Weinstock műanyag ablakok

Műanyag ablakok kompromisszumok nélkül


Az IDEAL Fensterbau műanyag ablakai közül 3 típust válogattunk ki, amely a magyarországi építési szokások és igények alapján, a műszaki paramétereket és az ár-érték arányt figyelembe véve a legjobb megoldást kínálják.

 

5000_se_fv.jpg

ideal5000se_fb_metszet.jpg
ideal5000se_fb_metszet.jpg 
IDEAL 5000 SE fv
 IDEAL 5000 SE fb
 IDEAL 8000 SE fv


Kinek ajánljuk műanyag ablakainkat?


Elsősorban az új építésű, modern családházak építőinek, akik megengedhetik magunknak, hogy ne mindenből az olcsó megoldást keressék, ugyanakkor nem fogalmaznak meg olyan prémium igényeket sem, amit csak fa vagy alumínium ablakokkal lehetne keilégíteni.

Azoknak, akik akár a formai megjelenésben, akár a műszaki paraméterek terén (vízzáróság, szélállóság) magasabb igényeket támasztanak az átlagnál és pénzükért garantáltan azt is szeretnék megkapni, amiért fizettek, ill. amit ígértek nekik.

Akik nyílászáróikkal a következő 20-30 évben garantáltan nem akarnak foglalkozni, mert sem idejük, sem kedvük nincs szakemberek után rohangálni a javításhoz.

Nem utolsó sorban pedig azoknak, akik az építkezésüknél a kiforrott, bevált megoldásokra helyezik a hangsúlyt, megkövetelik a pontos és szakszerű munkavégzést és nem elégszenek meg a kontár félmegoldásokkal.

Nem túl drágák ezek az ablakok?


Nem tagadás, többe kerülnek, mint a legtöbb hazai gyártású műanyag ablak és körülbelül 1,5-2 szeres árszinttel kell számolni a hazai átlagárakhoz képest.

Bár megjegyezzük, hogy egy telejesen azonos kivitelben gyártott magyar ablak pont ugyanennyibe kerül, ezért nem is kínálnak ilyet a hazai piacon.

Így aztán egy átlagos családi házra az olcsóbb ablakokból 2-2,5 mFt, míg a magasabb minűségű társaikból 3-4 millió Ft az ablakok beruházási értéke. Látható, hogy a különbség 1-1,5 millió Ft körüli összegben mérhető, ami az építkezés teljes, 40-50 millió Ft-os nagyságrendű bekerülése mellett elenyészőnek (kb. 2%) tekinthető.

Próbálja ki online ablak árkalkurátorunkat , amelyből megismerheti az IDEAL-is ablakok árát.

Miért érdemes mégis megfontolni a Weinstock ablakok választását?


A legtöbb építkező a döntési szempontokat leszűkíti a hőszigetelési értékekre és az árra. A legrosszabb esetben a hőszigetelési érték alatt nem is az ablak, hanem az üveg hőszigetelési értékét adják meg, ami legfeljebb előfeltétele az ablak jó hőszigetelésének, de semmiképpen sem mérvadó értéke.(Persze lássuk be, ez nem véletlen, hiszen ennek az értéknek a megadásával a silány termékek is jó színben tünttehetők fel.)

A körültekintő vásárló tudja, hogy a hőszigetelés mellett legalább olyan fontos tulajdonságai egy ablaknak a vízállóság, a szélállóság, vagy a légátersztés.

Ezek a tulajdonságok egyszerű paraméterekkel mérhetőek és megadhatóak, és valóban jól jellemzik egy ablak minőségét. Az IDEAL Fenster műanyag ablakai e műszaki paraméterek tekintetében kiválóan teljesítenek.

De mit is jelent a minőség egy ablak esetén? Mi az ablak funkciója egyáltalán?


