Új ötletek nyílászárók kiválasztásához

2017-06-19

A nyílászárók mint a nevükből is következik, elzárnak egymástól két teret. Vajon léteznek-e olyan nyílászárók melyek nem elválasztanak, hanem összekötnek két teret?

Ha arra a kérdésre kellene válaszolnunk, hogy mi teszi oly különlegessé a Solarlux nyílászáróit, akkor azt mondanánk, hogy az egyetlen nyílászáró, amely nem tereket választ  el, hanem összeköti azokat..  Közel hozza a bentlévőkhöz a természetet, fényt enged a belső tereinkbe. Ki ne szeretne a képen látható napaliban ébredni?

A legújabb Eciline és Highline típusú alumínium harmonika nyílászárók esetén nem kell lemondanunk a nyílászárókkal szemben elvárt legmagasabb követelményekről sem. Így nem kérdés a kiváló hőszigetelési képesség, ami 3 rétegű üveggel üvegezve a harmonika nyílászáróknál eleddig szinte elképzelhetetlen Uw=0,8 W/m2K értéket is elérheti. Ugyancsak kiemelkedő tulajdonság a mindössze 99 mm-e teljes keretszélesség a szárnyak találkozásánál. Az akár 1100 mm széles szárnyak nagy üvegfelületeket és kiváló átláthatóságot biztosítanak.

Azonban nemcsak a hagyományos teraszajtó vagy erkélyajtó funkcióban használhatók ezek a nyílászárók. Ablakként alkalmazva azokat egészen új építészeti dimenziókat nyithatunk meg.

Egészen különleges megoldás a konyhapult fölé épített nyitható ablak és a teraszajtó sorolása. Sok háziasszony bizonyára szívesen főzne ebben a konyhában.

De a napalink falát is megnyithatjuk egy harmonika ablakkal a természet felé, beengedve a friss levegőt és a fényt.

Az SL 60 típusú harmonik aablak különlegessége, hogy a külső oldal tisztítása sem jelent problémát, hála az egy kézmuzdulattal nyitható vasalatnak.

A Solarlux harmonika falak nem csak alumínium kivitelben , de fa és fa-alu rendszerekben is kaphatók. Így azoknak sem kell lemondaniuk a Solarlux élményről, akik fa nyílászárókban gondolkodnak. Az alábbi hálószoba élményt a az SL67 típusú fa harmonika ajtó biztosítja.

Kérje el tervezési anyagainkat és további referencia képeket is küldünk Önnek.

Mantu Ajtó-Ablak Stúdió

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a téma szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Homlokzati nyílászárók témában
Síkban zárt fa-alumínium ablakok
2015-01-15

Síkban zárt fa-alumínium ablakok

Tovább bővül a Mantu Ajtó és Ablak Stúdió ablakprogramja, mellyel elsősorban az építészeknek szeretnének kedveskedni. Az osztrák Katzbeck® ablakgyár legújabb LINEA típusú ablakai semmilyen hiányérzetet nem hagynak.

Olvasson tovább
Térelválasztás – látványban összekötve
2017-09-14

Térelválasztás – látványban összekötve

Egy újonnan kifejlesztett extrém lapos küszöbbel kibővült a CERO II ablakok felhasználási területe, mely lehetőségeket nyit az építészek számára.

Olvasson tovább
IFGold díjat kapott a CERO ablak
2015-03-20

IFGold díjat kapott a CERO ablak

A Solarlux megkapta a kiemelkedő designért járó “IF Gold Award” kitüntetést a CERO toló-ablak rendszerért, melyet idén 2015. február 27-én a Münchenben a BMW Welt területén nyújtottak át.

Olvasson tovább