Ilyen ablakok kerültek be az e4 házba

2015-09-14
Röviden: egy e4 ház nem csupán energiahatékony, hanem élhető és egészséges is, elérhető áron. Ez az energiatudatos családi ház már ma kielégíti azokat az épületenergetikai előírásokat, amelyek 2020-tól lesznek érvényesek.
 
Az ötlet, és a kezdeményezés a Wienerberger építőanyagipari cég nevéhez fűzödik, akik lehetővé tették egy magyar család számára, hogy olyan házat építhessenek, amely hosszú ideig energiahatékony, élhető, és egészséges, mindezt pedig elérhető áron.
 
Az építkezést a kezdet kezdetétől dokumentálják képekkel, videókkal, tippekkel és tanácsokkal, amiket a projekt weboldalán elérhetővé tettek, hogy más építkezők számára is értékes információvá váljon. 
 
Az ablakokat, és a beltéri ajtókat is a Mantu Ajtó-Ablak Stúdiótól rendelték meg az e4 ház projekthez.  
 
Az irányelvek az ablakoknál is ugyanazok voltak, mint a ház egészénél, szem előtt kellett tartani az energiahatékonyságot, az élhetőséget, az egészségességet,  elérhető áron.
 
Az Interlux márkára esett a tulajdonosok választása, melyet a Mantu a magyar Hevestherm gyártóval közösen fejlesztett ki azon vásárlói kör számára, akik előtérbe helyezik az import ablakok műszaki színvonalát, de mindezt 20-30% árelőnnyel vásárolják meg.
 
Az Interlux műanyag ablakok újrahasznosítható anyagokból készültek, és csak az előállítási energiával terhelték meg a környezetet, műszaki tulajdonságaikban pedig felveszik a versenyt az import, márkás ablakokkal is.
 
Az e4 házban két féle Interlux ablak típust találunk. Az egyik az Interlux 90, a másik pedig az Interlux ET200 emelő-tolóajtók, melyből 4-et is beépítettek, ebből az egyik közel 4 méter széles.
 
Mindegyik alu borítással rendelkezik annak érdekében, hogy időjárásálló, és stabil műanyag ablakok legyenek a házon. Az elérhető ár ebben a tulajdonságban is megmaradt, ugyanis eddig ez a funkció szinte csak a magas árú import ablakokra volt jellemző, amit nem minden építkező engedhet meg magának.
 
Ha kíváncsi erre az új, és egyedülálló projektre, az E4 ház weboldalon megtalál minden információt.
 
Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Homlokzati nyílászárók témában
Nagy méretű ablakok beépítése
2014-06-04

Nagy méretű ablakok beépítése

Napjaink egyik feltűnő építészeti jelensége, hogy a homlokzati nyílászárók üvegfelülete fokozatosan nő. Ez jótékony hatású az épületekbe beáramló fény mennyiségére és igen látványos is építészetileg is. Vajon rejlenek-e kockázatok a méretek növelésében?

Olvasson tovább
2014-06-26

"Hőszigetelési számok" bábeli zűrzavara ablakoknál

Építkező legyen a talpán, aki eligazodik a különböző ablakgyártók által megadott legkülönbözőbb "hőszigetelési" paraméterek között. Pedig fontos, hogy tisztában legyünk velük, különben nagyon "ráfázhatunk".

Olvasson tovább
5 ok, amiért beázhat az ablak
2014-09-18

5 ok, amiért beázhat az ablak

Bosszantó, vagy inkább dühítő, ha a frissen cserélt ablakunk beázik, és víztócsa vár minket a padlón. Nézzük, mi okozhatja ezt.

Olvasson tovább