Átlátszó akril üveg vezetésű zsalúziák

2014-04-17

Napjaink épületeibe egyre nagyobb üvegfelületek terveznek, ahol a szabad kilátás biztosításának érdekében, sok esetben üvegsarkok kivitelezésére van szükség. Ilyen esetekben a lamellás árnyékolóknál a vezető szálas kivitelt alkalmazták az árnyékoló berendezéseket gyártó cégek.

A vezetőszálas megvezetésnek az egyik legnagyobb hátránya a gyenge szélterhelhetőség, mivel akár már 38 km/h szél terhelésnél is az ablakok szerkezeteinek, üvegeknek csapódhatnak a lamellák, ami nem csak nagy zajjal jár, de meg is sértheti a nyílászáró szerkezetet. 

A zárt vezetősínek nagyobb stabilitást biztosítanak, de optikailag rontják az épület látványképét.

A Schlotterer új PLEXOLux átlátszó, polírozott akril üveg vezetősínével minden kritériumnak megfelelünk fenti igények esetén.

A PLEXOLux mind stabilitás, mind optika szempontjából tökéletes megoldást biztosít az üvegsarkok árnyékolásában.

A PLEXOLux teljes egészében csiszolt akril üveg, így átlátható és stabil. A vezetősín ebben az esetben alsó és felső megrögzítést kap, így nem kapcsolódik az üvegsarokhoz, el tudjuk kerülni a köztes látszó szerkezeti rögzítést.

A PLEXOLux vezetősínnel ellátott zsaluzia sorolások, akár a 60km/h szélterhelésnek is ellen állnak és 3000mm szélességig alkalmazhatóak, minden lamella típusban.

Sarokvezetés PlexoLux zsalúziánál


Forrás: Schlotterer

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a téma szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Árnyékolás témában
Világítani árnyékolással?
2014-03-13

Világítani árnyékolással?

Első pillantásra a többség bizonyára valami sajtóhibára gondol a fenti címet olvasva. Pedig a dilemma mindenki előtt ismert. Nyáron hűvös legyen a szobában, de akkor sötét, vagy pedig világos, de meleg. Vagy létezik olyan megoldás, amely világos és mégis

Olvasson tovább
Üvegtetők árnyékolása textil árnyékolóval
2014-04-16

Üvegtetők árnyékolása textil árnyékolóval

Külső vagy belső árnyékolást alkalmazzunk? Milyen tulajdonságú anyagok alkalmasak a külső árnyékolásra? A választ itt találja?

Olvasson tovább
Termikusan szigetelt redőny lefutósín
2014-06-25

Termikusan szigetelt redőny lefutósín

Közismert probléma, hogy a hagyományos árnyékoló berendezések lefutó sínjei tisztán alumíniumból készülnek, miáltal relatív hőhídat képezve rontják a beépítési csomópont szigeteltségét. Hogyan tudunk ez ellen védekezni?

Olvasson tovább