Nyáron is használható beltéri medence

2014-06-05

A luxus ingatlanok, családi házak ma már szinte elképzelhetetlenek belső uszoda és wellness részleg nélkül. Ideális építészeti megoldásnak az tűnik, ha télen ezt az épületrészt bezárjuk, viszont nyáron lehetőséget teremtünk a teljes kinyitásra.

Ezt a feladatot oldják meg az uszodai nyílászárókra is specializálódott Solarlux gyártó termékei, melyek télen nagy hőszigetelésű nyílászáróként funkcionálnak, nyáron pedig a teljes szélességben történő nyitást valósítják meg.

A képen látható családi házban az úszómedence teljes hosszában 3 darab, befelé nyitható üvegfal került elhelyezésre. Ezek néhány kézmozdulattal nyithatóak és oldalra tolhatóak, miáltal az uszodatér szinte kültéri medencévé válik.

A megoldás beltéri medencékhez: Harmonika ajtó

Az építész választása a Solarlux SL80 típusú alumínium harmonika nyílászáróra esett. Ez nemcsak az uszodaterek által megkövetelt speciális feltételeknek felelt meg (klórtartalmú levegő), de kiváló hőszigetelésű nyílászáró is egyben, mely lehetővé teszi a széles fesztávú homlokzatnyitást.

A nyitott homlokzaton keresztül az úszók a környező kertet láthatják és szinte a szabadban érezhetik magukat. A kinyitott Solarlux szerkezet igen keskeny helyet foglal és oldalra tolva szinte láthatatlan.

De csukott állapotában is kiemelkedő az átláthatósága. A mindössze 10 cm széles alumínium keret nagy üvegfelületeket enged, így pedig maximális fény jut az épületbe és a kilátás is szinte zavartalan.

Opcionális feltételként választható a küszöb nélküli kivitel, ami akadálymentes közlekedést tesz lehetővé az uszodatér és a kert között.

Még több kép beltéri medencenyitásról itt. 

A Solarlux harmonika ajtókról itt talál további információt.

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Homlokzati nyílászárók témában
Bejárati ajtók és ablakok betörésgátlási szintjei
2014-10-09

Bejárati ajtók és ablakok betörésgátlási szintjei

Még mindig nagy a káosz és a tudatlanság a magyar szabályozást illetően. Ez a helyzet pedig mint mindig a zavarosban halászókat segíti. De most tiszta vizet öntünk a pohárba!

Olvasson tovább
Megújult a Mantu ablakválasztéka
2015-01-15

Megújult a Mantu ablakválasztéka

Az Internorm ablakok kínálatával a Mantu eddig is igen magasra tette a mércét és műszakilag az egyik legkiforrottabb műanyag-alumínium és fa-alumínium ablakot kínálta a magyar piacon. Most azonban még rátettek egy lapáttal!

Olvasson tovább
Elkerülhetőek a vízszigetelési hibák egy családi háznál?
2014-08-26

Elkerülhetőek a vízszigetelési hibák egy családi háznál?

Az építkezés után már 1-2 évvel kiderülhet, hogy mennyire volt alaposan előkészített és megtervezett a kivitelezés. Az egyik ilyen sarkos pont a vízszigetelés, nézzük, hol csúszhat hiba a gépezetbe.

Olvasson tovább