Nos, talán azt mondhatjuk, hogy az otthonunk teljeskörű időjárás elleni védelmét (hőmérséklet, csapadék, szél) valamint speciális igényeket (hanggátlás, betörés gátlás, stb ) ellátó nyílást záró szerkezet, ami mind emellett nyitható is.

A hangsúly ezesetben a nyithatóságon van, ami ráadásul sok esetben buktathatóságot is jelent. Ugyanis a működtetés során, a terhelések hatásása az ablak deformálódik, a zsanérok megfeszülnek.

Gondoljon bele! Egy 3 rétegű üvegezésű ablak súlya sokszor a 100 kg-ot is meghaladja. Nagyon fontos tulajdonsága az ablaknak, hogy ezek a deformációk nem legyenek maradandóak, vagyis a becsukás után az ablak változatlanul, ugyanazokat a hőszigetelési, vízzárási, légátersztési paramétereket produkálják, amiket elvárunk tőlük.

Ez pedig csak akkor lehetséges, ha az ablak megfelelő stabilitással bír, ami előfeltétele a műszaki paraméterek tartós megörzésének. Egy deformálódott ablak se nem hőszigetelő, se nem vízzáró! Még akkor sem , ha a legjobb 3 rétegű üveg van beépítve vagy középtömítésés profilú, amit oly sokan reklámoznak.

Vagyis a stabilitás az ablak legfontosabb tulajdonsága, mert enélkül nincs se tartós hőszigetelés, se tartós víz-, és légzárás. Mivel az ablakainkat 20-30 évre vásároljuk, ezért nem engedhetjük meg magunknak, hogy a beépítéskor még kiváló hő-, és vízszigetelésű ablakaink néhány év múlva az igért paraméterek felét se teljesítsék.

Az IDEAL Fenster műanyag ablakai a legmagasabb szintű stabilitással rendelkeznek, mely által az elvárt funkciókat tartósan, 20-30 éven át változatlan színvonalon garantálják.

Mit nyújtanak a Weinstock műanyag ablakok?

Ideális üveg választék


Ablakainkba kizárólag a legjobb, minőségileg kiemelkedő üveggyártók termékeit építjük be. Az alkalmazott üvegtáblák kristálytiszta átláthatóságot biztosítanak, mely által akadály nélkül élvezhetjük a külső látványt. Vevőink egyéni igényeik alapján emelt hő- és hangszigetelésű, vagy betörésbiztos üvegek közül válogathatnak.

Mi az az Uw-érték?


Az Uw érték az ablak energiaveszteségének jellemzésére szolgáló mérőszám, mely az Ug (az üveg mérőszáma) és az Uf (a keret mérőszáma) értékek eredőjeként, egységnyi ablakfelületre számított érték. Vásárlóként fontos megjegyezni, hogy önmagában az üveg mérőszáma nem elegendő az ablak hőveszteségének jellemzésére.

Az is igaz azonban, hogy a gyenge minőségű ablakok gyártói előszeretettel adják meg ezt az értéket az ablak hőszigetelésének jellemzésére, ami nyilvánvalóan a vevők becsapásával egyenértékű.

Az IDEAL Fenster ablakait minden esetben az ablakra vonatkozó Uw értékkel jellemezzük, mely kimagasló értéket mutat.

Szoláris nyereség


szolaris_nyereseg.jpgA kiváló hőszigetelés mellett legalább olyan fontos, hogy kintről befelé irányuló hő akadálytalanul bejusson a helységeinkbe, mely által jelentős energiát spórolhatunk meg.

A legmodernebb 3 rétegű üvegezések és egy nagy hatékonyságú bevonat kombinációjaként a létező legjobb hőtechnikai tulajdonságokat sikerült ötvöznünk a legmagasabb szoláris nyereséggel.

Mindezt úgy, hogy sem a hőtechnikai paraméterek, sem pedig a fényáteresztő képesség nem romlott.

