Stabilabb műanyag ablakok

2014-12-10

Egy új szabadalomnak köszönhetően minden eddiginél stabilabb műanyag ablakot sikerült kifejleszteni a világ egyik legnagyobb műanyagprofil gyártójának számító Profine csoportnak. A termékek 2015 januárjától Magyarországon is kaphatóak.

A nagy üvegezett homlokzatok megvalósítása sokszor a nyílászárógyártás műszaki korlátain bukik el. Az egyre növekvő méretek az ajtó és ablakszárnyak extrém súlynövekedéséhez vezet, ami a zsanérok túlterhelését okozza, ezáltal pedig működtetési problémák jelentkeznek.

De nem csak az extrém súlyok mozgatása, hanem a megnövekedett méretek miatti stabilitás csökkenés is komoly problémát jelent, ami elsősorban a hőtechnikai értékek romlásában, záródási pontatlanságban jelentkezik.

A homlokzati nyílászárók jellemzően három különböző anyagból készülhetnek. Közülük hő technikai és ár szempontból legelőnyösebb a műanyag és legkedvezőtlenebb az alumínium.

Stabilitás szempontjából azonban éppen fordított a helyzet, ezért hiába kedvező árfekvésű a műanyag ablak, a nem kielégítő stabilitás miatt a nagyobb méretű homlokzati üvegezések igénye esetén nem alkalmazható.  

A fa nyílászárók mindkét esetben középen helyezkednek el a vizsgált szempontokból és a legoptimálisabb megoldást kínálják, viszont árszintjük még mindig lényegesen magasabb a műanyag ablakokhoz képest.


 
Hagyományos clipses rögzítés

Ezért jelent áttörést a műanyag ablak gyártásban az Alufusionnak nevezett rendszer, melynek lényege, hogy nem egy önálló alumínium borítást rögzítenek clips rendszerrel egy műanyag profilra, hanem az alumínium és a műanyag szerves egységben egy rendszert alakot, ami a stabilitás óriási mértékű növekedését idézi elő.

Az Alufusion rendszerrel az építészek gond nélkül akár 2,80 m magas homlokzati nyílászárókat is megvalósíthatnak, a fa vagy alumínium nyílászárókhoz képest lényegesen alacsonyabb költségvetés mellett.

 

 

az alufusion borításű műanyag ablak

Sajnos a Profine csoport a hazánkban is gyártott és jól ismert Kömmerling márkanevű profiljaihoz nem fejlesztette ki az Alufusion rendszert.

Ezért az csak  Profine prémium márkáját jelentő Trocal profilokkal együtt, az ebből a profilból gyártó rendszergazdától vásárolható.

Magyarországon az Alufusion rendszerű Trocal profilból készült ablakok a Mantu Ajtó - Ablak Stúdiónál vásárolhatók meg.

       

 

 

 

Korszerű Alufusion ablak

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Homlokzati nyílászárók témában
Így válasszon műanyag ablakot!
2014-10-14

Így válasszon műanyag ablakot!

A megfelelő műanyag ablakot kiválasztani szinte már művészet. Mit vegyünk figyelembe a rengeteg műszaki tulajdonság, érték közül? Valóban azok a fontosak az ár szempontjából?

Olvasson tovább
Milyen fából készüljön az ablak?
2015-03-04

Milyen fából készüljön az ablak?

A fa ablakok kétségkívül újra reneszánszukat élik annak ellenére, hogy áruk lényegesen magasabb a műanyag ablakokhoz képest. Nem csoda, ha néhány gyártó vagy kereskedő az alapanyagok ügyes megválasztásával próbál versenyképes maradni. Vajon jó úton járnak

Olvasson tovább
Érdemes-e többet fizetni a jobb hőszigetelésért?
2015-04-10

Érdemes-e többet fizetni a jobb hőszigetelésért?

A legtöbben nyilván rávágják a kérdésre a választ- "Természetesen!" Valószínűleg igazuk is van. De ha úgy kérdeznénk, hogy mennyivel érdemes többet fizetni, akkor valószínűleg már többet kellene gondolkodni. Mi segítünk ebben.

Olvasson tovább