, elegáns, és ötletes megoldás áll a rendelkezésünkre. Ezekből mutatunk néhányat a teljesség igénye nélkül.

Schwöller pliszé - részleges, vagy teljes árnyékoláshoz

 

palcas_mozgatasu_plisze02_0.jpg

A pliszé egy harmonikaszerűen záródó belső textil árnyékoló, amit többféleképpen is szerelhetünk attól függően, hogy milyen funkciót szánunk neki. A pliszék anyagukban por és szennytaszítóak, de léteznek mosható változatok is.

pliszefuggony_43.jpgA pliszé tökéletes árnyékoló megoldást jelent a szokatlan formájú (háromszög, rendhagyó ívű, vagy szabálytalan) ablakokhoz. De akkor is jó választás, ha például a fürdőszobában, vagy a konyhában levő ablakokon nem szeretnénk, hogy bárki is belásson, a függöny viszont nem fér el, vagy olyan kis méretű kellene, ami nem mutat jól.

Számos módon felszerelhetjük az igényektől függően.Ha szeretnénk szabadon nyitni az ablakokat, akkor az üveg felületére, vagy a keretre szereljük, ha nagyobb méretű árnyékolóra van szükségünk, akkor az ablak fölé, vagy a mennyeztetre is tehetjük.

fuggony_ferde_ablakra_7.jpgKönnyen mozgatható, változtathatjuk, hogy mennyit takarjunk ki az ablak felületéből, ha pedig nincs rá szükségünk, csak le kell tolnunk teljesen. A színtől és az anyagtól függően választhatunk fényáteresztő, vagy akár teljesen sötétő típusút is. Valamennyire a helyiség felmelegedését is tudjuk csökkenteni a duett pliszé alkalmazásával, ha nem is annyira hatékonyan, mint egy redőnnyel.

Az anyagok sokfélesége lehetővé teszi, hogy bármilyen dekor megjelenést megvalósítsunk, ami az otthonunk lakberendezési stílusához a legjobban illik.


Schwöller roletta és roló- részleges, vagy teljes árnyékoláshoz, térelválasztáshoz

 

roletta_41.jpg roletta_42.jpg fuggony_ferde_ablakra_1.jpg

Ez a típusú textil árnyékolás a redőnyökhöz hasonlóan működik. Alapból feltekercselt állapotban helyezkedik el a nyílászáró felett, leengedve pedig az ablak felületét takarja a kívánt mértékben. A roló és a roletta között a méret a különbség, a roletta helyigénye jóval kisebb.  Ideális például olyan esetekben, ahova nem fér el egy függöny karnissal.

Rendkívül közkedvelt árnyékoló megoldás pontosan azért, mert kevés helyre van szüksége a felszereléshez, illetve azért is, mert tartós, könnyű használni, és kedvező az ára. Nagyobb méretben akár térelválasztóként is használhatjuk.

Textil árnyékoló lévén nem csak egyszínű anyagokból választhatunk, hanem bármiyen izgalmas dekormintát beilleszthetünk az otthoni designba. Az anyagok között találunk fényáteresztő , vagy teljes sötétítésre alkalmas típust is.

Schwöller szalagfüggöny- részleges, vagy teljes árnyékoláshoz, térelválasztáshoz

 

szalagfuggony_60.jpg

A szalagfüggönyöket még mindig inkább irodai árnyékoló megoldásnak tartjuk, pedig hatalmas szín és mintaválasztékkal rendelkeznek, amivel otthonunk díszei lehetnek. Tökéletes kiegészítője lehet például a minimál stílusnak, amihez nem biztos, hogy találunk megfelelő stílusú függönyt, főleg, ha azt méreténél fogva is körülményes lenne kezelni.

A szalagfüggönyök leginkább nagy felületek esetén tudnak érvényesülni, de a különleges formájú (pl. íves) nyílászárók esetében is jó választás. Nagy előnye, hogy a függöny nem csak teljes egészében mozgatható, hanem a szalagok állását is változtatni tudjuk, szabályozva ezzel a bejutó fény mennyiségét.