Többféle választható vasalat


Rendszerint kevés szó esik az ablak vasalatainak fontosságáról. Pedig az ablak méretének és súlyának figyelembevételével megválasztott vasalat alapvetően határozza meg az ablak jövőbeni működését. Egy alulméretezett vasalatrendszer pár év alatt deformálódik, és alapjaiban lehetetleníti el az ablak alapvető funkcióinak (vízzárás, légzárás, hőszigetelés) betöltését.

Jellemző módon e téren is a maszatolás és félrebeszélés jellemzi a piacot. Bevált módszer itt is a minőség bizonygatására a gyártók neveivel való példálózás (pl. Roto, Winghaus, stb.). Nem állíthatjuk, hogy ne lenne minőségi és árkülönbség az egyes gyártmányok között. De ennél sokkal fontosabb, hogy az adott gyártmánycsaládon belül a megfelelő terhelhetőségű vasalatot alkalmazták-e?

Az IDEAL Fenster ablakaiba a legmagasabb minőségi kritiruomakat is kielégítő Winghaus márka vasalatai építjük be. Ablakaink BASIS alapfelszereltségébe tartozik:

 • 3 dimenzióban állítható Activ Pilot vasalatok
 • hibás működésgátló
 • szárnykiemelő
 • fehér vagy F9 színű pántok
 • 2 db biztonsági zárlemez
 • •akár 130 kg-os ablakszárnyak

Az egyéni igények alapján az alábbi opcionális vasalatok beépítésére van lehetőség:

 • Activ Pilor comfort vasalat (párhuzamos nyitás lehetősége)
  • A párhuzamos nyitás funkciója kényelmes megoldást kínál a szellőztetésre és ezáltal a helységeink levegőcseréjének biztosítására. Nagy előnye a rendszernek, hogy ellentétben a bukó funkcióval itt megmarad a biztonság és akár RC2 betörésgátlási osztály is elérhető.
 • Különböző biztonsági fokozatok: Basis plus, RH2, RC2
  • Bázis plus: minda 4 sarokban csapos reteszelés biztonsági zárlemezzel
  • RH2: emelt biztonság az oldalak kiegészítő reteszelésévelés fúrásvédett cilenderrel
  • RC2: minősített biztonsági fokozat teljes körő mechanikai védelemmel, biztonsági üvegel
 • Rejtett vasalat (IDEAL SELECT)
  • Nincsenek a felületből kiálló alkatrészek, nincsen zavaró színeltérés a vasalat és a profil színe között. A vasalatok nem fekszenek a szigetelési síkban, így jobb a tömítettség.
 • „Tilt first” (Nyitás előtt buktatás)
  • A kilincs először bukó funkciót aktiválja és csak továbbfordítva a nyíló funkciót.
 • Elektromos nyitásérzékelő (High Control)
 • A riasztórendszerhez integrálható elektronikus védelem

Ezekből a Weinstock műanyag ablakokból választhat


1. IDEAL 5000 SE fv műanyag ablak


5000_se_fv.jpgA Mantu kínálatának belépő modellje ez a nem csak megjelenésében, de minden paraméterében kiváló minőségű műanyag ablak.

Benne van minden , amit ma egy korszerű műanyag ablaktól várni lehet. Formai megjelenésében hagyományos ablakszerkezetről beszélhetünk, ahol a három különböző üvegléccel (kerek, soft, sarkos) rendelhető ablakszárny és a keret síkja egymáshoz képest eltolt.

Az ablakszárny stabilitását a beragasztott üveg és az üvegszálerősítésű (ULTRADUR Highspeed) szárnyprofil biztosítja. Mivel nincsen acélerősítés a szárnyban, ezért sokkal jobb a hőszigetelése, mint egy azonos beépítési mélységű kommersz ablaké. A acél hiányából bekövetkező súlycsökkenés kíméli a vasalatokat és hosszú élettartamot nyújt.

Mit kell tudnia az Ideal 5000 SE fv műanyag ablakról?


