Nyáron is használható beltéri medence

2014-06-05

A luxus ingatlanok, családi házak ma már szinte elképzelhetetlenek belső uszoda és wellness részleg nélkül. Ideális építészeti megoldásnak az tűnik, ha télen ezt az épületrészt bezárjuk, viszont nyáron lehetőséget teremtünk a teljes kinyitásra.

Ezt a feladatot oldják meg az uszodai nyílászárókra is specializálódott Solarlux gyár termékei, melyek télen nagy hőszigetelésű nyílászáróként funkcionálnak, nyáron pedig a teljes szélességben történő nyitást valósítják meg.

A képen látható családi házban az úszómedence teljes hosszában 3 darab, befelé nyitható üvegfal került elhelyezésre. Ezek néhány kézmozdulattal nyithatóak és oldalra tolhatóak, miáltal az uszodatér szinte egy kültéri medencévé válik.

Az építész választása a Solarlux SL80 típusú alumínium harmonika nyílászáróra esett. Ez nemcsak az uszodaterek által megkövetelt speciális feltételeknek felelt meg (klórtartalmú levegő), de kiváló hőszigetelésű nyílászáró is egyben, mely lehetővé teszi a széles fesztávú homlokzatnyitást. A nyitott homlokzaton keresztül az úszók a környező kertet láthatják és szinte a szabadban érezhetik magukat. A kinyitott Solarlux szerkezet igen keskeny helyet foglal és oldalra tolva szinte láthatatlan. De csukott állapotában is kiemelkedő az átláthatósága. A mindössze 10 cm széles alumínium keret nagy üvegfelületeket enged, miáltal maximális fény jut az épületbe és a kilátás is szinte zavartalan.

Opcionális feltételként választható a küszöb nélküli kivitel, ami akadálymentes közlekedést tesz lehetővé az uszodatér és a kert között.

További információ: www.solarlux-telikert.hu

Képgalériánkat itt találja.

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Homlokzati nyílászárók témában
Így kerülje el a vízszigetelési hibákat!
2014-08-26

Így kerülje el a vízszigetelési hibákat!

Az építkezés után már 1-2 évvel kiderülhet, hogy mennyire volt alaposan előkészített és megtervezett a kivitelezés. Az egyik ilyen sarkos pont a vízszigetelés, nézzük, hol csúszhat hiba a gépezetbe.

Olvasson tovább
Így válasszunk erkélyajtót
2014-09-01

Így válasszunk erkélyajtót

Ha nem szeretnénk, hogy többe kerüljön a leves, mint a hús, akkor bizony az erkély ajtónkat, vagy terasz ajtónkat is időben kell megálmodnunk, hogy a megfelelő módon legyen beépítve. Nézzük, mire figyeljünk.

Olvasson tovább
Mivel jár az ablakcsere?
2014-08-05

Mivel jár az ablakcsere?

Valószínűleg nem sok újat árulunk el azzal, ha azt mondjuk, hogy sok zajjal és kosszal. De ezeken belül mire is számíthatunk?

Olvasson tovább