A szín és mintaválaszték már régóta nem csak az irodai semleges megjelenésre korlátozódik, már rengeteg típus létezik. Akárcsak a többi textil árnyékolónál, ezeknél is megválaszthatjuk a fényáteresztő képességet.

arnyekolas37.jpg szalagfuggony_33.jpg fuggony_ferde_ablakra_3_0.jpg

Nem tudja, melyik felel meg leginkább az Ön igényeinek? Látogasson el bemutatótermünkbe a teljes választékért!


KAPCSOLATFELVÉTEL »


Markilux külső textil árnyékolók

A külső textil árnyékolók esetében is azzal kell kezdenünk, hogy eldöntjük, olyan árnyékolót választunk, ami csak a fény ellen véd, vagy inkább olyat, amelyik a hő ellen is valamilyen színtű védelmet biztosít.

Akár az ablakainkról, akár a télikertünkről, vagy teraszbeépítésünkről van szó, ha a textil árnyékolót az üveg belső oldalán helyezzük el, akkor csak a fény ellen védekezünk. A meleg ellen azért nem, mert a nap direktben süti az ablak külső felületét, ami átmelegeszik, ezzel továbbítva befelé, vagy lefelé a hőmennyiséget. Így mind a lakásban, mind a teraszunkon könnyen szauna érzet alakulhat ki.

Ha kívülre helyezzük a textil árnyékolót, akkor máris többet tettünk azért, hogy megakadályozzuk az üveg felmelegedését.Továbbá, az árnyékoló és az üveg közötti légrésben tud járni a levegő, ami tovább hűti az üveg külső felületét.

 

Azonban ezeknek az árnyékolóknak meg kell küzdeniük az időjárás viszontagságaival. A tűző nap hamar kifakíthatja a színeket, a szél leszaggathatja a keretről, vagy kárt tehet benne az eső.

Szerencsére a modern Markilux  külső textil árnyékolók már olyan szövetekkel, és olyan kivitelekben készülnek, amelyek jól bírják az időjárási körülményeket.

Sőt, környezetbarát, újrahasznosítható anyagokból gyártják őket, ezért használatuk nem növeli az ökológiai lábnyomunkat.

Ablakok árnyékolása külső textil árnyékolóval

 

mx_760_860_01.jpg

Ezt az árnyékolási megoldást elsősorban azoknak ajánljuk, akik túlságosan ipari megjelenésűnek találják a redőnyöket, és a raffstore-okat, valamint nem támasztanak egyéb követelményeket az árnyékolókkal kapcsolatban. (biztonságtechnika, szigetelési funkció)

A számos színben és mintával rendelhető Markilux textil árnyékolók színtartóak, ellenállnak az időjárás viszontagságainak, de legfőképpen szó szerint öltöztetik otthonunkat.

Hátrányuk, hogy télen nem jelentenek plusz hőszigetelési réteget, illetve biztonságtechnikai funkciójuk sincs, mint mondjuk a redőnyöknek és a raffstore-oknak.

Utólagos árnyékolás megoldásnak is ideálisak akkor, ha kevés a rendelkezésre álló hely, mivel a textil árnyékolók doboza kisebb a redőnydobozoknál.

markilux-730-830-on-house.jpg mx_markilux_vuscreen_01-10-2013.jpg e_pergola_210.jpg

 

Télikertek árnyékolása külső textil árnyékolóval

 

normal_wintergarten-11.jpgA télikertek tervezésének fontos lépése az árnyékolás végiggondolása. A nyári időszakban az üveg a megfelelő árnyékolás nélkül túlmelegszik, nem tudunk behúzódni alá a tűző napsugarak elől. A ház és a terasz tájolásától, saját igényeinktől, valamint a télikert típusától függően kell megválasztanunk a megfelelő árnyékoló rendszert.

Az általunk forgalmazott Solarlux télikertek partnere a Markilux árnyékoló rendszereket gyártó cég, így a két termék tökéletesen kompatibilis egymással mind szín, mind formavilágban.