• Innovatív üvegragasztásos technológia
• Ultradur® High Speed profilerősítés
• 70 vagy 80 mm látszó keretszélesség
• max. üvegvastagság 38 mm
• hanggátlás akár RwP = 46dB-ig
• felület fehér vagy dekor
• középtömítéses rendszer, 3 tömítősíkkal, fehér színben, decornál fekete
• hőszigetelés (referenciaméret 1230x1480mm):
o 2 rétegű üveggel (Ug=1,1 W/m²K) min. 1,26 W/m²K
o 3 rétegű üveggel (Ug=0,5 W/m²K) akár Uw 0,84 W/m²K értékig)
• Winghaus Activ Pilot vasalatok
• Alapfelszereltségben 2 biztonsági csappal és zárlemezzel
• Extrém időjárásálló, additív technológiájú műanyagprofilok
• A bextrudált tömítéseknek hála extrém időjárásálló
• 98,2%-ban újrahasznosítható anyagok
• ólom, cadmium és bárium mentes műanyagprofilok
• CE minősítés minden ablakhoz

Teljesítmény értékek


Légáteresztés: 3 osztály EN 12207
Csapódó eső elleni védelem: 4A EN 12208
Szélállóság: B3 EN 12210

Megjegyzés: A fenti értékek a teljesített alapkövetelményre vonatkoznak. Magasabb igények esetén kérjük egyeztessen a képviselettel!

Ezt az ablakot válassza, ha az alábbi szempontokat tartja szem előtt:


• A technika csúcsán álló, korszerű, de exkluzivitásoktól mentes ablakot keres.
• A jogszabályi előírásoknál (Uw 1,3 W/m²K) jobb, de nem extrém hőszigetelési követelményeket állít.
• Magas követelményeker fogalmaz meg a hanggátlás terén. (minősítetten)
• Kiváló szél-, és vízállóságot, valamint tökéletes légzárást szeretne (minősítetten)
• Biztos, hibamentes működtetést kíván hosszú éveken keresztül.
• Tartósan szép ablakra van szüksége.
• Átlagos méretű ablakok vannak az épületen
• Német minőséget keres, megfizethető árakon

2. IDEAL 5000 SE fb műanyag ablak


ideal5000se_fb_metszet.jpgEgy páratlan exkluzivitást kínáló műanyag ablak kiváló műszaki paraméterekkel, abszolút megfizethető árakon.

Az ablak feépítésében megegyezik az fv kivitellel, az ablakszány azonban síkban helyezkedik el a kerettel.

Az ablak külső megjelenése így teljesen sík, szögletes, tökéletesen megfelel a modern minimalista építészeti törekvéseknek.

A fóliázott alumínium színű kivitelek látványban azonos hatást kínálnak, mint a drága alumínium ablakok. Mindez azonban lényegesen jobb hőszigetelési értékek mellett.Mit kell tudnia az Ideal 5000 SE fb műanyag ablakról?


• Innovatív üvegragasztásos technológia
• Ultradur® High Speed profilerősítés
• max. üvegvastagság 51 mm
• max. elemmagasság 2385 mm
• felület fehér vagy dekor
• középtömítéses rendszer, 3 tömítősíkkal, fehér színben, decornál fekete
• hőszigetelés (referenciaméret 1230x1480mm):
o 2 rétegű üveggel (Ug=1,1 W/m²K) min. 1,25 W/m²K
o 3 rétegű üveggel (Ug=0,5 W/m²K) akár Uw 0,76 W/m²K értékig
• Winghaus Activ Pilot vasalatok
• Alapfelszereltségben 2 biztonsági csappal és zárlemezzel
• Extrém időjárásálló, additív technológiájú műanyagprofilok
• A bextrudált tömítéseknek hála extrém időjárásálló
• 98,2%-ban újrahasznosítható anyagok
• ólom, cadmium és bárium mentes műanyagprofilok
• CE minősítés minden ablakhoz

Teljesítmény értékek


Légáteresztés: 3 osztály EN 12207
Csapódó eső elleni védelem: 4A EN 12208
Szélállóság: B3 En 12210

Megjegyzés: A fenti értékek a teljesített alapkövetelményre vonatkoznak. Magasabb igények esetén kérjükegyeztessen a képviselettel!

