Felújítás előtt állóknak: Mivel jár az ablakcsere?

2014-08-05

Mint minden építkezéssel járó feladatnál, az ablakcserénél is az egyik legfontosabb dolog az alapos előkészítés. Nem csak a céljainkat, és az elvárásainkat kell megfogalmaznunk, de a lehetőségeinket is fel kell mérnünk mind műszakilag, mind anyagilag.

Akár az energiatakarékosságra törekszünk, akár természetközelibbé szeretnénk tenni otthonunkat egy nagy méretű erkély, vagy teraszajtóval, érdemes alaposan tájékozódnunk a lehetséges műszaki megoldások kiviteléről és költségéről.

Ezeket gondolja végig az új ablakok kiválasztása előtt


  • Milyen hőnyereséget akar elérni?
  • Mik az otthona jelenlegi adottságai?
  • Milyen legyen az erkélyajtó, toló, vagy inkább teljes szélességében nyitható harmonika szerkezet?
  • Van-e egyéb fontos műszaki követelmény? (pl hangszigetelés, extra magas szerkezet, fix üvegsarok stb.)

Az ablakcserével járó kosz és zaj annak is függvénye, hogy mekkora mértékű átalakítást végzünk el, azaz milyen műszaki megoldást választunk. Ha a komplett ablakszerkezetet cseréljük, tehát a tokokat, és az esetleges redőnyöket is, az nyilvánvalóan nagyobb felfordulást eredményez, mintha az ablakcserét a meglévő tokszerkezeten akarjuk megvalósítani.

Előbbinél érdemes a festéssel, tapétázással is egybekötni, így egyszerre letudhatjuk a nagytakarítást igénylő felújítási munkálatokat.

Ne hagyja ki a többi ablakválasztási szempontot sem, összegyűjtöttük Önnek itt.

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Homlokzati nyílászárók témában
Erkély ajtó választás egyszerűen
2014-09-01

Erkély ajtó választás egyszerűen

Ha nem szeretnénk, hogy többe kerüljön a leves, mint a hús, akkor bizony az erkély ajtónkat, vagy terasz ajtónkat is időben kell megálmodnunk, hogy a megfelelő módon legyen beépítve. Nézzük, mire figyeljünk.

Olvasson tovább
Ezt a harmonika ajtót 50 évig használhatja gond nélkül!
2016-06-16

Ezt a harmonika ajtót 50 évig használhatja gond nélkül!

Egy Solarlux harmonika nyílászáró nyitása és csukása egyetlen kézmozdulattal lehetséges. Adódik a kérdés, mi a titka ennek a könnyedségnek és miért működnek akadozás és beszorulás nélkül évtizedekig?

Olvasson tovább
Nagy méretű ablakok beépítése
2014-06-04

Nagy méretű ablakok beépítése

Napjaink egyik feltűnő építészeti jelensége, hogy a homlokzati nyílászárók üvegfelülete fokozatosan nő. Ez jótékony hatású az épületekbe beáramló fény mennyiségére és igen látványos is építészetileg is. Vajon rejlenek-e kockázatok a méretek növelésében?

Olvasson tovább