Új ötletek nyílászárók kiválasztásához

2017-06-19

A nyílászárók mint a nevükből is következik, elzárnak egymástól két teret. Vajon léteznek-e olyan nyílászárók melyek nem elválasztanak, hanem összekötnek két teret?

Ha arra a kérdésre kellene válaszolnunk, hogy mi teszi oly különlegessé a Solarlux nyílászáróit, akkor azt mondanánk, hogy az egyetlen nyílászáró, amely nem tereket választ  el, hanem összeköti azokat..  Közel hozza a bentlévőkhöz a természetet, fényt enged a belső tereinkbe. Ki ne szeretne a képen látható napaliban ébredni?

A legújabb Eciline és Highline típusú alumínium harmonika nyílászárók esetén nem kell lemondanunk a nyílászárókkal szemben elvárt legmagasabb követelményekről sem. Így nem kérdés a kiváló hőszigetelési képesség, ami 3 rétegű üveggel üvegezve a harmonika nyílászáróknál eleddig szinte elképzelhetetlen Uw=0,8 W/m2K értéket is elérheti. Ugyancsak kiemelkedő tulajdonság a mindössze 99 mm-e teljes keretszélesség a szárnyak találkozásánál. Az akár 1100 mm széles szárnyak nagy üvegfelületeket és kiváló átláthatóságot biztosítanak.

Azonban nemcsak a hagyományos teraszajtó vagy erkélyajtó funkcióban használhatók ezek a nyílászárók. Ablakként alkalmazva azokat egészen új építészeti dimenziókat nyithatunk meg.

Egészen különleges megoldás a konyhapult fölé épített nyitható ablak és a teraszajtó sorolása. Sok háziasszony bizonyára szívesen főzne ebben a konyhában.

De a napalink falát is megnyithatjuk egy harmonika ablakkal a természet felé, beengedve a friss levegőt és a fényt.

Az SL 60 típusú harmonik aablak különlegessége, hogy a külső oldal tisztítása sem jelent problémát, hála az egy kézmuzdulattal nyitható vasalatnak.

A Solarlux harmonika falak nem csak alumínium kivitelben , de fa és fa-alu rendszerekben is kaphatók. Így azoknak sem kell lemondaniuk a Solarlux élményről, akik fa nyílászárókban gondolkodnak. Az alábbi hálószoba élményt a az SL67 típusú fa harmonika ajtó biztosítja.

Kérje el tervezési anyagainkat és további referencia képeket is küldünk Önnek.

Mantu Ajtó-Ablak Stúdió

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a téma szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Homlokzati nyílászárók témában
Medenceterek nagy felületű kinyitása a kertre
2014-10-08

Medenceterek nagy felületű kinyitása a kertre

A beltéri medenceterek egyik hátránya, hogy a nyári melegben szívesebben tartózkodunk a szabad levegőn, mint egy bezárt épületben. Erre a problémára nyújtanak megoldást a Solarlux harmonika nyílászárói.

Olvasson tovább
Betörésvédelem felsőfokon – CERO III toló ablakok és ajtók
2016-04-24

Betörésvédelem felsőfokon – CERO III toló ablakok és ajtók

A nagy átláthatóságot és a nagy homlokzati nyílászáró méreteteket előtérbehelyező építészet nem mondhat le a biztonságról. A megoldást a SOLARLUX CERO III jelenti.

Olvasson tovább
Homlokzatot csúfító rovarhálók
2014-10-29

Homlokzatot csúfító rovarhálók

Egyetlen építésznek sem szíve vágya, hogy a megrendelő a művészileg megtervezett homlokzatot ronda, oda nem illő szúnyoghálókkal csúfítsa el. Ugyanakkor a szúnyogok és rovarok ellen védekezni kell. De hogyan?

Olvasson tovább