Hogyan válasszon külső textilárnyékolót?

2015-10-06

A Markilux márkanév egyet jelent nemcsak a megbízhatósággal és a tartóssággal, de az igényes és designorientált textilárnyékolókkal is, melyeket széles körben alkalmazhatunk nem csak a teraszunk, de a télikertünk és erkélyünk árnyékolására is.

Köztudott dolog, hogy az eső ellen üvegtetővel védett teraszunkat árnyékolni is kell a tűző nap miatt, hogy kellemes legyen alatta tartózkodni a nyári időszakban. Ehhez olyan modern textil árnyékoló szükséges, ami szűri az UV sugrakat, és képes 'távol tartani' a meleget is.

Markilux SUNSILK textil árnyékoló szövetek

A SUNSILK egy csillogó fényű műszaki szövet, melynek színei és mintázata elsősorban az áttetsző fényben érvényesülnek. Megjelenésében kissé műanyag hatású, így inkább a modern épületekhez ajánljuk.

Markilux SUNVAS textil árnyékoló szövetek

A SUNVAS egy lágy fényű, erősen  textilhatású szövet, melynek színei és mintázatai optikailag is erősen hatnak. Elsősorban klasszikus és hagyományos stílusú épületekhez ajánljuk. 

A szövetszín és mintázat kiválasztásának szempontjai  

Először is vizsgáljuk meg, hogy milyen színeket találunk a kapcsolódó épületen. Milyen színű a ház fala, a tető, az ablakok vagy éppen a télikert és a benne lévő kertibútorok huzata. Lehetőleg ebből a színvilágból válasszuk ki a textilárnyékoló alapszínét.

Tipp: A Markilux textilkollekciójával azonos kültéri párnakollekció is választható a kerti bútorokra.

  •  A sötétebb színek kevesebb fényt engednek át, mint a világos színek.
  • A hideg színek hűvösebb érzetet keltenek.
  • Az apróbb minták néhány lépés távolságról nem látszanak, így ezeket akkor is választhatjuk, ha nem akarunk mintás szövetet.
  • Nagyobb méretű textilek esetén, amikor a textilt toldani kell, akkor az egyszínű textilek esetén a toldás erőteljesebben látszik, ezt vegyük figyelembe.

Ha nem tudja, milyen árnyékolásra van szüksége, olvassa el további tippjeinket itt.

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Árnyékolás témában
Miért jó egy raffstore árnyékoló?
2015-09-25

Miért jó egy raffstore árnyékoló?

A lamellás árnyékolónak is nevezett raffstore-ok egyre elterjedtebbek. Azt néztük meg, hogy mire jó, és, hogy mikor érdemes ezt választani.

Olvasson tovább
Rovarvédelem ablakokhoz és erkély ajtókhoz
2014-10-29

Rovarvédelem ablakokhoz és erkély ajtókhoz

Mindenki töltött már el álmatlan éjszakát egy-egy szúnyogot üldözve a hálószobájában. Bár számos mechanikai (légycsapó) és kémiai eszköz is rendelkezésünkre áll, mégis a legkényelmesebb megoldás, ha kizárjuk e kellemetlen vendégeket. Hogyan?

Olvasson tovább
A nap járását követő árnyékolás
2014-06-23

A nap járását követő árnyékolás

Bizony nem egyszerű feladat az ebéddel megterített asztalt az étkezés közepén visszarángatni az árnyékba, ha az asztal végén ülők a tűző napra panaszkodnak. Sokkal praktikusabb megoldást kínál a Markilux cég Planet névre keresztelt árnyékolása.

Olvasson tovább