Ablak és árnyékolás megoldások

Különleges nyílászáró megoldásainkat elsősorban az egyedi építészeti megoldásokat kívánó, magas hőszigetelési követelményeket támasztó (akár passzívház minősítésű) épületekhez ajánljuk. 

Specialitásaink közé tartoznak a piacon egyedülálló hőszigetelésű és betörésvédelmi tulajdonságú homlokzati harmonika ajtók és ablakok. Továbbá az XXL méretű homlokzati üvegezések, melyek lehetnek akár fix üvegezésűek, akár extra nagyméretű homlokzatnyitásra szolgáló emelő-toló ajtók, illetve harmonika ajtók is.


KATZBECK, WEINSTOCK  és SOLARLUX nyíló ablak megoldások műanyagból, fából és alumíniumból

bcsi_polgri_villa_-_katzbeck_ablakokal.jpg

Ha valaki építkezik vagy felújít, akkor a formai kialakításon kívül elsősorban az energiahatékonyságot tekinti elsődleges fontosságúnak. Alacsony Uw hőszigetelési érték, háromrétegű üvegezés, robosztus zárak és zsanérok, mindezek magától értetődő értékek. Az energiatakarékos, műanyag, műanyag-alu, fa-alu  vagy alumínium ablakaink azonban sokkal többet nyújtanak ennél. Ha Önnek még nincs konkrét elképzelése és még csak most ismerkedik a lehetőségekkel, akkor olvassa el tanácsainkat a termékválasztékhoz.


Ha már konkrét elképzelése van és egy konkrét ablaktípust keres, akkor kattintson a választásának megfelelő linkre az alábbiakban.

KATZBECK fa-, és fa/alumínium ablakok és ajtók
IDEAL-FENSTERBAU/WEINSOCK fa és fa/alumínium ablakok
IDEAL-FENTERBAU/WEINSTOCK  műanyag és alu/műanyag ablakok és ajtók
SOLARLUX alumínium ablakok


KATZBECK, PIRNAR és HÖRMANN bejárati ajtók műanyagból, fából ás alumíniumból

INTERNORM és HÖRMANN bejárati ajtók

Nyílászáró kínálatunkban megtalálhatóak a legmagasabb design és biztonságtechnikai követelményeket is kielégítő főbejárati ajtók, valamint az egyszerűbb kivitelű, de a betörésvédelmet maximálisan kiszolgáló mellékbejárati ajtók is. 

Egyedi fúvású üvegezések, kézzel kovácsolt ajtókilincsek és fogantyúk, passzívház minősítésű küszöbkialakítások jellemzik a luxus igényeket is kielégítő bejárati ajtó választékot. Minden bejárati ajtónk rendelkezik a legelfogadottabb, európai hőtechnikai és biztonságtechnikai tanúsítványokkal.Weboldalunkon részletesen az exkluzív kínálatunkban szereplő PIRNAR bejárati ajtókat mutatjuk be. A többi márka iránt kérjük érdeklődjön kollégáinknál.
A PIRNAR ajtók választékát az alábbi linkre kattintva érheti el.


KATZBECK, WEINSTOCK tolóajtók és SOLARLUX harmonika-, és tolóajtók műanyagból, fából és alumíniumból

INTERNORM toló ajtók és SOLARLUX harmonika-, és toló-ajtók

 

A terasz és kertkapcsolatot biztosító nyílászárók típusának kiválasztása nagy körültekintést igényel. A nyitási mód meghatározásánál messzemenőkig figyelembe kell venni a ház adottságait, valamint szokásainkat és életvitelünket is. Nem csak magunkra, gyerekeinkre vagy vendégeinkre kell gondolnunk, hanem esetleg még öregkorunkra is, hogy az akadálymentes közlekedés akkor se jelentsen problémát e többnyire túlsúlyos és extra méretű nyílászáró szerkezetek mellett. Ezeknél a gyakran extra méretű ajtó megoldásoknál különös kihívást jelentenek a magas hőtechnikai követelmények, különösen a passzív házaknál, valamint a kiemelt biztonságtechnika (betörésgátlás).Ha Ön már döntött, hogy harmónika vagy toló rendszerű ajtót szeretne, akkor válassza ki az Önnek megfelelő típust.

