5 ok, amiért beázhat az ablak

2014-09-18
  1. Az egyik lehetséges ok, ha az ablakpárkányt helytelenül alakítják ki. Például rossz az ablak és a párkány csatlakozása, vagy nem elégséges, esetleg rossz a párkány lejtése. De az is előfordulhat, hogy tömítetlenség van a párkány és vakolat között.
  2. Társasház esetén előfordulhat, hogy a felső szomszéd teraszának hibás a szigetelése. Ha rosszul alakítják ki a teraszt, akkor az vízgyűjtőként működik, mely akár a fal belső üregében képes levezetni a vizet.
  3. Okozhat ilyen jellegű beázást a tető nem megfelelő szigetelése is, mely szerencsétlen esetben a fal kapillárisain keresztül az alsóbb födémekre, parapet falakra vezeti a vizet.
  4. Ha hézag van az ablakkeret és a fal között. Ez akkor fordulhat elő, ha nem megfelelően végezték el a szigetelést és a szerkezeti kialakításokat.
  5. Előfordul, hogy maga az ablak a hibás. Például egy hibás tömítettség a tok és az ablakszárny, vagy az üveg és az ablakkeret között bizony okozhat beázást. Ezt a hibát a gyártó szakembere azonnal meg tudja állapítani.

Ezért fontos, hogy kellő figyelmet fordítsunk az ablakok körüli csomópontok és a szigetelés helyes kialakítására.

Nem akar aggódni a hibás kivitelezés miatt? Kérjen garanciát rá!

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Homlokzati nyílászárók témában
Milyen fából készüljön az ablak?
2015-03-04

Milyen fából készüljön az ablak?

A fa ablakok kétségkívül újra reneszánszukat élik annak ellenére, hogy áruk lényegesen magasabb a műanyag ablakokhoz képest. Nem csoda, ha néhány gyártó vagy kereskedő az alapanyagok ügyes megválasztásával próbál versenyképes maradni. Vajon jó úton járnak

Olvasson tovább
Melyik a legjobb ablakmárka?
2014-11-12

Melyik a legjobb ablakmárka?

Érdekes kutatás látott napvilágot, melyben a kutatók arra keresték a választ, hogy az egyes ablakgyártók termékeit, szolgáltatásait miként ítélik meg az osztrák vásárlók. Kíváncsi az eredményre?

Olvasson tovább
Nyáron is használható beltéri medence
2014-06-05

Nyáron is használható beltéri medence

A legtöbb beltéri medence legnagyobb hátránya, hogy éppen a legmelegebb nyári hónapokban nem nyújtanak felüdülést, hiszen mindenki a szabadba, a levegőre kívánkozik. Létezik egy megoldás, ami egy csapásra megoldja a problémát.

Olvasson tovább