Mantu Ablak

Solarlux homlokzati nyílászárók

A Solarlux alumínium homlokzati nyílászárókat elsősorban lakótélikertek oldalfalaiként vagy családi házak nagyméretű teraszajtajaként javasoljuk. Azonban nem alkalmas önmagában függönyfalak kialakításához, de alkalmazható függönyfal rendszerekhez (pl. Schüco) speciális igényeknek megfelelő harmonika ajtóként történő beépítésre.

A fentieket figyelembe véve a Solarlux az alábbi alumínium homlokzati nyílászárókat kínálja:

  • Ecoline/Highline harmonika ajtók
  • Ecoline/Highline ablakrendszerek (fix, nyíló, bukó-nyíló kivitelekben)
  • Ecoline/Highline erkélyajtók ill. mellékbejárati ajtók
  • SL 160 alumínium emelő-toló ajtók

Az Ecoline/Highline profilrendszer jellemzői

A Solarlux saját fejlesztésű profilrendszere a legmagasabb hőszigetelési igényeket is kielégíti és egyértelműen a világ élvonalába tartozik. Az Ecoline típus 36 mm vastag, a Highline típus pedig akár 60 mm vastag üvegezés fogadására is képes. A profilok beépítési mélysége 67 ill. 84 mm.

A profilok sarkos élei kiválóan illeszkednek a modern építészetbe. A keretek látható szélessége mindössze 78,5 mm, ami a lehető legnagyobb üvegfelületek alkalmazását teszi lehetővé. A rendszer sajátossága a szabadalmazott, többrétegű, nagy hőszigetelésű belső üvegszálerősítésű polyamid merevítés, ami nagy szerkezeti magasságoknál is kiemelkedő stabilitást biztosít.

Az Ecoline/Highline ablakrendszer keretei és szárnyai is gérben illesztettek, a sarkoknál ragasztott és préselt belső sarokmerevítőkkel. Kiemelkedő tulajdonságuk a profilokban keletkező kondenzvíz kontrollált (automatikus) elvezetése.

A szigetelő és tömítő rendszer

Egy prémium kategóriás alumínium ablakrendszer egyik legfontosabb ismérve a tökéletes tömítettség. A Solarlux nyílászáróknál alapkivitelben három tömítési síkot különböztethetünk meg, amely körbefut a nyílászáró teljes kerületén. Ez opcionálisan négy síkra bővíthető a még jobb tömítettség érdekében. Ez a különösen nagy szélnyomásnak kitett helyeken (penthause lakások, vízparti ingatlanok, stb.)

Nagyon fontos minőségi ismérv, hogy a tömítési síkot sehol nem szakítják meg a vasalatok és zsanérok. Magától értetődő, hogy a Solarlux kizárólag a legmagasabb minőségi osztályba tartozó, kiváló csúszási tulajdonságokkal rendelkező habkitöltésű gumitömítéseket alkalmaz, melyek hosszú éveken át biztosítják a tökéletes tömítettséget.

Méretek

A Solarlux alumínium homlokzati nyílászárók sajátossága, hogy relatív kis profilszélességük ellenére is kiváló stabilitással bírnak a „Bionicle Turtle” bordának köszönhetően. Így a nagy szerkezeti magasságok is gond nélkül megvalósíthatóak. Az alábbiakban a teljesség igénye nélkül néhány példán keresztül szemléltetjük a lehetséges méret tartományokat:

  • Highline harmonika ajtó magassága páros szárnnyal: 3500 mm
  • Highline harmonika ajtó magassága páratlan szárnnyal: 2700 mm
  • Maximálisan gyártható egyszányú fix ablak mérete: 2400 x 2800 mm.
  • SL 160 emelő toló ajtó magassága 2900 mm

Ha ezektől magasabb szerkezetre lenne szüksége, akkor már csak a felülvilágítós kivitelek, vagy a Cero rendszerei jöhetnek szóba (6 m magasságig).

Vasalatok és zsanérok

A Solarlux alumínium nyílászárók kilincsei mind egykezes működtetésűek. A buktató és a nyitó funkció is egyetlen, mindkét funkcióval ellátott kilinccsel történik. Az ablakok zsanérjai alapkivitelben láthatóak, de opcionálisan rendelhető rejtett kivitel is, ami a prémium szegmensben elengedhetetlen követelmény.

Természetesen az ablakok motorizálhatóak és felszerelhetőek elektromos nyitáshatárolóval, valamint bezártságot ellenőrző relével is. A kilincsek és fogantyúk egyedi designban különböző felületekben rendelhetők.

 

Vissza az alumínium nyílászárókhoz »

<