Stabilabb műanyag ablakok

2014-12-10

Egy új szabadalomnak köszönhetően minden eddiginél stabilabb műanyag ablakot sikerült kifejleszteni a világ egyik legnagyobb műanyagprofil gyártójának számító Profine csoportnak. A termékek 2015 januárjától Magyarországon is kaphatóak.

A nagy üvegezett homlokzatok megvalósítása sokszor a nyílászárógyártás műszaki korlátain bukik el. Az egyre növekvő méretek az ajtó és ablakszárnyak extrém súlynövekedéséhez vezet, ami a zsanérok túlterhelését okozza, ezáltal pedig működtetési problémák jelentkeznek.

De nem csak az extrém súlyok mozgatása, hanem a megnövekedett méretek miatti stabilitás csökkenés is komoly problémát jelent, ami elsősorban a hőtechnikai értékek romlásában, záródási pontatlanságban jelentkezik.

A homlokzati nyílászárók jellemzően három különböző anyagból készülhetnek. Közülük hő technikai és ár szempontból legelőnyösebb a műanyag és legkedvezőtlenebb az alumínium.

Stabilitás szempontjából azonban éppen fordított a helyzet, ezért hiába kedvező árfekvésű a műanyag ablak, a nem kielégítő stabilitás miatt a nagyobb méretű homlokzati üvegezések igénye esetén nem alkalmazható.  

A fa nyílászárók mindkét esetben középen helyezkednek el a vizsgált szempontokból és a legoptimálisabb megoldást kínálják, viszont árszintjük még mindig lényegesen magasabb a műanyag ablakokhoz képest.


 
Hagyományos clipses rögzítés

Ezért jelent áttörést a műanyag ablak gyártásban az Alufusionnak nevezett rendszer, melynek lényege, hogy nem egy önálló alumínium borítást rögzítenek clips rendszerrel egy műanyag profilra, hanem az alumínium és a műanyag szerves egységben egy rendszert alakot, ami a stabilitás óriási mértékű növekedését idézi elő.

Az Alufusion rendszerrel az építészek gond nélkül akár 2,80 m magas homlokzati nyílászárókat is megvalósíthatnak, a fa vagy alumínium nyílászárókhoz képest lényegesen alacsonyabb költségvetés mellett.

 

 

az alufusion borításű műanyag ablak

Sajnos a Profine csoport a hazánkban is gyártott és jól ismert Kömmerling márkanevű profiljaihoz nem fejlesztette ki az Alufusion rendszert.

Ezért az csak  Profine prémium márkáját jelentő Trocal profilokkal együtt, az ebből a profilból gyártó rendszergazdától vásárolható.

Magyarországon az Alufusion rendszerű Trocal profilból készült ablakok a Mantu Ajtó - Ablak Stúdiónál vásárolhatók meg.

       

 

 

 

Korszerű Alufusion ablak

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Homlokzati nyílászárók témában
Mikor vásároljunk ablakot?
2014-10-15

Mikor vásároljunk ablakot?

Amikor az építkezés eljut abba a fázisba, hogy beépíthetőek lesznek a homlokzati nyílászárók, már biztosan elkéstünk az ablakrendeléssel, eláruljuk, miért.

Olvasson tovább
Behozni a természetet a lakásba?
2017-11-15

Behozni a természetet a lakásba?

Mi sem egyszerűbb ennél. A CERO tolóablakok nagyfokú szabadságot kínálnak, de nem feledkeznek meg a szükséges rovarvédelemről sem.

Olvasson tovább
Nyáron is használható beltéri medence
2014-06-05

Nyáron is használható beltéri medence

A legtöbb beltéri medence legnagyobb hátránya, hogy éppen a legmelegebb nyári hónapokban nem nyújtanak felüdülést, hiszen mindenki a szabadba, a levegőre kívánkozik. Létezik egy megoldás, ami egy csapásra megoldja a problémát.

Olvasson tovább