KATZBECK fa-, és fa/alumínium emelő-toló ajtók
WEINSTOCK műanyag-, és műanyag/alumínium emelő-toló ajtók


Árnyékolás Schlotterer redőnnyel, vagy raffstore-ral

Árnyékolás Schlotterer redőnnyel, vagy raffstore-ral


Alig egy évtizeddel ezelőtt ebben a témakörben csak a redőnyökről tudtunk volna beszélni. Egy modern családi házban azonban az „árnyékolásnak” ma már számos olyan funkciót is meg kell oldania, amire egy redőny nem képes. 

Így például egy Schlotterer árnyékolás ha kell hűt, de ha kell, világít is. Rendkívül fontos szerepe van az épület energiahatékonyságának javításában, amivel végeredményben pénzt spórolhat.


Fix homlokzati üvegmegoldások műanyag, alu-műanyag és fa-alu ablakokhoz

4_sz._kp_nura_vegfal_bels_enterirrel_vgott.jpg


A modern építészetben egyre inkább előtérbe kerülnek a nagy, fix üvegfelületek. A nyílászáró gyártók többségének megoldhatatlan hőszigetelési és technológiai feladatot jelent a különleges üveg-üveg sarokkapcsolatok kialakítása, vagy az extra nagyméretű  nyílászárók legyártása és beszerelése. Fa ablakaink közül a Katzbeck  NURA kivitelei, míg az alumínium nyílászárók közül a Solarlux CERO ablakai emelkednek ki, melyek nem csak extra méreteikkel, de modern és szép megjelenésükkel is hódítanak. 

SOLARLUX télikertek és homlokzati üvegezések alumíniumból és fa-alu kivitelekben

SOLARLUX télikertek és homlokzati üvegezések


A nyílászáró rendszerek különleges csoportját képezik ezek a mobil üveg-, és harmonika falakkal kombinált hőszigetelt, vagy hőszigetelés nélküli lakótérbővítést lehetővé tevő üvegtetők és nyílászárók. A speciális nyitási mód, a megkövetelt magas hőszigetelési értékek, a nagy súlyok mozgatása rendkívüli feladat elé állítják a fejlesztőmérnököket, melynek csak a legfelkészültebb gyártók képesek megfelelni. 

Nálunk megtalálja Európa első számú prémium télikert gyártójának teljes választékát és különleges homlokzati nyílászáró megoldásait. A 3 és 4 éveszakos télikertjeinket a www.solarlux-telikert.hu oldalon találja. 


MANTU szaktanácsadás, beépítés, ablakcsere – GARANCIÁVAL

MANTU szaktanácsadás, beépítés, ablakcsere – NYUGALOM GARANCIÁVAL


Természetes dolog, hogy az energiatudatos vagy passzívházak építői az építőanyagok meghatározása során nagy gondot fordítanak a minőségi anyagok kiválasztására. De nagyon sokszor elfelejtkeznek arról, hogy ahogy a főzésben sem elegendő a legjobb alapanyagok megvásárlása, úgy az építkezésben sem elegendő a minőségi építőanyagok beszerzése.

Szükség van az egyes termékekhez kapcsolódó termékspecifikus szakmai tudásra, hozzáértésre, szakmai tapasztalatra. Különösen igaz ez a nyílászárókra, amelyek nagy értéküknél fogva jelentős kárt tudnak okozni, ha hozzá nem értő kezekbe kerülnek. Azért, hogy bizonyítsuk elkötelezettségünket a minőségi kivitelezés és beépítés mellett, szolgáltatásainkat is egyedülálló garanciális feltételekkel kínáljuk.