Mire figyeljen az árnyékolók kiválasztásakor?

schlotterer_rnykol_rendszerek.jpg

A Mantu Selection ablakprogram elengedhetetlen kiegészítője egy olyan árnyékolási rendszer, amely műszakilag kiforrott megoldásokat tartalmaz. 

Az Ön házába is beépíthető?

A Schlotterer termékeket a prémium anyagok használata, és a mindenféle építési környezetre előre átgondolt pontos mérnöki tervezés jellemzi, szemben az iparágban általános ad hoc megoldásokkal. Érdemes tudnia, hogy az árnyékolási rendszer előnyeit akkor lehet a legjobban kihasználni, ha az árnyékolást már a tervezési fázisban integrálja az épületbe.

Egész évben használható?

A modern építészeti stílusokban a nagy üvegfelületek dominálnak annak érdekében, hogy minél több természetes fénnyel töltsük meg a belső tereket. Azonban ez nem csak fény, de plusz hő is, amit télen jó lenne hasznosítani, nyáron viszont el kell kerülni hogy a helyiség túlmelegedjen tőle.

Ezért az energiatudatos építkezéshez a megfelelően kiválasztott árnyékolás is nagyban hozzájárul, mivel nem csak a hideg ellen nyújthat plusz védelmet, de hasznosíthatja a nap energiáját is, nyáron pedig főleg a nagy üvegfelületen át beáramló melegtől óvja a házat. 

Tervezzen előre!

Így különösen fontos, hogy már a tervezéskor gondoljunk arra, hogy milyen árnyékolástechnikát szeretnénk az ablakokra, hogy a nyílások kialakításakor ezeket is számításba vegyék. Továbbá, az árnyékolóknak harmonizálniuk kell anyagukban és megjelenésükben az ablakok külső felületével, valamint a ház építészeti stílusával,  hiszen leengedett állapotban a homlokzat jelentős részét foglalják el.

schlotterer_rnykol_rendszerek_a_mantuban.jpg


A modern árnyékoló rendszer előnyei


  • télen hasznosítja az ingyen szoláris energiát, amivel Ön fűtési költséget takaríthat meg
  • nyáron véd a túlmelegedéstől, ezért csökkenti a hűtőberendezések energiaköltségeit
  • a mozgatható árnyékolás lehetővé teszi a természetes napfény hasznosítását úgy, hogy korlátozza a vakító hatást, de nappal biztosítja a belső terek természetes fénnyel való ellátását
  • teljes sötétítés nélkül küszöböli ki a vakító fényt, ezáltal a képernyő előtt végzett tevékenységek nem erőltetik meg a szemet
  • szerepet játszanak a betörésvédelemben is: az alumínium lamellás redőnyök rendkívül stabilak, felfeszítésük, feltolásuk csak rendkívül erős zajjal, és sok idő után lehetséges. Az elektromos meghajtású redőnyök alaptartozéka a feltolás elleni védelem, ami hozzájárul ahhoz, hogy távol tartsuk a betörőket otthonunktól

     SCHLOTTERER REDŐNY »
 SCHLOTTERER RAFFSTORE »