Így válasszon bejárati ajtót

pirnar bejarati ajto_1110_1.jpg


Az első lépés a bejárati ajtó választáskor

A bejárat otthonának egy olyan része, melyben megjelenik a tulajdonos személyisége. Függetlenül attól, hogy Ön tudatában van-e ennek vagy sem, a látogatói már a bejáratban kialakítják véleményüket Önről és az Ön otthonáról. Ezért megéri mérlegelni, hogy az első benyomást, milyen fajta bejárati ajtóval érjük el. Ön milyen hatást szeretne elérni?

Mielőtt eljön a bemutatótermünkbe jó lenne, ha tisztában lenne az elképzeléseivel. Sokkal gyorsabban és egyszerűbben tud majd választani, ha az alábbi kérdéseket előre megfontolja:

- Modern, otthonos vagy tradicionális stílusú alumínium bejárati ajtót keres?


Ez nyilván nem csak az ízlésünktől függ, hanem mindenekelőtt a házunk kinézetétől. Egy ornamentes klasszikus alumínium bejárati ajtó, keretezett vitrage üvegablakkal minden bizonnyal jobban illik egy régebbi kő lábazatos házhoz, mint egy modernhez.
Ha nem tudja eldönteni melyik stílus illik Önhöz, fotózza le a házát a bejárat oldaláról és hozza magával a fotót bemutatótermünkbe és mi segítünk a választásban. (Előzetes időpont egyeztetés szükséges KAPCSOLAT)

- Alumíniumot, fát vagy egyszerre mindkettőt (fa-alu)?

 up2017.613.jpg  up2017.614.jpg
 Pirnar Ultimum Pure 613
alumínium bejárati ajtó

  Pirnar Ultimum Pure 614
fa bejárati ajtó

Tetszik Önnek az alumínium kompromisszumok nélküli szilárdsága? Vagy szeretné inkább egy fa nemességét érezni az ajtó érintésekor? Mit szólna mindkettőhöz? Nálunk megtalálja az alumínium bejárati ajtót éppúgy, mint a fát.

Felejtse el a korlátokat. Válassza ki a modellek közül az Önnek legjobban tetsző alumínium bejárati ajtót és csak utána gondoljon az alapanyagra. Döntsön szabadon.

Csak a legjobbak tudják, hogy mit akarnak. Engedjen szabad utat a fantáziájának, ne hagyja magát korlátozni. A PIRNAR alumínium ajtókkal minden lehetséges.

- Mekkora legyen a bejárati ajtó?

pirnar_grande.jpgNagy belmagasságú helységek, pompás villák, kastélyok és a modern építészet gyöngyszemei nem engedhetik meg maguknak, hogy kommersz alumínium ajtókkal szereljük fel őket.

Sok esetben fontos szempont a választáskor a méret. A PIRNAR bejárati ajtók GRANDE változata - akár 350 cm magasságig és az oldalvilágítókkal együtt 280 cm szélességig - megdöbbentően gyönyörű hatást kelt.

A GRANDE kivitelek a páratlan elegancia világát jelentik. Ez a nagyok bejárata. A nagy házaké és a nagy embereké.

- Bejárati ajtó üveggel vagy nélküle?

Egy alumínium bejárati ajtón lévő üvegezés nemcsak a természetes fény bejutását teszi lehetővé otthonába, hanem szép designt nyújt és egy értéknövelő hangsúlyt ad az alumínium bejárati ajtónak. Mások a szilárdságot, a biztonságot és az áthatolhatatlanságot helyezik előtérbe, amit egy üvegezés nélküli bejárati ajtó jelent.

Mit gondol Ön erről?