A többféle textil télikert árnyékoló közül kiemelnénk a legmodernebb típust, amit általában javasolni szoktunk ügyfeleinknek. A PERFOTEX szövetből készült Markilux télikert árnyékolók azért különlegesek, mert az anyaguk a fény infravörös tartományának visszaverésére alkalmas fémszálakat tartalmaz, valamint a szövése is speciális.

Így egyrészt visszaveri a fényt, tehát csökkenti az üveg felmelegedését, ugyanakkor rendkívül fényáteresztő, azaz úgy árnyékol, hogy közben nem sötétít.

Teraszárnyékolás könyökkaros textil árnyékolóval

 

Markilux könyökkaros árnyékoló

Ez a Markilux árnyékoló azok számára tökéletes megoldás, akik nem gondolkoznak épített előtetőben, vagy teraszbeépítésben, nem szeretnék egész évben használni a teraszukat, de a nyári időszakban mégis szükségük van valamilyen teraszárnyékoló megoldásra.

markilux_knykkaros_rnykol.jpgA Markilux könyökkaros típusú árnyékolói kiváló megoldást jelentenek erre, mert amikor szükségünk van rá, akkor kinyitjuk, amikor már nem, akkor összezárjuk. A saját fejlesztésű bionikus karok zaj és súrlódásmentes mozgást tesznek lehetővé, ellentétben a hagyományos láncos meghajtással szemben.

A felületkezelésük egyedülálló nanotechnológiás megoldás, melynek köszönhetően taszítja a koszt, a rárakódó port az eső egyszerűen lemossa. Számos textil színből és mintából választhatjuk ki a nekünk tetszőt, illetve azt, ami leginkább illik a házunk építészeti stílusához, színvilágához.

Működésüket megoldhatjuk mechanikusan, vagy motorikusan is, valamint választhatunk olyan kivitelt, aminek a dőlésszöge állítható a nap járásának megfelelően.

Markilux könyökkaros árnyékoló 3Markilux könyökkaros árnyékoló 2

Szabadon álló külső textil árnyékolók

 

Sokszor találkozunk olyan igénnyel, amikor nem a ház oldalához kell csatlakozni valamilyen árnyékoló rendszerrel, hanem mondjuk a kert közepén levő kerti bútor szett fölé szeretnénk árnyékolási védelmet. Erre két különböző megoldást is kínál a Markilux.

Markilux RS1 Pavillon

Az RS1 Pavillon egy szabadon álló árnyékoló rendszer, amit bármilyen sík területen elhelyezhetünk, ahol beton alapokat tudunk biztosítani a négy lábnak.  A textil szélbiztos módon van egy sátortető alakú keretre ráfeszítve, ezért nem kell aggódnunk azért, hogy esetleg letépi egy hirtelen jött vihar. Egy nagyobb esőzéstől sem kell féltenünk, mivel a keretbe is, és a lábakba is a beépített vízelvezetőkön tud elfolyni a víz anélkül, hogy mindenünk vizes lenne.

A vászon a rugós megfeszítésnek köszönhetően hosszú idő után sem használódik el, ereszkedik meg. A szerkezet textil árnyékoló része motorikusan mozgatható.

markilux_pavillon_rs_1_01.jpgrs1_banner.jpg

Markilux Planet

A Planet árnyékoló rendszer egyik legnagyobb előnye, hogy bárhol felállíthatjuk a kertben. Abban is biztosak lehetünk, hogy a portánk design eleme lesz  elegáns, filigrán megjelenésével. Választhatunk a fix lábas, és a teljesen körbe forgatható kivitel között. Utóbbi akkor hasznos leginkább, ha nem akarjuk a kerti bútorokat állandóan húzogatni a nap járásával.

markilux_planet.jpg

Nem tudja, melyik felel meg leginkább az Ön igényeinek? Forduljon hozzánk bizalommal, segítünk!


KAPCSOLATFELVÉTEL »