Weinstock® fa és fa-alu ablakok

A Weinstock fa ablakok kiemelkedő előnyei


• nagy választék különböző fafajták között
• opcionálisan választható rejtett vasalat
• opcionálisan 3 rétegű üveg
• aktiv Pilot vasalat 130kg szárnysúlyhoz méretezve
• acél zárlemezek az alapbiztonságért
• közép és falctömítés 4 féle színben választható
• extra méretű üvegezések és nyílászárók 3 m magasságig
• alacsonyküszöbös emelő-toló ajtók az akadálymentes közlekedéshez


 ideal_iv78__faablak.jpg

idealu_78.jpg  idaalu78_plano.jpg
 Fa ablakok
 Nem síkban záródó fa-alu ablakok
 Síkban záródó fa-alu ablakok


Ezekből a Weinstock fa ablakokból választhat

Design opciók

 

faablakok_designvalaszteka.jpg

A Weinstock fa abalakai 4 különböző designban választhatók. Az ablakszárny és az ablakkeret síkjainak egymáshoz képest való változtatása különböző optikai hatást kelt, mely által az ablakunkat különböző építészeti stílusokhoz is alkalmazhatjuk.

A Classic megjelenés az IDEAL78 típ. faablaknál, IDEALU 78 típusú fa-alu ablaknál választható.

Az Elegace megjelenés az IDEALU 78, a Modern pedig az IDEALU78 Plano típusoknál kérhető.

A Curve megjelenés pedig az IDEAL 78 softline típusnál jelent opciót.

1. Fa ablakok alumínium borítás nélkül : Weinstock IDEAL 78


weinstock_faablakos_haz.jpg


Választható fafajták


Ezeknél az ablakoknál a fa szépsége a teljes felületen megjelenik kívül és belül egyaránt. Ezért különösen fontos, hogy csak a legmagasabb minőségű fa alapanyagokat használjuk a gyártás során.

Mindenki saját ízlése és igénye alapján választhat Meranti, Eukaliptusz (Red Grandis), erdei és lucfenyő, vörös fenyő és tölgy közül.

Fontos kiemelni, hogy nem hossztoldott anyagból dolgozunk, hanem minőségileg kifogástalan alapanyagokat válogatunk. Így a lazúros felületkezelésnél nem kell számolnia a hossztoldások átütésével a felületen.

A felületkezelés nem csak a fa felület szépségének érvényrejutását szolgálja, hanem nagymértékben a kiváló időjárásállóságot.

  • első lépcsőben az ablak alktrészeit még az összeragasztás előtt mély impregnálóval kezelik. Ez kiemelt fontosságú az élettartam szempontjából, mert így az illesztések (hornyok, csapok) is fedettek és védettek lesznek a nedvesség ellen. Csak ez a technológia garantálja, hogy az illesztések ne károsodjanak idő előtt.
  • az ablak összeállítása után kerül sor a merülő fürdőre, ami a fa gombák és kékség elleni védelmét szolgálja
  • a száradás után az egész felületet impregnálják. Ez az alapja a nedvesség elleni védelemnek és egy tökéletes felületi rétegnek is.
  • A végén a kerül sor a lazúrozásra, lakkozásra, ami a felület fényét, egyenleteségét és ellenállást hivatott biztosítani

Formai kialakítások


Az ablak fa profiljának többféle kialakítási lehetősége alaklmassá teszi az IDEAL 78 fa ablakot arra, hogy különböző stílusú épületekhez - a moderntől a műemlék jellegig - alkalmazhassuk. 

ideal_78_stilusok.jpg
  klasszikus profillírozás         
rusztikus profillírozás            
kerekített profillírozás

Időjárás állóság


Az alapanyag minősége és a tökéletes felületkezelés nagyfokú időjárásállóságot eredményez.További különlegessége az IDEAL fa ablakoknak a nagyfokú stabilitás és vetemedésállóság, amit a csap-hornyos sarokkapcsolatok biztosítanak. Valamennyi faablak teljesíti a vízzárási követelményeket az EN 12207 és EN12208, a szélállósági követelményeket az EN 12210.

2. Síkban záródó fa-alu ablakok: Weinstock IDEAL PLANO


weinstock_fa-alu_ablakos_haz.jpg


Fa-alumínium ablakunk választásával a fa ablaka kívülről egy időjárásálló és könnyen tisztántartható felüleletet kap. Ezzel a kombinációval a két különböző alapanyag egy IDEAL-is egységet képez. Belül a fa melegsége egy kellemes lakókörnyezetet teremt, míg kívül a robosztus alumínium egy egyenes vonalú, tiszta designt biztosít.

Választható fa felületek


Az IDEAL 78-nál megismert fafajtákon tól az alumínium borítású ablakoknál számos további fafajta közül választhatnak. Így pl. bükk, juhar, éger, cseresznye, körte és dió is rendelkezésre áll.

Fontos megjegyeznünk azonban, hogy ezen fafajok kizárólag az alumínium borításnak köszönhetően alkalmazhatóak, ami megvédi őket az időjárási viszontagságoktól. Ennek hála az alumínium borítású ablakoknál lehetőség van olajozott felületkezelész is választani, ami még jobban hangsúlyozza a fa természetességét.

Formai kialakítás

idaalu78_plano.jpg
Az IDEAL PLANO alumínium borítású faablak külső felületén az ablakszárny és az ablakkeret egy síkba illeszkedik, mely alaklmassá teszi minimál stílusú lakóházakba való beépítésre.

Az ablak belső felületén legjellemzőbb módon szintén sarkos kialakítás található, de választható enyhén profillírozott megoldás is.3. Nem síkban záródó fa-alu ablakok: Weinstock IDEALU 78fv, IDEALU 78hfv

weinstock_fa-alu_ref.jpg

Formai kialakítás

A nem síkban záródó alumínium borítású fa ablakok estén a külső megjelenést illetően két opció közül választhatnak.

idealu_78_fv_2.jpg
idealu_hfv.jpg
síkban eltolt "fv"
kialakítás
síkban részben eltolt
"hfv" kialakítás


KAPCSOLATFELVÉTEL »


Vissza a fa és fa-alu ablakok oldalra