- Alumínium bejárati ajtó bevilágítóval vagy nélküle?

 up2017.621.jpg up2017.626.jpg
  Pirnar Ultimum Pure 621
alumínium bejárati ajtó bevilágítóval

  Pirnar Ultimum Pure 626
alumínium bejárati ajtó üvegezve


Függetlenül attól, hogy a bejárati ajtó üvegezett-e vagy sem, az ajtó mögötti tér megvilágításában segíthet az egy vagy két oldalon elhelyezett bevilágító. Ha elég hellyel rendelkezik, akkor ezzel a megoldással egy sokkal nagyobb és nagyvonalúbb bejárat benyomását keltheti.

- Milyen színt válasszon az alumínium bejárati ajtóhoz?

A ház bejárata egyben a ház hangsúlyos eleme is. Olyas valami, amit a látogató egy pillantással akar felmérni és megtalálni. Ezért nem tanácsos a bejárati ajtó színét összemosni a ház színével. Hangsúlyozza a bejárati ajtót egy sötétebb színnel, ha a homlokzat egyébként világos és világos színnel, ha az sötét. Használhat esetleg egy , a házon valahol már megtalálható színt, esetleg egy erősebb tónusban. Ha a ház színei nagyon semlegesek és monotonak, akkor egy élénk meleg színnel valódi pontot tehet az i-re. A szín kiválasztásában is segíthet egy az épületről készült fotó, ami alapján válogathat a színkollekcióban.

- Mennyire fontos az alumínium bejárati ajtó hőszigetelése?

Amennyiben Ön passzív házat épít, akkor egyértelmű, hogy a piac legjobban hőszigetelő ajtaját akarja választani. De ha nincs is passzívház igénye, akkor is érdemes megfontolni, hogy a vásárláskor akar spórolni vagy évtizedeken át a fűtési költségen. Az alumínium bejárati ajtók jobb szigetelése nem csak takarékosságot jelent a fűtésben, de nagyobb komfortot és kellemesebb lakó közérzetet.

- Mennyire fontos a betörésvédelem?

14cm-3d-safety.jpg
Többféle lehetőség kínálkozik elrettenteni a betörőket Ha olyan helyen lakik, ahol előfordulnak betörések, akkor minden betörést gátló eszköz, még csak egy jobb zár is plusz védelmet jelent, ami a betörőt arra ösztönzi, hogy a szomszéd gyengébb minőségű ajtaján próbálkozzon.
A biztonság tekintetében nem higgyen a puszta ígéretekeknek. Sokszor elég, ha a saját szemével ránéz egy "biztonságinak" nevezett ajtóra és Ön is láthatja, hogy sem a pántok és zárak, sem a kilincsek nem jelentenének akadályt egy betörőnek. Még jobb azonban, ha nem a saját szemének jisz, hanem a nemzetközi min ősítő intézetek szakértelmének. Kizárólag a EN 1627 szerint minősített és osztályozott ajtókat fogadjon el!

- Feltűnő vagy diszkrét ajtót keres?

Döntse el, hogy látogatóit lélegzetvételüket is megakasztva akarja egyediségével elvarázsolni vagy lassanként akarja felépíteni elragadtatásukat. Az első esetben keressen egy olyan bejárati ajtó designt és műszaki tulajdonságot, ami egyedi innovációjával hívja fel a figyelmet magára (ULTIMUM program). A második esetben keressünk egy visszafogott formájú ajtót, hangsúlyok valamint különböző anyaghasználat és színek nélkül.
Engedje szabadjára érzéseit

Egy PIRNAR bejárati ajtó látványa inspiráló lehet egy fotón. Azonban még álmaiban sem tudja elképzelni mit jelent egy ilyen mesterművet eredetiben látni és megérinteni a felületét és az éleit. Csak az ajtó előtt állva érzi a lenyűgöző méreteket, ezért mindenképpen jöjjön el bemutatótermünkbe, hogy Ön is átélhesse ezt az élményt.

KAPCSOLAT


Ha látogatása előtt még böngészni szeretne a PIRNAR bejárati ajtók között olvasson tovább itt: AJTOVÁLASZTÉK