5 ok, amiért beázhat az ablak

2014-09-18

Bosszantó, vagy inkább dühítő, ha a frissen cserélt ablakunk beázik, és víztócsa vár minket a padlón minden hosszabb, vagy nagyobb esőzés után. Nézzük, mi okozhatja ezt.

  1. Az egyik lehetséges ok, ha az ablakpárkányt helytelenül alakítják ki. Például rossz az ablak és a párkány csatlakozása, vagy nem elégséges, esetleg rossz a párkány lejtése. De az is előfordulhat, hogy tömítetlenség van a párkány és vakolat között.
  2. Társasház esetén előfordulhat, hogy a felső szomszéd teraszának hibás a szigetelése. Ha rosszul alakítják ki a teraszt, akkor az vízgyűjtőként működik, mely akár a fal belső üregében képes levezetni a vizet.
  3. Okozhat ilyen jellegű beázást a tető nem megfelelő szigetelése is, mely szerencsétlen esetben a fal kapillárisain keresztül az alsóbb födémekre, parapet falakra vezeti a vizet.
  4. Ha hézag van az ablakkeret és a fal között. Ez akkor fordulhat elő, ha nem megfelelően végezték el a szigetelést és a szerkezeti kialakításokat.
  5. Előfordul, hogy maga az ablak a hibás. Például egy hibás tömítettség a tok és az ablakszárny, vagy az üveg és az ablakkeret között bizony okozhat beázást. Ezt a hibát a gyártó szakembere azonnal meg tudja állapítani.

Ezért kiemelten fontos, hogy kellő figyelmet fordítsunk az ablakok körüli csomópontok és a szigetelés helyes kialakítására az építkezés, vagy a felújítás során.

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Homlokzati nyílászárók témában
Ilyen erkély ajtót még biztosan nem látott!
2015-09-15

Ilyen erkély ajtót még biztosan nem látott!

Új korszak köszönt be a nyílászárók világába. Ismerje meg az erkély ajtót, ami eltünteti a zárt tér korlátait, és a nyithatóság maximálissá válik.

Olvasson tovább
Felújítana? Ezt tudnia kell a háromrétegű ablakokról!
2014-07-16

Felújítana? Ezt tudnia kell a háromrétegű ablakokról!

Az energiatakarékosság jegyében egyre többen korszerűsítjük otthonunkat, mely legtöbbször az ablakok cseréjével kezdődik. Olvassa el, mire figyeljen a 3 rétegű ablakoknál.

Olvasson tovább
Hozza be a természetet az otthonába!
2017-11-15

Hozza be a természetet az otthonába!

A CERO tolóablakok nagyfokú szabadságot kínálnak, de nem kell lemondania a szükséges rovarvédelemről sem.

Olvasson tovább