Ezt az ablakot válassza, ha az alábbi szempontokat tartja szem előtt:


• A technika csúcsán álló, korszerű, a modern építészetbe illő design ablakot keres.
• Egyediségre vágyik.
• A jogszabályi előírásoknál (Uw 1,3 W/m²K) jobb, de nem extrém hőszigetelési követelményeket állít.
• Kiváló szél-, és vízállóságot, valamint tökéletes légzárást szeretne (minősítetten)
• Biztos, hibamentes működtetést kíván hosszú éveken keresztül.
• Tartósan szép ablakra van szüksége.
• Átlagos méretű ablakok vannak az épületen
• Német minőséget keres, megfizethető árakon

3. IDEAL 8000 SE fv műanyag ablak


ideal_8000se.jpgMinden paraméterében csúcskategóriás műanyag ablak azoknak , akik a legjobbra vágynak.

A keretben lévő acélmerevítés kiváló stabilitást biztosít nagyobb szerkezeti méretek esetén is.

Az ablakszárnyban az acélmerevítés helyett Ultradur® High Speed profilerősítés lényegesen emeli a hőszigetelési értéket.Mit kell tudnia az Ideal 8000 SE fv műanyag ablakról?


• Innovatív üvegragasztásos technológia
• Ultradur® High Speed profilerősítés
• 80 mm látszó keretszélesség
• max. üvegvastagság 48 mm
• hanggátlás akár RwP = 41dB-ig
• felület fehér vagy dekor
• középtömítéses rendszer, 3 tömítősíkkal, fehér színben, decornál fekete
• hőszigetelés (referenciaméret 1230x1480mm):
o 2 rétegű üveggel (Ug=1,1 W/m²K) min. 1,23 W/m²K
o 3 rétegű üveggel (Ug=0,5 W/m²K) akár Uw 0,73 W/m²K értékig)
• Winghaus Activ Pilot vasalatok
• Alapfelszereltségben 2 biztonsági csappal és zárlemezzel
• Extrém időjárásálló, additív technológiájú műanyagprofilok
• A bextrudált tömítéseknek hála extrém időjárásálló
• 98,2%-ban újrahasznosítható anyagok
• ólom, cadmium és bárium mentes műanyagprofilok
• CE minősítés minden ablakhoz

Teljesítmény értékek


Légáteresztés: 3 osztály EN 12207
Csapódó eső elleni védelem: 4A EN 12208
Szélállóság: B3 EN 12210

Megjegyzés: A fenti értékek a teljesített alapkövetelményre vonatkoznak. Magasabb igények esetén kérjükegyeztessen a képviselettel!

Ezt az ablakot válassza, ha az alábbi szempontokat tartja szem előtt:


• A technika csúcsán álló, korszerű, minden paraméterében kiváló ablakot keres.
• A jogszabályi előírásoknál (Uw 1,3 W/m²K) jobb, de nem extrém hőszigetelési követelményeket állít.
• Kiváló szél-, és vízállóságot, valamint tökéletes légzárást szeretne (minősítetten)
• Biztos, hibamentes működtetést kíván hosszú éveken keresztül.
• Tartósan szép ablakra vágyik.
• Átlagnál nagyobb méretű ablakok is vannak az épületen
• Német minőséget keres, amire áldozni is hajlandó.


Nem találta meg azt a műanyag ablakot , amit keresett? Lépjen kapcsolatba tanácsadónkkal, aki segít Önnek megtalálni az Ön által keresett műanyag ablakot.


KAPCSOLATFELVÉTEL »