Mantu Ablak

Egyedi nyílászárók különleges beépítésekhez

Az építészet nem csak építőanyagok egymáshoz való illesztése, hanem önkifejezési forma is. A modern építészeti stílusok a különlegességre, az egyediségre, újabb és újabb meghatározó stílusjegyekre vágyik, amiket csak különleges megoldásokkal lehet kiszolgálni a nyílászárók terén is. A több mint két évtizedes tapasztalattal a hátunk mögött, megtaláltuk azokat a termékeket, és kifejlesztettük, majd teszteltük azokat a nyílászáró megoldásokat, amikkel a speciális építészeti igényeket is ki tudjuk szolgálni, legyen szó balkonüvegezésről, erkélybeépítésről, vagy beltéri medence nyitásáról.

Így használhatja nyáron is beltéri medencéjét

A Magyarországon uralkodó klimatikus viszonyok miatt leginkább csak a nyári szezon alkalmas arra, hogy igazán kiélvezzük a kültéri medence előnyeit. Igaz, időnként ezt az időszakot is lerövidíti a szeszélyes, olykor sok esővel dúsított nyári időjárás.

Beltéri medence nyitás harmonika ajtóval
Beltéri medence nyitás harmonika ajtóval

Szerencsére a gépészeti megoldások fejlődése lehetővé teszi, hogy komfortos, modern, és élhető beltéri medencét telepítsünk otthonunkba, így nem kell tartanunk a nyári esőzésektől, ráadásul az év más szakában is kiévezhetjük. Sajnos azonban így elesünk a napsütésben lubickolás élményétől.

A Solarlux harmonika szerkezet azt teszi lehetővé, hogy a kellemest összeköthesse a hasznossal, azaz összekapcsolja a bentet a kinttel. Esős, vagy hideg évszakban teljes értékű homlokzati nyílászáróként funkcionál, hőszigetel, hangszigetel, és sok fényt enged be. Meleg időben pedig teljes szélességében nyitható, így beltéri medencéjét akár több oldalról is nyitottá teheti. Az akadálymentes küszöbkialakításnak köszönhetően pedig sem a kisebbek, sem a nagyobbak nem fognak orra bukni a medence körüli szaladgálás közben.

Ha szeretne többet megtudni a harmonikafalakról, kattintson ide »

Csökkentse le fűtésszámláját mobil erkélylezárással

A több évtizeddel ezelőtt épült társasházak hőszigetelési korszerűsítése már régóta szükségszerűvé vált. A homlokzat teljes szigetelése, illetve a homlokzati nyílászárók teljes cseréje elengedhetetlen annak érdekében, hogy gazdaságossá lehessen tenni az épület fűtését. Sok esetben az erkélyek az energetikai gyenge pontjai a felújításnak, mivel a többnyire megfelelő hőszigetelés nélkül összeillesztett betonlapoknál keletkezik a hőveszteség.

Erkélybeépítés hőszigetelt harmonika ajtóval - Solarlux
Erkélybeépítés hőszigetelt harmonika ajtóval – Solarlux

Az erkély beépítése nem új módszer, számtalanszor alkalmaztak már normál bukó-nyíló ablakokat ahhoz, hogy kitolják a homlokzatot, és beillesszék az erkély területét a nappaliba, vagy egyszerűen csak időjárásvédelmi okokból beépítsék a balkont. Ezzel a megoldással azonban teljesen, vagy nagy részben elveszik az erkély funkció. Ráadásul a normál bukó-nyíló ablakok nyitott állapotban belógnak a térbe, kerülgetni kell őket.

A Solarlux SL60 üveg harmonikafal megfelelő hőszigeteléssel rendelkezik ahhoz, hogy tökéletesen lezárja és védje az időjárástól a homlokzatot, ezáltal nem kell az erkélyfelületeket szigetelni, vagy adott esetben a régi nyílászárókat kicserélni. A harmonika kivitelnek köszönhetően a szerkezet bármikor teljes egészében kinyitható, és az erkély egyik szélére sorolható, így az erkély funkciót sem korlátozza, vagy szünteti meg.

Ha szeretne többet megtudni az erkélyek harmonikafallal való lezárásáról, jelentkezzen be hozzánk egy konzultációra!

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot! »

Balkonüvegezés

Sok társasházban élő ügyfelünk panaszkodott arra (különös tekintettel a Balaton déli partján élők), hogy a drága pénzen megvásárolt teraszukat bizony nem tudják semmire sem használni. Ennek egyik legfőbb oka az időjárás elleni védelem teljes hiánya. A terasz nyáron meleg, télen hideg, az átmeneti időszakokban pedig a szél okoz kellemetlenségeket. Mindenesetre a lényeg ugyanaz, se egy romantikus vacsora, se egy finom kávézás, de még az olvasás is kihívásokkal teli élmény egy ilyen erkélyen.

Balkonüvegezés Solarlux SL25 lapozható üvegfallal
Balkonüvegezés Solarlux SL25 lapozható üvegfallal

Szerencsére ma már nem csak a kerttel rendelkező családi házban lakók élvezhetik az időjárási viszontagságoktól védett teraszok előnyeit. A társasházakban is kiválóan alkalmazható megoldást a Solarlux keretezett és keret nélküli lapozható üvegfalai jelentik, melyek alkalmazásával lényegesen meghosszabbítható a terasz kihasználtsága. Egy balkonüvegezéssel nem kell tovább küzdeni a szeles, és az enyhén csapadékos időjárással, a szerkezet zárt állapotban komfortos tartózkodási helyet biztosít. Megfelelő árnyékolással pedig meleg időben sem kell lemondania arról, hogy a teraszon pihenjen.

Ha szeretne többet megtudni a Solarlux lapozható üvegfalairól, akkor kattintson ide »

Üvegsarok

A modern építkezés és felújítás nagy hangsúlyt fektet a nyitott terek kialakítására. A nyílászárók nyelvére lefordítva, ez nagyméretű fix, vagy nyitható üvegfelületeket jelent. A nagyméretű nyitható nyílászárók, pl. a tolóajtók, és a harmonika ajtók gondoskodnak a kint és a bent összekötéséről. De mit választhat olyan esetben, ahol nincs szükség a nyithatóságra csak a nagyméretű üvegfelületre?

A CERO teljesüveg-rendszerek lenyűgözően vékony keretükkel tökéletesen illeszkednek a modern épületekbe. Ezek a nyílászárók rugalmasan tervezhetők egymás mellé, így sorolható üveg az üveggel, akár a sarkoknál is.

Az óriási üvegfelületek megjelenése nemcsak az épületen kívül, hanem az épületen belül is érzékelhető, teljesen más érzetű lakókörnyezetet teremtenek a hagyományos ablakokhoz képest.

Ha szüksége van segítségre nagy felületű üvegezés kialakításához, jelentkezzen be hozzánk egy konzultációra.

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot! »

<